Connect with us

Dâmboviţa

Nicio diferență între Guvernarea Băsescu-Boc și menajul politic Iohannis-Orban-Cîțu

Publicat

pe

Deputata PSD de Dâmbovița Carmen Holban atrage atenția asupra debandadei care există acum în guvernarea României, asupra incoerenței și incapacității coaliției PNL – USR PLUS de a conduce țara. Spune parlamentara social-democrată că România nu s-a mai confruntat cu un asemenea moment politic dificil de pe vremea când la putere se afla tandemul Traian Băsescu-Emil Boc. Constată, trist, Carmen Holban că aproape nu există nicio diferență între Băsescu-Boc și trioul Iohannis-Orban-Cîțu.

„Dacă în 2008 au fost tăiate pensiile și salariile și au fost închise zeci de spitale, inclusiv spitalul de la Titu, actualii guvernanți sunt mult mai perfizi și mai agresivi decât rudele lor portocalii. Tupeul și caracterul strâmb al liberalilor de astăzi, replici fidele ale PDL, sunt egalate însă doar de partenerii lor coaliție, habarniștii de la USR PLUS.

Am ajuns să retrăim teoria „pixelului albastru”. Acum, unei țări întregi i se spune că tot ceea ce vedem nu-i adevărat, că totul este în imaginația noastră. PNRR-ul este bun, doar nouă ni se pare că e ceva în neregulă cu el. Faptul că membrii Comisiei Europene au zeci de pagini de observații pe marginea Planului de Reziliență nu înseamnă că este un plan foarte prost”, a declarat Carmen Holban.

Deputata social-democrată îl critică dur și pe ministrul Ghinea, de la Fondurile Europene, membru USR PLUS, considerat a fi „ministrul zero”, unul dintre cei care se fac vinovații, alături de premierul Cîțu, de respingerea PNRR, de modificările solicitate de Comisia Europeană.

„Avem 24 de pagini de observații făcute de Comisia Europeană asupra Planului de Reziliență. Sunt doar mici amănunte care trebuie reglate, neimportante. Chiar nu înțelegem de ce planul nu a fost încuviințat de Comisie.

Auzim veșnica placă: Nici alte țări nu îl au gata! Motivele pentru care proiectele celorlalte țări au fost respinse sunt identice cu ale noastre? Au celelalte țări prevăzute în planurile lor cheltuieli de 133.000 de euro, cost mediu, pentru pregătirea unei persoane? La fel se întâmplă și în celelalte țări, domnule Ghinea? Au și ele profesioniști ca dumneavoastră care greșesc când e vorba de infrastructura spitalicească? Într-un document cer o sumă de bani, iar în alt document apare altă sumă?

Dar, după cum spuneați, domnule Ghinea, acestea sunt amănunte tehnice. La capitolul amănunte treceți, domnilor guvernanți, și pe cei aflați aproape de vârsta de pensionare. Zilele trecute, același ZERO ca ministru, Cristian Ghinea, a declarat că, prin propunerile privind posibilitatea de a munci până la 70 de ani, autoritățile se gândesc, inclusiv, la scenariul ca unii dintre angajați să nu mai prindă pensionarea. Întrebarea a fost următoarea: “Credeți că cineva vrea să iasă din câmpul muncii cu picioarele înainte?” Răspunsul ministrului USR PLUS al Investițiilor și Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, a fost următorul: “Aceasta este prezumția pe care mergem și sunt foarte mulți oameni care vor opta așa”. Răspunsul lui a venit în timp ce, tacticos, învârtea un pix. Este același pix cu care domnul Ghinea face adnotări pe marginea PNRR-ului și, probabil, își șoptește în barbă: „Dacă înghețăm pensiile și dacă le și impozităm, poate îi convingem să iasă cât mai târziu la pensie, spre 70 de ani. Și având în vedere care este speranța de viața a românilor… mulți nu vor apuca pensia sau se vor bucura prea puțin de ea”.

Oricât de cinic ar suna, așa gândesc actualii guvernanți. Totul pentru ca ei să iasă bine la calcule. La fel de bine au calculat și cele 2 miliarde de euro „planificate” în PNRR-ul Guvernului Cîțu pentru ”consultanții” de partid. Mirosul banilor le-a luat mințile și nici măcar nu se mai chinuie să simuleze o minimă înțelegere a nevoilor românilor”, a adăugat deputata PSD.

De criticile președintei femeilor social-democrate din Târgoviște nu a scăpat nici ministra Sănătății, Ioana Mihăilă, care dă dovadă de nepricepere în gestionarea uneia dintre cele mai importante structuri guvernamentale în această etapă dură de pandemie pe care o traversăm.

„Doamna ministru ar dori ca, la toamnă, atunci când copiii vor începe școala, elevii care nu s-au vaccinat anti-Covid să fie obligați să poarte mască. Lăsând la o parte discriminarea care s-ar putea produce din cauza acestei măsuri, Ioana Mihăilă nici măcar nu a luat în calcul organizarea de testări periodice la nivelul școlilor, ca metodă de prevenție alternativă pentru elevii și profesorii care nu vor fi vaccinați din motive personale sau obiective.

Nu le este suficient faptul că țara noastră a rămas singurul stat din Uniunea Europeană care nu are o procedură clară de testare anti-Covid pentru sistemul de învățământ.

Pe de altă parte, nu ne mai miră faptul că peste 120.000 de români au ieșit din clasa de mijloc și au ajuns în zona sărăciei extreme, în ultimul an, așa cum arată datele Eurostat.

Până în 2019, Guvernarea PSD a reușit să scoată 1,9 milioane de români din sărăcie extremă. Au fost create politici de stimulare a ocupării forței de muncă, au fost gândite, de către PSD, politici care au dus la creșterea veniturilor și la ieșirea din cercul vicios al salariilor mici. Iată-ne acum însă în România Normală a Dreptei.

Guvernele de dreapta Orban și Cîțu, alături de colegii lor de la USR PLUS, au reușit performanțe „notabile”: PNRR nu a fost aprobat, dar nici nu a fost respins, românii nu sărăcesc, chiar se îmbogățesc, vârsta de pensionare nu va crește, ci va scădea, facturile de energie electrică și gaze nu s-au majorat, ba chiar se plătește mai puțin, pensiile nu au fost înghețate, ci au crescut și multe, multe altele. Tot ce pot să spun este că inventatorul pixelului albastru este mic copil pe lângă cei care ne conduc acum”, a concluzionat deputata PSD Carmen Holban.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Noua echipă de conducere a PNL Dâmboviţa

Publicat

pe

Comitetul de Coordonare Județean al PNL Dâmbovița s-a reunit în ședință de alegeri pentru a stabili componența Biroului Politic Județean la Sala Casei de Cultură a Sindicatelor.

În urma votului exprimat a rezultat următoarea componență:
1. Virgil Guran – Președinte
2. Gabriel Plăiașu – Prim-vicepreședinte – Strategii politice şi comunicare
3. Aurelian Popa – Prim-vicepreședinte – Politici Publice
4. Daniel Lucian Andrei – Vicepreședinte – Departamentul pentru Strategii şi Relații Politice
5. Adrian Mocanu – Vicepreședinte – Departamentul Imagine, Comunicare, Relații cu mass-media şi Purtător de cuvânt
6. Silviu Grigorescu – Vicepreședinte – Departamentul pentru Politici Economice, Mediu de afaceri, Dezvoltare Regională şi Fonduri Europene
7. Gabriel Ion Grozavu – Vicepreședinte – Departamentul pentru Politici Sociale, Relații cu Sindicate, Patronate, Organizații Neguvernamentale şi grupuri de cetățeni
8. Teodora Anghelescu – Vicepreședinte – Departamentul pentru Politici privind Administrația Publică, Justiție, Siguranță Națională, Ordine Publică şi Siguranța Cetățeanului
9. Grigore Gheorghe – Vicepreședinte – Departamentul pentru Politici în Agricultură, Silvicultură, Mediu şi Dezvoltare Rurală
10. Sorin Ion – Vicepreședinte – Departamentul pentru Politici în Educație, Cercetare, Cultură, Culte, Minorități şi Sport
11. Lavinia Ionescu – Vicepreședinte – Departamentul pentru Politici în Sănătate
12. Marcel Bamboi – Membru
13. Teodor Buta – Membru
14. Marin Petre – Membru
15. Aurelian Ilie Cotinescu – Membru
16. Iulian Buibăr – Membru
17. Valentin Mihalache – Membru
18. Cristina Sima – Membru
19. Gabriel Cezar Dragnea – Membru
20. Maria Vîrjoghe – Membru
21. Alexandru Cosmin Tudora – Membru
22. Teodor Rădoi – Membru
23. Gheorghe Cigăran – Membru
24. Dragoș Paraschiv – Membru
25. Marius Aristotel Oncescu – Membru
26. Cătălin Pechea – Membru
27. Maria – Mirabela Pîscoveanu – Trezorier
28. Adrian Chițescu – Președinte Comisia Județeană de Arbitraj
29. Constantin – Tiberiu Popa – Președinte Comisia Județeană de Revizie și Cenzori

La ședință au participat un număr de 289 de delegați.

Departamentul de comunicare al PNL Dâmbovița

Citește în continuare

ACTUALITATE

2.080 de elevi din Dâmbovița au fost repartizați la licee, 406 au ales școala profesională

Publicat

pe

Toți absolvenții clasei a VIII-a din județul Dâmbovița, opțiuni completate, respectiv 2.080, au fost repartizați în învățământul liceal de stat – informează Inspectoratul Școlar Județean.

În etapele anterioare au fost admiși:
– 284 de elevi la specializări vocaţionale;
– 35 de elevi pe locurile speciale, rezervate candidaţilor de etnie romă;
– 14 elevi pe locuri speciale, rezervate candidaților cu CES.

De asemenea, alți 406 elevi s-au înscris pe locurile alocate rutelor de școlarizare în învățământul profesional.

„Conform calendarului admiterii în învățământul liceal de stat, în perioada 25-28 iulie, candidații vor transmite/depune dosarele de înscriere la secretariatele liceelor în care au fost admiși.

A doua etapă de repartizare computerizată se va desfășura în perioada 29 iulie – 5 august, pentru candidații care nu au participat în prima etapă de admitere. Completarea opțiunilor în fișe se realizează la unitatea de învățământ sau prin formular transmis electronic. Pentru această etapă sunt disponibile 354 locuri.

Repartizarea computerizată a acestor elevi va avea loc în data de 6 august, iar comunicarea rezultatelor candidaților repartizați computerizat în a doua etapă a admiterii în învățământul liceal de stat se va face conform procedurii stabilite de Comisia națională de admitere.

În intervalul 9 – 11 august, comisia judeţeană de admitere va rezolva toate cazurile speciale apărute după cele două etape de repartizare computerizată”, se precizează într-un comunicat remis de Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT