Connect with us

Dâmboviţa

Nicio diferență între Guvernarea Băsescu-Boc și menajul politic Iohannis-Orban-Cîțu

Publicat

pe

Deputata PSD de Dâmbovița Carmen Holban atrage atenția asupra debandadei care există acum în guvernarea României, asupra incoerenței și incapacității coaliției PNL – USR PLUS de a conduce țara. Spune parlamentara social-democrată că România nu s-a mai confruntat cu un asemenea moment politic dificil de pe vremea când la putere se afla tandemul Traian Băsescu-Emil Boc. Constată, trist, Carmen Holban că aproape nu există nicio diferență între Băsescu-Boc și trioul Iohannis-Orban-Cîțu.

„Dacă în 2008 au fost tăiate pensiile și salariile și au fost închise zeci de spitale, inclusiv spitalul de la Titu, actualii guvernanți sunt mult mai perfizi și mai agresivi decât rudele lor portocalii. Tupeul și caracterul strâmb al liberalilor de astăzi, replici fidele ale PDL, sunt egalate însă doar de partenerii lor coaliție, habarniștii de la USR PLUS.

Am ajuns să retrăim teoria „pixelului albastru”. Acum, unei țări întregi i se spune că tot ceea ce vedem nu-i adevărat, că totul este în imaginația noastră. PNRR-ul este bun, doar nouă ni se pare că e ceva în neregulă cu el. Faptul că membrii Comisiei Europene au zeci de pagini de observații pe marginea Planului de Reziliență nu înseamnă că este un plan foarte prost”, a declarat Carmen Holban.

Deputata social-democrată îl critică dur și pe ministrul Ghinea, de la Fondurile Europene, membru USR PLUS, considerat a fi „ministrul zero”, unul dintre cei care se fac vinovații, alături de premierul Cîțu, de respingerea PNRR, de modificările solicitate de Comisia Europeană.

„Avem 24 de pagini de observații făcute de Comisia Europeană asupra Planului de Reziliență. Sunt doar mici amănunte care trebuie reglate, neimportante. Chiar nu înțelegem de ce planul nu a fost încuviințat de Comisie.

Auzim veșnica placă: Nici alte țări nu îl au gata! Motivele pentru care proiectele celorlalte țări au fost respinse sunt identice cu ale noastre? Au celelalte țări prevăzute în planurile lor cheltuieli de 133.000 de euro, cost mediu, pentru pregătirea unei persoane? La fel se întâmplă și în celelalte țări, domnule Ghinea? Au și ele profesioniști ca dumneavoastră care greșesc când e vorba de infrastructura spitalicească? Într-un document cer o sumă de bani, iar în alt document apare altă sumă?

Dar, după cum spuneați, domnule Ghinea, acestea sunt amănunte tehnice. La capitolul amănunte treceți, domnilor guvernanți, și pe cei aflați aproape de vârsta de pensionare. Zilele trecute, același ZERO ca ministru, Cristian Ghinea, a declarat că, prin propunerile privind posibilitatea de a munci până la 70 de ani, autoritățile se gândesc, inclusiv, la scenariul ca unii dintre angajați să nu mai prindă pensionarea. Întrebarea a fost următoarea: “Credeți că cineva vrea să iasă din câmpul muncii cu picioarele înainte?” Răspunsul ministrului USR PLUS al Investițiilor și Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, a fost următorul: “Aceasta este prezumția pe care mergem și sunt foarte mulți oameni care vor opta așa”. Răspunsul lui a venit în timp ce, tacticos, învârtea un pix. Este același pix cu care domnul Ghinea face adnotări pe marginea PNRR-ului și, probabil, își șoptește în barbă: „Dacă înghețăm pensiile și dacă le și impozităm, poate îi convingem să iasă cât mai târziu la pensie, spre 70 de ani. Și având în vedere care este speranța de viața a românilor… mulți nu vor apuca pensia sau se vor bucura prea puțin de ea”.

Oricât de cinic ar suna, așa gândesc actualii guvernanți. Totul pentru ca ei să iasă bine la calcule. La fel de bine au calculat și cele 2 miliarde de euro „planificate” în PNRR-ul Guvernului Cîțu pentru ”consultanții” de partid. Mirosul banilor le-a luat mințile și nici măcar nu se mai chinuie să simuleze o minimă înțelegere a nevoilor românilor”, a adăugat deputata PSD.

De criticile președintei femeilor social-democrate din Târgoviște nu a scăpat nici ministra Sănătății, Ioana Mihăilă, care dă dovadă de nepricepere în gestionarea uneia dintre cele mai importante structuri guvernamentale în această etapă dură de pandemie pe care o traversăm.

„Doamna ministru ar dori ca, la toamnă, atunci când copiii vor începe școala, elevii care nu s-au vaccinat anti-Covid să fie obligați să poarte mască. Lăsând la o parte discriminarea care s-ar putea produce din cauza acestei măsuri, Ioana Mihăilă nici măcar nu a luat în calcul organizarea de testări periodice la nivelul școlilor, ca metodă de prevenție alternativă pentru elevii și profesorii care nu vor fi vaccinați din motive personale sau obiective.

Nu le este suficient faptul că țara noastră a rămas singurul stat din Uniunea Europeană care nu are o procedură clară de testare anti-Covid pentru sistemul de învățământ.

Pe de altă parte, nu ne mai miră faptul că peste 120.000 de români au ieșit din clasa de mijloc și au ajuns în zona sărăciei extreme, în ultimul an, așa cum arată datele Eurostat.

Până în 2019, Guvernarea PSD a reușit să scoată 1,9 milioane de români din sărăcie extremă. Au fost create politici de stimulare a ocupării forței de muncă, au fost gândite, de către PSD, politici care au dus la creșterea veniturilor și la ieșirea din cercul vicios al salariilor mici. Iată-ne acum însă în România Normală a Dreptei.

Guvernele de dreapta Orban și Cîțu, alături de colegii lor de la USR PLUS, au reușit performanțe „notabile”: PNRR nu a fost aprobat, dar nici nu a fost respins, românii nu sărăcesc, chiar se îmbogățesc, vârsta de pensionare nu va crește, ci va scădea, facturile de energie electrică și gaze nu s-au majorat, ba chiar se plătește mai puțin, pensiile nu au fost înghețate, ci au crescut și multe, multe altele. Tot ce pot să spun este că inventatorul pixelului albastru este mic copil pe lângă cei care ne conduc acum”, a concluzionat deputata PSD Carmen Holban.

ADMINISTRAŢIE

CJ Dâmboviţa predă către CNI terenul de la spitalul județean unde va fi construită o parcare supraetajată

Publicat

pe

În cadrul ședinței Consiliului Judeţean Dâmbovița de, luni – 27 noiembrie 2023, s-a hotărât predarea către Compania Națională de Investiții (CNI) a terenului din incinta Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște unde urmează a fi construită o parcare supraetajată. În aceeași hotărâre, s-a stabilit ca administrația județeană să se ocupe de cheltuielile necesare asigurării racordurilor la utilități.

„În baza studiului de fezabilitate realizat de administrația județeană, CNI urmează să scoată la licitație proiectarea tehnică și execuția acesteia. Parcarea din curtea Spitalului va fi dispusă pe 5 etaje și va avea 332 de locuri. Aici vor fi instalate stații de încărcare a 20 de automobile electrice, dar și 14 locuri pentru autoturismele persoanelor cu dizabilități. Valoarea investiției se ridică la peste 56.000.000 de lei”, a spus Corneliu Ștefan.

Alte 500 de locuri de parcare absolut necesare târgoviștenilor și nu numai lor vor fi construite de Consiliului Județean Dâmbovița pe terenul pe care îl administrează în apropierea complexului sportiv „Dâmbovița Arena”, aflat acum în proces de execuție.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ADMINISTRAŢIE

Președintele CJ Dâmbovița propune consultare publică pentru proiectul Drumului Expres Târgoviște-București

Publicat

pe

Reprezentanții USR, atunci când s-au aflat la putere, în Guvernul Ludovic Orban, s-au împotrivit cu toată forța lor, fără să argumenteze logic, proiectului de lărgire la patru benzi a DN 71, tronsonul Bâldana – Târgoviște. Au spus ei atunci, pe toate drumurile, că acest proiect este inutil, că trebuie abandonat etc. Și, uite așa, s-au mai pierdut câțiva ani din dezvoltarea socio-economică a județului Dâmbovița!

Acum, această investiție, prin implicarea administrației județene PSD, a președintelui Corneliu Ștefan și a ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, a intrat în linie dreaptă. Ba mai mult, în 2020, șeful administrației județene a lansat propunerea demarării unui alt proiect privind construirea unui drum expres Târgoviște-București. Unii, intrați pe scena politicii pe un val al entuziasmului orb, și-au asimilat rapid ideea. Spune Corneliu Ștefan că sunt unii oameni politici care nu reușesc să conceapă că deja sunt istorie și se agață cu disperare de proiecte care nu le aparțin, dar care le-ar mai putea salva bruma de imagine.

„Proiectul Drumului Expres Târgoviște-București, o idee pe care am propus-o încă din 2020, ca soluție complementară și distinctă a proiectului de modernizare a drumului național care leagă Târgoviștea de București, a ajuns să fie temă de campanie a unora care nu au făcut nimic pentru județul Dâmbovița! Dar absolut nimic! Ba mai mult! În 2021, au blocat modernizarea și lărgirea la patru benzi de circulaţie a DN 71, Bâldana-Târgoviște.

Dacă nu ar fi fost ei, astăzi, de la Târgoviște la București s-ar fi circulat pe patru benzi. Chiar dacă le-am acordat deja prea multă atenție, i-aș sfătui să încerce să fie utili acestui județ, dar sunt prea ocupați să facă scut în jurul oamenilor lor acuzați că, în timp ce românii erau închiși în case din cauza pandemiei, au „topit” nejustificat 1 miliard de euro”, a scris Corneliu Ștefan, pe pagina sa de Facebook.

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița lansează ideea organizării unei consultări publice la care să participe locuitorii municipiului Târgoviște și cei din comunele Ulmi, Văcărești, Comișani, Bucșani, Băleni, Sălcioara, Cornățelu, Conțești, Răcari, Slobozia Moară, Brezoaele, Tărtășești, Dobra, Bilciurești, Cojasca, Butimanu, Niculești și Crevedia.

„Dată fiind importanța acestui drum pentru județul Dâmbovița, cetățenii trebuie să participe la consultarea publică în urma căreia se va stabili varianta optimă a traseului viitorului Drum Expres Târgoviște-București. Împreună vom reuși să aducem acest drum la faza de execuție”, a mai precizat președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite