Connect with us

ACTUALITATE

Primarul de la Ciorani nu a scăpat de arest preventiv

Publicat

pe

Sursa foto: Ziarul Incomod

Veste tristă pentru reprezentanții Partidului Național Liberal, care o tot dau înainte cu dreptatea și corectitudinea, cu respectul față de lege și cetățean. Astăzi, Tribunalul Prahova a decis atestarea preventivă a primarului comunei Ciorani și a altor 15 inculpați în dosarul fraudării alegerilor locale din septembrie 2020.

Magistraţii au admis contestaţia formulată de procurori faţă de hotărârea luată de Judecătoria Ploieşti, care dispusese anchetarea în libertate a celor 17 persoane reţinute şi au dispus arestarea preventivă a 16 dintre ei, inclusiv a primarului comunei Ciorani – Marin Voicu.

Săptămâna trecută, polițiștii din cadrul IPJ Prahova și procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, au executat 18 percheziţii domiciliare într-un caz ce privește săvârşirea infracţiunii de falsificarea documentelor şi evidenţelor electorale. 15 descinderi au avut loc în comuna Ciorani, inclusiv la sediul Primăriei şi la domiciliul edilului Marin Voicu, alte trei descinderi au făcut oamenii legii în locații din municipiul Ploieşti.

În urma perchezițiilor, primarul Marin Voicu și alte 16 persoane au fost aduse la sediul IPJ pentru audieri.

Se pare că ancheta s-a pus în mișcare ca urmare a falsificării proceselor verbale de consemnare a rezultatelor votului pentru alegerea primarului comunei Ciorani, al Consiliului Local, cel Județean și al președintelui Consiliului Județean. Au fost inserate în aceste înscrisuri, spun procurorii, date neconforme cu realitatea. Practic, a fost diminuat numărul voturilor obţinute de unii candidaţi / formaţiuni politice în favoarea altor candidaţi.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Creșterea salariilor din învățământ ar trebui condiționată de performanța actului educativ!

Publicat

pe

FOTO CU CARACTER ILUSTRATIV

Auzim din când în când intervenții pertinente din partea parlamentarilor care, de obicei, pentru a nu deranja prea mult anumite segmente de electoeat, se feresc să spună lucrurilor pe nume.

Deputatul PSD Dan Cristian Popescu a precizat, cu subiect și predicat, în cadrul emisiunii „Politica zilei” de la B1 TV, că este de acord cu mărirea salariilor cadrelor didactice, dar ar trebui să se facă în anume condiții, după niște reguli, după rezultate. Acordarea unor beneficii să fie efectuată în funcție de eficiența actului de educație, de performanță.

„Este un lucru acceptat și sunt multe țări care operează cu acest sistem de bonusare pentru performanță. Sunt două lucruri diferite. Pe de o parte, salariile trebuie crescute, pe de altă parte trebuie o anumită parte din salariu să fie condiționată de performanță”, a spus parlamentarul social-democrat.

Pe bună dreptate. Vrei retribuție mărită, beneficii, forțezi mâna guvernului cu proteste, greve, că, deh, doar prin sistemul bugetar au mai rămas sindicate care luptă, de obicei, doar pentru salarii, dar ce oferi în schimb?

Sunt școli cu promovabilitate scăzută sau zero la examenele naționale, ies pe bandă rulantă doar pseudo-teoreticieni, analfabeți funcționali.

O spun și statisticile internaționale că stăm prost la capitolele astea ce țin de practică, de pregătirea profesională, dar cerem mereu venituri mai mari. Ce ne pasă de restul? Noi să fim bine! Dacă nu ne dă Guvernul, punem repede de o grevă și se rezolvă.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Târgoviște: S-a dus la ceruri profesorul de muzică Fidel Cătălin. Dumnezeu să-l odihnească!

Publicat

pe

De

Cu mare întristare, ne luăm rămas-bun de la colegul și prietenul nostru, Cătălin Fidel, profesor de muzică al liceului nostru…

A fost liniște deplină astăzi în cancelarie și pe holurile liceului… Copii s-au strâns la Bibliotecă, ne-am șters lacrimile unii altora, ne-am alinat cum am putut tristețea… Beculețele vesele și colorate din brazii împodobiți au rămas în bezna…

Începând de astăzi, o chitară nu va mai cânta… După o lungă suferință, sufletul său s-a ridicat în împărăția Tatălui…

Sincere condoleanțe familiei îndurerate! Și multă putere în a depăși aceste clipe atât de grele… Odihnă veșnică și drum lin, Cătălin!

Biblioteca Liceului Ion Heliade Rădulescu Târgoviște

Cei care doresc să își ia rămas bun de la el, îl pot vizita la Capela Bisericii Sfântul Nicolae Andronesti (Str. Pârvan Popescu, Nr 11), Târgoviște, acolo unde va fi depus. Detalii referitoare la ora slujbei de înmormântare o voi comunica ulterior – a anunțat soția.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite