Connect with us

ACTUALITATE

Elevii, lăsați fără bani de navetă și în anul școlar viitor

Publicat

pe

Transportul elevilor se va deconta într-o mică măsură sau chiar deloc și în anul școlar 2021-2022, atrage atenția consilierul județean PRO România Dâmboviţa, Irena Dumitru – coordonatorul Organizației de Tineret. De altfel, odată cu renunțarea la formatul școală online, părinții au constatat că statul român nu a mai plătit pentru naveta copiilor, chiar dacă există o dispoziție legală în acest sens.

„Am văzut că, ieri, a fost aprobată o Ordonanță de Urgență prin care se aruncă praf în ochii elevilor în ceea ce privește decontarea navetei. Nu va fi posibil. Este doar un artificiu. Decontarea navetei se baza pe Legea 226/2020, dar a trecut un an de zile și această lege nu este aplicată, spune dl. ministru, din cauza unor lacune și se încearcă acum să fie ștearsă prin această Ordonanță de Urgență. Adevăratul motiv este faptul că nu a fost prevăzut niciun leu pentru decontul navetei. Acești copii se chinuie să vină la școală.

A fost un an foarte dificil, iar sprijinul Guvernului a fost zero. Prin urmare, asociațiile de elevi au ieșit ieri în stradă, în fața Guvernului și a prefecturilor din mai multe județe, și au protestat pentru că nu au fost convocați la o dezbatere publică privind această Ordonanță, deși legea prevede acest lucru, și, în al doilea rând, pentru că au înțeles că naveta nu va fi decontată nici în anul școlar viitor.

Ordonanța aprobată prevede anumite tarife maximale de decontare a navetei elevilor. Prețul navetei diferă însă față de cel prevăzut, iar elevilor li se va deconta naveta parțial sau nu li se va deconta deloc. Aceștia vor fi nevoiți să vină la școală și în anul școlar 2021-2022 pe cheltuiala proprie. Deci, principii precum educația este gratuită și obligatorie nu se mai respectă și nu se mai aplică în România”, a punctat Irena Dumitru.

Citește mai departe
Reclamă
1 Comentariu

1 Comment

  1. tass

    iunie 18, 2021 at 8:27 am

    domnilor.sunt de acord ca alocatiile sa se mareasca.sunt de acord cu decontarea abonamentelor de tot felul.decontati cat vreti pentru achizitia de pc.uri.dar cu o conditie.frcventa scolara.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

60 de persoane au rămas izolate la Cabana Capra, din cauza avalanșelor

Publicat

pe

60 de turiști cazați în Cabană Capra, la km 108 pe Transfăgărășan, au rămas izolați din cauza avalanșelor produse în zonă.

În sprijinul acestora, au fost mobilizate mai multe echipaje de intervenție de la ISU Argeș, cu o autofreză de zăpadă multifuncţională, o ambulanță SMURD de prim ajutor calificat, o autospecială de transport persoane și victime multiple, două autospeciale de primă intervenție și comandă și două microbuze.

De asemenea, au fost dislocate două șenilate de la ISU Vâlcea și ISU Olt și un UTV de la ISU Dâmbovița. La misiune participă personal din partea Salvamont Argeș, IJJ Argeș și Secția Drumuri Naționale.

UPDATE: Având în vedere că DN7C (Transfăgărășan) este închis traficului de la km 104, polițiștii din Argeș vor cerceta cum au ajuns turiștii până la Cabana Capra și vor lua măsuri. Potrivit Codului Rutier, aceștia riscă amendă din clasa III și suspendarea permisului auto pentru 60 de zile.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Vizită de încurajare în Secția de Oncologie a Spitalului Județean din Târgoviște

Publicat

pe

Doamnele din conducerea OFSD Dâmbovița s-au aflat astăzi printre pacienții internați în Secția de Oncologie a Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște, scopul vizitei fiind unul de încurajare, în contextul în care în data de 4 februarie se marchează Ziua Mondială de Luptă Împotriva Cancerului.

Este esențial de reținut faptul că vorbim despre o afecțiune care poate fi ținută sub control și chiar vindecată, dacă este depistată la timp! Sunt așadar esențiale în investigațiile preventive.

În acest context, reamintim că în județul Dâmbovița se implementează, în această perioadă, un proiect de screening gratuit pentru cancerul de col uterin, care are în România o incidență de peste 32,3 la suta de mii de femei, mult peste media în statele Uniunii Europene, de 12,8 la suta de mii de femei – spune deputata Carmen Holban, președinta OFSD Dâmbovița.

„Este o situație mai mult decât îngrijorătoare, care necesită un efort comun pentru scăderea cât mai rapidă a numărului de cazuri de cancer de acest tip. Programele de screening sunt mai mult decât importante, fapt dovedit de scăderea drastică a cazurilor de mortalitate prin cancer de col uterin.

Este îmbucurător și faptul că, prin intermediul Unității Mobile a Institutului Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului, peste 1.200 de dâmbovițence din 18 localități ale județului nostru au efectuat, în mod gratuit, testul Papanicolau și HPV.

Așadar, în perioada următoare, încurajez doamnele și domnișoarele din Dâmbovița să se îndrepte către Spitalul Județean de Urgență Târgoviște, Spitalul Orășenesc Găești și Spitalul Municipal Moreni – instituții medicale afiliate acestui program, implementat de Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului. Parteneri ai acestui proiect sunt: Centrul de Dezvoltare Curriculară și Studii de Gen FILIA, Fundația Renașterea și Centrul Romilor pentru Politici de Sănătate”, este mesajul transmis de deputata Carmen Holban.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats