Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Munți de gunoaie în Ploiești. Angajații Rosal sunt iar în grevă. Se cere stare de alertă!

Publicat

pe

Sursa foto: Ziarul Incomod

Situația rămâne critică în municipiul Ploiești. Nu-ți vine să crezi că unul dintre cele mai mari municipii reședință de județ din România se poate confrunta cu probleme privind curățenia orașului și colectarea deșeurilor menajere.

Fiindcă necazurile persistă de o perioadă de timp destul de lungă, cauzând un stres puternic atât locuitorilor din Ploiești cât și autorităților, care nu știu cum să iasă din acest impas în care au fost aduși de firma Rosal, Primăria a inițiat procedura de reziliere a contractului cu acest operator.

Mai mult, din cauza grevei declanșate de angajații Rosal, care au invocat în acțiunea lor neplata salariilor, gunoaiele zac de zile în șir pe străzile Ploieștiului.

Sursa foto: Ziarul Incomod

În aceste condiții, primarul Andrei Volosevici, prin Comitetul Local pentru Situații de Urgență, a solicitat prefectului județului Prahova declararea stării de alertă pe întreg teritoriul municipiului Ploieşti, pentru o perioadă de 30 de zile. Totodată, s-a mai hotărât trimiterea unei adrese către Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri Prahova cu solicitare de Notificare a rezilierii Contractului nr. 1792/13.09.2016 de delegare prin concesiune a gestionarii activității de colectare, transport și transfer a deșeurilor municipale, ca urmare a neîndeplinirii obligațiilor contractuale de către SC Rosal Grup SA. Se mai cere adoptarea de măsuri legale cu caracter de urgență pentru asigurarea serviciului de salubritate în Ploiești.

Primarul Andrei Volosevici a mai solicitat Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Prahova luarea unor măsuri rapide și concrete împotriva operatorului local de salubritate, SC Rosal Grup SA, care, nerespectând programul de colectare a deșeurilor municipale, a generat un grad de poluare crescut în oraș, tocmai în această perioadă de vară. De asemenea, edilul a mai solicitat Gărzii de Mediu să comunice municipalității, măsurile și sancțiunile aplicate.

Sursa foto: Ziarul Incomod

Angajații Rosal au oprit lucrul și s-au adunat în fața garajului societății. Aceștia au declarat presei locale că muncitorii de la curățenia căilor publice n-au mai luat banii de la Paște, având restante salariile de pe lunile aprilie și mai. Lucrătorii care se ocupă de prestarea serviciilor în baza contractului cu ADI Deșeuri, de colectare a gunoiului menajer, au precizat că șoferii și încărcătorii au și ei un salariu restant.

Mai precizăm că, luna trecută, Consiliul Local Ploiești a votat rezilierea contractului. Acestă hotărâre va intra în vigoare pe 18 iunie. De la acest termen, operatorul va trebui să mai asigure prestarea serviciilor încă trei luni, până la realizarea unei licitații pentru încheierea unui nou contract.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Rețele de utilități pentru noile zone de locuit din comuna Dragomirești

Publicat

pe

Dragomirești este una dintre localitățile dâmbovițene care se dezvoltă frumos. Numărul de case moderne, construite cu gust, în stil european, a crescut simțitor. Sunt tot mai mulți tineri care solicită terenuri pentru a-și ridica locuințe. Primăria este preocupată, în acest moment, să extindă rețelele de utilități către zonele comunei unde s-au edificat construcții, iar oamenii au nevoie de condiții civilizate de trai. În acest sens, se lucrează la rețelele de gaze naturale și iluminat public, în perimetrul DN 72, Târgoviște-Câmpulung.

„Este o zonă deosebită, în care cetățenii comunei noastre au început să construiască. Trebuie să fim alături de ei și să grăbim procesele de execuție a rețelelor de utilități. Nu avem acolo nici alimentare cu apă potabilă, nici curent electric. Vom face tot ceea ce ne stă în putință pentru a realiza cât mai repede aceste obiective absolut necesare pentru cetățenii care își ridică case, care pun bazele unor noi familii”, ne-a declarat primarul Dragoș Vlădulescu.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Rezolvări concrete în Bucegi, în numai 24 de ore de la dezlănțuirea naturii

Publicat

pe

În mai puțin de 24 de ore de la viiturile de ieri-noapte, Consiliul Județean Dâmbovița a redat circulației rutiere podul peste Ialomița spre Cabana Horoabele și a fost redeschisă Peștera Ialomiței.

„Așa cum am promis, am adus în munte proiectanții care vor înainta soluția tehnică pentru refacerea drumului distrus de debitul mare al Ialomiței din zona Cheile Tătarului.

În cel mai scurt timp, vreau să începem lucrările la drumul și podurile afectate de apele rîului Ialomița care, din spusele specialiștilor, niciodată nu au fost atât de mari în zona Cheile Tătarului.

Citește și: Guvernul Cîțu a sărit județul Dâmbovița și la repartizarea fondurilor pentru calamități

În primă fază, trebuie reparate apărările de mal și racordurile pod-rampă care au fost avariate de aluvinile și materialul lemnos aduse de ape, iar zidurile de rambleu din piatră, trebuie consolidate prin refacerea fundațiilor.

În urma acestor lucrări, se poate trece la reconstruirea terasamentului drumului și a întregului sistem rutier”, precizează președintele CJ Dâmbovița – Corneliu Ștefan.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT