Connect with us

Dâmboviţa

Titus Corlățean, senator: Puterea PNL – USR PLUS că a reînviat practicile staliniste ale anilor ’50

Publicat

pe

Senatorul social-democrat Titus Corlățean a criticat dur, bine argumentat și cu talent oratoric, de la înalta tribună a Parlamentului României, actuala coaliție de guvernare, PNL – USR PLUS – UDMR, care a hotărât, abuziv, fără motive temeinice, să o dea jos din funcția de Avocat al Poporul pe Renate Weber.

A spus fostul ministru de Externe că asistăm, de fapt, la un nou episod din simulacrul de democrație pe care puterea de dreapta și neomarxistă o promovează consecvent. A declarat senatorul PSD că actuala putere urmărește preluarea, în forță și de o manieră abuzivă, a instituțiilor fundamentale ale statului.

Titus Corlățean a precizat că Avocatul Poporul reprezintă o instituție de rang constituțional care, indiferent de cine se află la putere la un moment dat, trebuie să funcționeze independent.

Le-a spus Titus Corlățean colegilor de Parlament că actuala guvernare a reușit să reînvie, de o manieră concretă și șocantă, practici cu iz stalinist ale anilor ’50.

„Această coaliție de guvernare inventează argumente, între ghilimele spus, mai precis pretexte de a prelua abuziv și a subordona, de a face slugi din instituțiile statului. Sunt chestiuni pur staliniste, ori acest caracter rudimentar de a practica democrația vă va costa politic și în anumite cazuri și judiciar în perspectivă”, a declarat senatorul PSD.

Titus Corlățean, după ce a parcurs rapoartele pe anul 2020 ale instituției Avocatul Poporului, nu a găsit nimic care ar putea fi folosit împotriva Renatei Weber. Dimpotrivă, a spus că din documente reiese că acolo s-a muncit. A fost vorba de o activitate laborioasă, extrem de complexă în domenii esențiale pentru drepturile și libertățile fundamentale ale cetățenilor.

Titus Corlățean le-a atras atenția reprezentanților PNL și USR PLUS asupra aspectelor stipulate în Constituția României: Avocatul Poporului servește națiunea nu un partid politic, guvern sau grupuri de interese.

„Să știți că astfel de chestiuni reprezintă un regres al democrației și așa destul de șubredă a României”, a spus demnitarul social-democrat.

Titus Corlățean consideră că, după acest episod nedemocratic, abuziv, de schimbare pe criterii politicianiste a Avocatului Poporului, instituțiile democratice europene vor reacționa cu siguranță. Astfel de conduite nedemocratice vor costa România.

Instituțiile independente trebuie apărate, respectate, și când ne plac și când nu ne plac – a mai adăugat președintele Comisiei de Politică Externă a Senatului României.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Noua echipă de conducere a PNL Dâmboviţa

Publicat

pe

Comitetul de Coordonare Județean al PNL Dâmbovița s-a reunit în ședință de alegeri pentru a stabili componența Biroului Politic Județean la Sala Casei de Cultură a Sindicatelor.

În urma votului exprimat a rezultat următoarea componență:
1. Virgil Guran – Președinte
2. Gabriel Plăiașu – Prim-vicepreședinte – Strategii politice şi comunicare
3. Aurelian Popa – Prim-vicepreședinte – Politici Publice
4. Daniel Lucian Andrei – Vicepreședinte – Departamentul pentru Strategii şi Relații Politice
5. Adrian Mocanu – Vicepreședinte – Departamentul Imagine, Comunicare, Relații cu mass-media şi Purtător de cuvânt
6. Silviu Grigorescu – Vicepreședinte – Departamentul pentru Politici Economice, Mediu de afaceri, Dezvoltare Regională şi Fonduri Europene
7. Gabriel Ion Grozavu – Vicepreședinte – Departamentul pentru Politici Sociale, Relații cu Sindicate, Patronate, Organizații Neguvernamentale şi grupuri de cetățeni
8. Teodora Anghelescu – Vicepreședinte – Departamentul pentru Politici privind Administrația Publică, Justiție, Siguranță Națională, Ordine Publică şi Siguranța Cetățeanului
9. Grigore Gheorghe – Vicepreședinte – Departamentul pentru Politici în Agricultură, Silvicultură, Mediu şi Dezvoltare Rurală
10. Sorin Ion – Vicepreședinte – Departamentul pentru Politici în Educație, Cercetare, Cultură, Culte, Minorități şi Sport
11. Lavinia Ionescu – Vicepreședinte – Departamentul pentru Politici în Sănătate
12. Marcel Bamboi – Membru
13. Teodor Buta – Membru
14. Marin Petre – Membru
15. Aurelian Ilie Cotinescu – Membru
16. Iulian Buibăr – Membru
17. Valentin Mihalache – Membru
18. Cristina Sima – Membru
19. Gabriel Cezar Dragnea – Membru
20. Maria Vîrjoghe – Membru
21. Alexandru Cosmin Tudora – Membru
22. Teodor Rădoi – Membru
23. Gheorghe Cigăran – Membru
24. Dragoș Paraschiv – Membru
25. Marius Aristotel Oncescu – Membru
26. Cătălin Pechea – Membru
27. Maria – Mirabela Pîscoveanu – Trezorier
28. Adrian Chițescu – Președinte Comisia Județeană de Arbitraj
29. Constantin – Tiberiu Popa – Președinte Comisia Județeană de Revizie și Cenzori

La ședință au participat un număr de 289 de delegați.

Departamentul de comunicare al PNL Dâmbovița

Citește în continuare

ACTUALITATE

2.080 de elevi din Dâmbovița au fost repartizați la licee, 406 au ales școala profesională

Publicat

pe

Toți absolvenții clasei a VIII-a din județul Dâmbovița, opțiuni completate, respectiv 2.080, au fost repartizați în învățământul liceal de stat – informează Inspectoratul Școlar Județean.

În etapele anterioare au fost admiși:
– 284 de elevi la specializări vocaţionale;
– 35 de elevi pe locurile speciale, rezervate candidaţilor de etnie romă;
– 14 elevi pe locuri speciale, rezervate candidaților cu CES.

De asemenea, alți 406 elevi s-au înscris pe locurile alocate rutelor de școlarizare în învățământul profesional.

„Conform calendarului admiterii în învățământul liceal de stat, în perioada 25-28 iulie, candidații vor transmite/depune dosarele de înscriere la secretariatele liceelor în care au fost admiși.

A doua etapă de repartizare computerizată se va desfășura în perioada 29 iulie – 5 august, pentru candidații care nu au participat în prima etapă de admitere. Completarea opțiunilor în fișe se realizează la unitatea de învățământ sau prin formular transmis electronic. Pentru această etapă sunt disponibile 354 locuri.

Repartizarea computerizată a acestor elevi va avea loc în data de 6 august, iar comunicarea rezultatelor candidaților repartizați computerizat în a doua etapă a admiterii în învățământul liceal de stat se va face conform procedurii stabilite de Comisia națională de admitere.

În intervalul 9 – 11 august, comisia judeţeană de admitere va rezolva toate cazurile speciale apărute după cele două etape de repartizare computerizată”, se precizează într-un comunicat remis de Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT