Connect with us

Dâmboviţa

Titus Corlățean, senator: Puterea PNL – USR PLUS că a reînviat practicile staliniste ale anilor ’50

Publicat

pe

Senatorul social-democrat Titus Corlățean a criticat dur, bine argumentat și cu talent oratoric, de la înalta tribună a Parlamentului României, actuala coaliție de guvernare, PNL – USR PLUS – UDMR, care a hotărât, abuziv, fără motive temeinice, să o dea jos din funcția de Avocat al Poporul pe Renate Weber.

A spus fostul ministru de Externe că asistăm, de fapt, la un nou episod din simulacrul de democrație pe care puterea de dreapta și neomarxistă o promovează consecvent. A declarat senatorul PSD că actuala putere urmărește preluarea, în forță și de o manieră abuzivă, a instituțiilor fundamentale ale statului.

Titus Corlățean a precizat că Avocatul Poporul reprezintă o instituție de rang constituțional care, indiferent de cine se află la putere la un moment dat, trebuie să funcționeze independent.

Le-a spus Titus Corlățean colegilor de Parlament că actuala guvernare a reușit să reînvie, de o manieră concretă și șocantă, practici cu iz stalinist ale anilor ’50.

„Această coaliție de guvernare inventează argumente, între ghilimele spus, mai precis pretexte de a prelua abuziv și a subordona, de a face slugi din instituțiile statului. Sunt chestiuni pur staliniste, ori acest caracter rudimentar de a practica democrația vă va costa politic și în anumite cazuri și judiciar în perspectivă”, a declarat senatorul PSD.

Titus Corlățean, după ce a parcurs rapoartele pe anul 2020 ale instituției Avocatul Poporului, nu a găsit nimic care ar putea fi folosit împotriva Renatei Weber. Dimpotrivă, a spus că din documente reiese că acolo s-a muncit. A fost vorba de o activitate laborioasă, extrem de complexă în domenii esențiale pentru drepturile și libertățile fundamentale ale cetățenilor.

Titus Corlățean le-a atras atenția reprezentanților PNL și USR PLUS asupra aspectelor stipulate în Constituția României: Avocatul Poporului servește națiunea nu un partid politic, guvern sau grupuri de interese.

„Să știți că astfel de chestiuni reprezintă un regres al democrației și așa destul de șubredă a României”, a spus demnitarul social-democrat.

Titus Corlățean consideră că, după acest episod nedemocratic, abuziv, de schimbare pe criterii politicianiste a Avocatului Poporului, instituțiile democratice europene vor reacționa cu siguranță. Astfel de conduite nedemocratice vor costa România.

Instituțiile independente trebuie apărate, respectate, și când ne plac și când nu ne plac – a mai adăugat președintele Comisiei de Politică Externă a Senatului României.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Hai la meci! Preț redus la biletele pentru meciul Chindiei cu Metaloglobus București din 24 februarie 2024

Publicat

pe

Conducerea ACS Chindia Târgoviște vrea cât mai mulți suporteri în tribune, sâmbătă – 24 februarie 2024, ziua când echipa de fotbal fanion a județului Dâmbovița dispută primul meci oficial din acest an, de la ora 11:30, cu Metaloglobus București. De altfel, noul președinte al Clubului, Gabriel Boriga, a declarat, chiar în prima conferință de presă susținută după preluarea funcției, că prezența suporterilor pe stadion înseamnă un sprijin extrem de important pentru echipă, care urmărește calificarea în play-off și revenirea în prima ligă.

În acest sens, a fost redus prețul biletelor de acces la meciul din 24 februarie 2024, astfel: 10 lei la Tribuna a II-a (acces general), respectiv 15 și 20 lei la Tribuna I (15 lei – sectoarele A, B, F, G, 20 lei – sectoarele C, D, E), iar tichetul de parcare costă 10 lei. Copiii sub 14 ani au acces gratuit, în baza unui bilet valabil cu valoare 0 și doar însoțiți de un adult (plătitor de bilet).

Biletele se pot achiziționa online sau de la casele de bilete ale stadionului Eugen Popescu, deschise după următorul program:
– Vineri, 23 februarie – 10:00‑18:00
– Sâmbătă, 24 februarie – 09:00‑12:15

Biletele se pot cumpăra și din magazinele partenere Bilete.ro, respectiv: Vodafone – Bd. Independenței, Bl. 6PP, Sc. B, Parter și Str. Arsenalului, Bl. F2, Parter și Poșta Română – Str. Dr. Marinoiu Nr. 2 (Poșta Veche)

Persoanele cu dizabilități primesc bilete gratuite, în limita locurilor disponibile (Tribuna 2 și Tribună 1).
Biletele pentru persoanele cu dizabilități se ridică de la casele de bilete ale stadionului, pe baza certificatului de handicap, însoțit de Cartea de identitate sau prin cerere pe email: ticketing@afcchindiatargoviste.ro, însoțită de certificatul de handicap scanat.

Dacă întâmpinați probleme la cumpărarea biletelor va rugăm să ne contactați pe adresa de e-mail ticketing@afcchindiatargoviste.ro sau pe furnizorul de servicii de ticketing scriind la office@bilete.ro sau telefonic la 0727.766.631.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Primarul de la Vulcana Băi, Emil Drăghici – președintele ACoR, a fost colaborator al Securității

Publicat

pe

Se apropie de sfârșit cariera politică și administrativă a longevivului președinte al Asociației Comunelor din România (ACoR), Emil Drăghici? După cum sunt semnele, și da și nu. Aflăm că primarul comunei Vulcana Băi, din județul Dâmbovița, a fost dezvăluit de CNSAS ca fiind colaborator al defunctei Securității ceaușiste. CNSAS a scos la iveală faptul că președintele ACOR a întocmit și semnat cu nume real, în iunie 1982, un angajament cu Securitatea. Numele său conspirativ ar fi fost „Dinu” a precizat PREShub.

Emil Drăghici îndeplinea în 1982 funcția de casier la Consiliul Popular din Vulcana Băi. Ar fi activat ca informator în perioada 1982-1987.

„Pe parcursul colaborării cu Securitatea, acesta a furnizat informații prin care se denunțau activități potrivnice regimului totalitar comunist, precum: ascultarea și colportarea știrilor transmise de posturile de radio interzise – nota informativă din 25.07-1984; comentarii negative la adresa conducerii de partid și de stat din țara noastră, sub regimul comunist”, se menţionează într-o notă informativă din 16.06.1982.

Întrebat de jurnaliștii de la PRESShub despre această situație delicată în care se află, dâmbovițeanul Emil Drăghici, președintele ACoR, a recunoscut că există o decizie definitivă de colaborator al Securității. A spus Drăghici că aceasta nu ar reprezenta o problemă pentru activitatea sa politică, nu îi afectează poziția de la ACoR. Poate, zicem noi, dar este o chestiune de moralitate. Dar, din câte am aflat, primarii comunele din România nu ar fi prea interesați de trecutul lui Emil Drăghici, de pecetea de informator al Securității.

Drăghici conduce comuna Vulcana Băi din 1992, iar ACoR din 1997. Bineînțeles, datorită funcției de responsabilitate pe care o deține de atâta amar de timp, nu prea mai poate sta prin comună, dar a avut întotdeauna la cârmă un viceprimar fidel, care și-a îndeplinit cu brio îndatoririle de edil.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite