Connect with us

Dâmboviţa

Lider PRO România: Revocarea Avocatului Poporului este un atentat grav la democrație

Publicat

pe

Liderul PRO România Dâmboviţa, Adrian Țuțuianu, a demontat punct cu punct toate argumentele vehiculate de PNL, USR PLUS și UDMR ca fiind la baza deciziei de revocare din funcție a Avocatului Poporului. Spune Țuțuianu că ne aflăm în fața unui „atentat grav la evoluțiile democratice din România”, un abuz care va avea consecințe pe termen lung.

„Am înțeles că doamna Renate Weber a fost revocată din funcție pentru că nu ar fi întocmit un raport special și recomandări privind problemele de sistem constatate în cazul crimelor de la Caracal, încălcând legea de funcționare a Avocatului Poporului. Pe de o parte, nu este atribuția Avocatului Poporului să gestioneze un asemenea subiect și, apoi, nu i-am auzit pe cei din PNL să comenteze vreun minut despre problemele existente în Poliție, Parchet, în justiția din Olt, despre legăturile dintre clanurile de interlopi și lumea politică locală. Acolo sunt cu adevărat problemele de la Caracal și nu au nicio legătură cu Avocatul Poporului.

După aceea, spun liberalii că doamna Renate Weber nu a intervenit în nicio cauză cu minori, deși era obligată să facă acest lucru, și nu a formulat recomandări proprii pentru implementarea unei hotărâri a Camerei Deputaților. Este aproape de Kafka și această afirmație. O hotărâre a Camerei Deputaților, dacă vrei să o implementezi, te duci și propui un proiect de lege. Era treaba majorității să facă un asemenea demers. În al doilea rând, problemele care privesc minorii interesează în primul rând instituțiile statului cu atribuții în această direcție. Există structuri speciale care se ocupă de protecția copiilor.

Al treilea argument este și mai ciudat. Renate Weber este acuzată că a atacat la CCR mai multe măsuri de protecție pentru români, probabil la comanda PSD, și acest lucru a pus în pericol sănătatea și viața cetățenilor. Doamna Renate Weber se face „vinovată” pentru faptul că a sesizat la CCR neconstituționalitatea unor acte normative. Ceea ce nu înțeleg unii este că Avocatul Poporului nu are nicio putere de decizie, are doar puterea de a sesiza. Curtea Constituțională, cu unanimitate de voturi, a decis că acele măsuri sunt nelegale. Ne așteptăm, după această logică, să fie revocați și judecătorii Curții Constituționale, ceea ce ar însemna să punem bomboana pe coliva sistemului democratic din România.

De asemenea, spune postarea liberalilor că Renate Weber a declanșat mecanismul național privind prevenirea torturii în spitalele care tratează pacienți COVID. Păi, cred că am trăit cu toții în România și ne aducem aminte că doamna Renate Weber era obligată să intervină față de ceea ce a apărut în presă, în special legat de Spitalul Sibiu. Apoi, am văzut diverse situații în care bolnavii de COVID au fost pur și simplu batjocoriți în spitalele românești și de autorități. Unii dintre ei au murit și au fost îngropați în saci, fără măcar să aibă haine pe ei și nici măcar să aibă parte de o slujbă creștinească, așa cum este normal.

În sfârșit, i se mai reproșează doamnei Weber că nu a luptat împotriva corupției, deși avea atribuții și în această zonă. Sunt aspecte care, pur și simplu, sfidează bunul simț.

Pentru cei care doresc să înțeleagă rolul Avocatului Poporului, prezint doar art. 58, aln. 1 din Constituția României, care spune: „Avocatul Poporului este numit pe o durată de 5 ani, pentru apărarea drepturilor și libertăților persoanelor fizice”. Cam acesta este rolul Avocatului Poporului. Nu este nici instanță, nici organ al statului cu putere de decizie. Este o structură menită să sesizeze instituțiile publice, inclusiv să introducă acțiuni la Curtea Constituțională, atunci când drepturile și libertățile fundamentale sunt încălcate. De aceea, Constituția României nici nu prevede un drept de control al Parlamentului asupra Avocatului Poporului. El se bucură de o anumită independență în sistemul structurilor de putere ale statului și nu există nicăieri în Constituție sau în legislația specială o soluție de demitere a Avocatului Poporului pentru că și-a făcut datoria. Există doar dacă a încălcat Constituția și legile țării, ori din punct de vedere al acestor condiții, niciun argument vehiculat de cei din PNL, USR PLUS și UDMR nu rezistă analizei”, a explicat Adrian Țuțuianu.

Mai spune liderul PRO România Dâmboviţa că s-a deschis o cutie a Pandorei și Avocatul Poporului va fi probabil, de acum înainte, revocat de câte ori se schimbă puterea politică, deși Avocatul Poporului nu se află în slujba vreunei instituții publice, ci se află în slujba cetățenilor persoane fizice.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Târgoviște: S-a dus la ceruri profesorul de muzică Fidel Cătălin. Dumnezeu să-l odihnească!

Publicat

pe

De

Cu mare întristare, ne luăm rămas-bun de la colegul și prietenul nostru, Cătălin Fidel, profesor de muzică al liceului nostru…

A fost liniște deplină astăzi în cancelarie și pe holurile liceului… Copii s-au strâns la Bibliotecă, ne-am șters lacrimile unii altora, ne-am alinat cum am putut tristețea… Beculețele vesele și colorate din brazii împodobiți au rămas în bezna…

Începând de astăzi, o chitară nu va mai cânta… După o lungă suferință, sufletul său s-a ridicat în împărăția Tatălui…

Sincere condoleanțe familiei îndurerate! Și multă putere în a depăși aceste clipe atât de grele… Odihnă veșnică și drum lin, Cătălin!

Biblioteca Liceului Ion Heliade Rădulescu Târgoviște

Cei care doresc să își ia rămas bun de la el, îl pot vizita la Capela Bisericii Sfântul Nicolae Andronesti (Str. Pârvan Popescu, Nr 11), Târgoviște, acolo unde va fi depus. Detalii referitoare la ora slujbei de înmormântare o voi comunica ulterior – a anunțat soția.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

Dâmboviţa

Luptătorii de la ASC „Rizea Wushu” Târgoviște, din nou pe podium!

Publicat

pe

Pasiunea, munca, eforturile depuse de sportivii luptători de la ASC „Rizea Wushu” din Târgoviște au fost încununate de succes. Recent, tinerii practicanți ai acestui stil de arte marțiale au participat la Campionatul Național de Kung Fu desfășurat la București, de unde s-au întors câștigători.

9 din cei 13 sportivi pregătiți de profesorul Constantin Rizea și de instructorul Angel Mihai au urcat pe podiumul acestei prestigioase competiții. Ca răsplată a eforturilor pe care le depun, au obținut cinci medalii de bronz, una de argint și trei de aur. Primii clasați au fost Rareș Ghilac, la categoria 56 kg, Ștefan Pletescu, la minus 65 de kg, și Antonio Radu, la categoria 60 kg.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite