Connect with us

Dâmboviţa

Lider PRO România: Revocarea Avocatului Poporului este un atentat grav la democrație

Publicat

pe

Liderul PRO România Dâmboviţa, Adrian Țuțuianu, a demontat punct cu punct toate argumentele vehiculate de PNL, USR PLUS și UDMR ca fiind la baza deciziei de revocare din funcție a Avocatului Poporului. Spune Țuțuianu că ne aflăm în fața unui „atentat grav la evoluțiile democratice din România”, un abuz care va avea consecințe pe termen lung.

„Am înțeles că doamna Renate Weber a fost revocată din funcție pentru că nu ar fi întocmit un raport special și recomandări privind problemele de sistem constatate în cazul crimelor de la Caracal, încălcând legea de funcționare a Avocatului Poporului. Pe de o parte, nu este atribuția Avocatului Poporului să gestioneze un asemenea subiect și, apoi, nu i-am auzit pe cei din PNL să comenteze vreun minut despre problemele existente în Poliție, Parchet, în justiția din Olt, despre legăturile dintre clanurile de interlopi și lumea politică locală. Acolo sunt cu adevărat problemele de la Caracal și nu au nicio legătură cu Avocatul Poporului.

După aceea, spun liberalii că doamna Renate Weber nu a intervenit în nicio cauză cu minori, deși era obligată să facă acest lucru, și nu a formulat recomandări proprii pentru implementarea unei hotărâri a Camerei Deputaților. Este aproape de Kafka și această afirmație. O hotărâre a Camerei Deputaților, dacă vrei să o implementezi, te duci și propui un proiect de lege. Era treaba majorității să facă un asemenea demers. În al doilea rând, problemele care privesc minorii interesează în primul rând instituțiile statului cu atribuții în această direcție. Există structuri speciale care se ocupă de protecția copiilor.

Al treilea argument este și mai ciudat. Renate Weber este acuzată că a atacat la CCR mai multe măsuri de protecție pentru români, probabil la comanda PSD, și acest lucru a pus în pericol sănătatea și viața cetățenilor. Doamna Renate Weber se face „vinovată” pentru faptul că a sesizat la CCR neconstituționalitatea unor acte normative. Ceea ce nu înțeleg unii este că Avocatul Poporului nu are nicio putere de decizie, are doar puterea de a sesiza. Curtea Constituțională, cu unanimitate de voturi, a decis că acele măsuri sunt nelegale. Ne așteptăm, după această logică, să fie revocați și judecătorii Curții Constituționale, ceea ce ar însemna să punem bomboana pe coliva sistemului democratic din România.

De asemenea, spune postarea liberalilor că Renate Weber a declanșat mecanismul național privind prevenirea torturii în spitalele care tratează pacienți COVID. Păi, cred că am trăit cu toții în România și ne aducem aminte că doamna Renate Weber era obligată să intervină față de ceea ce a apărut în presă, în special legat de Spitalul Sibiu. Apoi, am văzut diverse situații în care bolnavii de COVID au fost pur și simplu batjocoriți în spitalele românești și de autorități. Unii dintre ei au murit și au fost îngropați în saci, fără măcar să aibă haine pe ei și nici măcar să aibă parte de o slujbă creștinească, așa cum este normal.

În sfârșit, i se mai reproșează doamnei Weber că nu a luptat împotriva corupției, deși avea atribuții și în această zonă. Sunt aspecte care, pur și simplu, sfidează bunul simț.

Pentru cei care doresc să înțeleagă rolul Avocatului Poporului, prezint doar art. 58, aln. 1 din Constituția României, care spune: „Avocatul Poporului este numit pe o durată de 5 ani, pentru apărarea drepturilor și libertăților persoanelor fizice”. Cam acesta este rolul Avocatului Poporului. Nu este nici instanță, nici organ al statului cu putere de decizie. Este o structură menită să sesizeze instituțiile publice, inclusiv să introducă acțiuni la Curtea Constituțională, atunci când drepturile și libertățile fundamentale sunt încălcate. De aceea, Constituția României nici nu prevede un drept de control al Parlamentului asupra Avocatului Poporului. El se bucură de o anumită independență în sistemul structurilor de putere ale statului și nu există nicăieri în Constituție sau în legislația specială o soluție de demitere a Avocatului Poporului pentru că și-a făcut datoria. Există doar dacă a încălcat Constituția și legile țării, ori din punct de vedere al acestor condiții, niciun argument vehiculat de cei din PNL, USR PLUS și UDMR nu rezistă analizei”, a explicat Adrian Țuțuianu.

Mai spune liderul PRO România Dâmboviţa că s-a deschis o cutie a Pandorei și Avocatul Poporului va fi probabil, de acum înainte, revocat de câte ori se schimbă puterea politică, deși Avocatul Poporului nu se află în slujba vreunei instituții publice, ci se află în slujba cetățenilor persoane fizice.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Noua echipă de conducere a PNL Dâmboviţa

Publicat

pe

Comitetul de Coordonare Județean al PNL Dâmbovița s-a reunit în ședință de alegeri pentru a stabili componența Biroului Politic Județean la Sala Casei de Cultură a Sindicatelor.

În urma votului exprimat a rezultat următoarea componență:
1. Virgil Guran – Președinte
2. Gabriel Plăiașu – Prim-vicepreședinte – Strategii politice şi comunicare
3. Aurelian Popa – Prim-vicepreședinte – Politici Publice
4. Daniel Lucian Andrei – Vicepreședinte – Departamentul pentru Strategii şi Relații Politice
5. Adrian Mocanu – Vicepreședinte – Departamentul Imagine, Comunicare, Relații cu mass-media şi Purtător de cuvânt
6. Silviu Grigorescu – Vicepreședinte – Departamentul pentru Politici Economice, Mediu de afaceri, Dezvoltare Regională şi Fonduri Europene
7. Gabriel Ion Grozavu – Vicepreședinte – Departamentul pentru Politici Sociale, Relații cu Sindicate, Patronate, Organizații Neguvernamentale şi grupuri de cetățeni
8. Teodora Anghelescu – Vicepreședinte – Departamentul pentru Politici privind Administrația Publică, Justiție, Siguranță Națională, Ordine Publică şi Siguranța Cetățeanului
9. Grigore Gheorghe – Vicepreședinte – Departamentul pentru Politici în Agricultură, Silvicultură, Mediu şi Dezvoltare Rurală
10. Sorin Ion – Vicepreședinte – Departamentul pentru Politici în Educație, Cercetare, Cultură, Culte, Minorități şi Sport
11. Lavinia Ionescu – Vicepreședinte – Departamentul pentru Politici în Sănătate
12. Marcel Bamboi – Membru
13. Teodor Buta – Membru
14. Marin Petre – Membru
15. Aurelian Ilie Cotinescu – Membru
16. Iulian Buibăr – Membru
17. Valentin Mihalache – Membru
18. Cristina Sima – Membru
19. Gabriel Cezar Dragnea – Membru
20. Maria Vîrjoghe – Membru
21. Alexandru Cosmin Tudora – Membru
22. Teodor Rădoi – Membru
23. Gheorghe Cigăran – Membru
24. Dragoș Paraschiv – Membru
25. Marius Aristotel Oncescu – Membru
26. Cătălin Pechea – Membru
27. Maria – Mirabela Pîscoveanu – Trezorier
28. Adrian Chițescu – Președinte Comisia Județeană de Arbitraj
29. Constantin – Tiberiu Popa – Președinte Comisia Județeană de Revizie și Cenzori

La ședință au participat un număr de 289 de delegați.

Departamentul de comunicare al PNL Dâmbovița

Citește în continuare

ACTUALITATE

2.080 de elevi din Dâmbovița au fost repartizați la licee, 406 au ales școala profesională

Publicat

pe

Toți absolvenții clasei a VIII-a din județul Dâmbovița, opțiuni completate, respectiv 2.080, au fost repartizați în învățământul liceal de stat – informează Inspectoratul Școlar Județean.

În etapele anterioare au fost admiși:
– 284 de elevi la specializări vocaţionale;
– 35 de elevi pe locurile speciale, rezervate candidaţilor de etnie romă;
– 14 elevi pe locuri speciale, rezervate candidaților cu CES.

De asemenea, alți 406 elevi s-au înscris pe locurile alocate rutelor de școlarizare în învățământul profesional.

„Conform calendarului admiterii în învățământul liceal de stat, în perioada 25-28 iulie, candidații vor transmite/depune dosarele de înscriere la secretariatele liceelor în care au fost admiși.

A doua etapă de repartizare computerizată se va desfășura în perioada 29 iulie – 5 august, pentru candidații care nu au participat în prima etapă de admitere. Completarea opțiunilor în fișe se realizează la unitatea de învățământ sau prin formular transmis electronic. Pentru această etapă sunt disponibile 354 locuri.

Repartizarea computerizată a acestor elevi va avea loc în data de 6 august, iar comunicarea rezultatelor candidaților repartizați computerizat în a doua etapă a admiterii în învățământul liceal de stat se va face conform procedurii stabilite de Comisia națională de admitere.

În intervalul 9 – 11 august, comisia judeţeană de admitere va rezolva toate cazurile speciale apărute după cele două etape de repartizare computerizată”, se precizează într-un comunicat remis de Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT