Connect with us

Dâmboviţa

PSD Dâmbovița: Este cusut cu ață galbenă ceea ce se întâmplă la Cojasca!

Publicat

pe

Solidaritatea reprezintă un element deosebit de important în politică, omogenizează, dă forță și încredere. Arată că, în momentele dificile, apărute într-un mod previzibil sau imprevizibil, cel care a comis o greșeală, cu voie sau fără voie, sau care este ținta unor mașinațiuni, nu este părăsit de colegii de partid. Asta nu înseamnă că aceștia vor face cu orice preț zid în fața lui, cu riscul de a sfida legea. Nu. Vorbim aici de un alt tip de solidaritate, demonstrat și aplicat de echipa PSD Dâmbovița în cazul primarului de la Cojasca – Victor Gheorghe.

Reprezentanții partidului, președintele Corneliu Ștefan, senatorul Titus Corlățean, deputații Carmen Holban, Ionuț Vulpescu și Marian Țachianu, primarul municipiului Târgoviște – Cristian Daniel Stan, au spus-o astăzi foarte clar. Respectă legea și pe oamenii care o aplică. Nu comentează măsurile luate în cazul edilului de la Cojasca, ancheta demarată, decizia judecătorilor privind luarea unor măsuri preventive. Pur și simplu, solidaritatea îi împinge să urmărească, obiectiv, modul în care se desfășoară ancheta, posibilele abuzuri în cercetarea penală, dacă sunt respectate întocmai drepturile colegului lor de partid și, nu în ultimul rând, să analizeze eventualele interferențe ale politicului cu organul care anchetează cazul.

Și se poate specula mult pe seama declanșării anchetei în cazul primarului de la Cojasca exact în pragul alegerilor parțiale din 27 iunie, când, în acea comună, oamenii trebuie să aleagă componența unui nou consiliu local. În cursa electorală se află reprezentanții PSD și cei ai PNL, partid aflat la guvernare.

Aceasta este treaba cu solidaritatea social-democraților cu tovarășul lor, primarul Victor Gheorghe. Se veghează la modul în care este cercetat și tratat de autoritățile competente. Până la urmă, prezumția de nevinovăție funcționează până când magistrații judecători se vor pronunța în acest caz printr-o decizie definitivă și irevocabilă. Până atunci, speculațiile de orice fel, solidaritatea de grup, luările de poziție fac parte din arsenalul libertății și democrației.

Președintele PSD Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a spus astăzi că nu comentează în niciun fel ancheta declanșată de Poliție și Parchet în cazul primarului de la Cojasca. Dar, referitor la contextul în care se consumă totul, înainte de alegerile locale parțiale, „pentru noi nu este întâmplător ceea ce se întâmplă la Cojasca. Este clar că totul este cusut cu ață galbenă”.

Liderul social-democraților dâmbovițeni nu înțelege de ce Victor Gheorghe, dacă avea vreo problemă, nu a fost cercetat anul trecut, înainte de alegerile din 27 septembrie, în urma cărora a ieșit primar la Cojasca.

„Suntem alături de organizația PSD Cojasca, suntem alături de locuitorii comunei, suntem alături de colegul nostru, primarul Victor Gheorghe. Vom vedea cum decurge ancheta în continuare. Cu siguranță, adevărul va ieși la iveală”, a declarat Corneliu Ștefan.

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița l-a criticat pe liderul liberalilor, Ludovic Orban, pentru faptul că a venit taman în aceste zile la Cojasca, culmea, după descinderile Poliției la Primărie și la locuința edilului Victor Gheorghe. Ce-i drept, neinspirată vizita electorală și cu multe nuanțe care pot fi interpretate politic.

„Cât tupeu să ai după ce s-a întâmplat marți, miercuri să mergi la Cojasca? Nu a mers pe străzi, nu a vorbit cu oamenii, nu a avut curajul. A ajuns într-o casă privată unde s-a întâlnit cu liderii PNL din localitate”, a mai precizat Corneliu Ștefan.

Deputatul Radu Popa a avut un discurs critic, acuzator la adresa președintelui PNL Dâmbovița, Virgil Guran, pe care l-a numit „disperat incompetent”. Parlamentarul este convins că acest tăvălug al anchetei, pornit tocmit în această perioadă de campanie electorală pentru alegerile locale parțiale, miroase a comandă politică. A venit cu exemple despre alte situații aflate la limita penalului care, crede el, nu au beneficiat de atenție sporită din partea oamenilor legii.

„Să vă aduc aminte că aici, în sala asta, acum șase luni, am prezentat probe concrete despre infracțiunile din județ comise de primari PNL. Vă aduc aminte de situația de la Găești, acolo unde un consilier al primarului în funcție, Slăvilă, a fost înregistrat când cerea șpagă unui om de afaceri de 100 de milioane de lei, spunând pe înregistrare că o mare parte din bani se duc la primar, că trebuie să-și construiască o casă. Domnul Guran era președintele acelei organizații la vremea respectivă, dacă tot îi place să vorbim despre infracțiuni.

Ce s-a întâmplat cu domnul Slăvilă? Nimic! Nu l-a atins nimeni cu un deget. Mai mult decât atât, domnul Guran, îl ia la cabinetul parlamentar șase luni, după care îl propune șef la OPC la nivel național. Păi, nu mai vrem să discutăm despre infracțiuni, domnule Guran? De Slavilă ai auzit? Poliția nu a luat nicio măsură, crezând că Guran este veșnic”, a spus Radu Popa.

Despre situația generatoare de tensiune de la Cojasca, a vorbit și senatorul Titus Corlățean – președintele executiv al PSD Dâmbovița.

„Noi nu am comentat până astăzi lucrurile care țin de desfășurarea unei anchete în curs, mai ales că s-a intrat într-o fază judiciară propriu-zisă, în fața unor judecători”, a declarat senatorul PSD.

Însă, spune Titus Corlățean, după ce au trecut câteva zile în care au fost urmărite cu atenție și analizate o serie de aspecte legate de acest caz, „este clar, în schimb, că este o acțiune politică din partea PNL de a lovi în PSD, de a lovi în aleșii săi și de a încerca să obțină, nemeritat de altfel, pentru că nu au făcut nimic nici la Braniștea, nici la Cojasca, dimpotrivă, au blocat funcționarea instituției Primăriei și a Consiliului Local. Au făcut decât rău”.

Ca și Radu Popa, senatorul Corlățean face apel la memorie și încearcă să afle răspunsuri.

„Am constatat niște lucruri total în neregulă. Voi menționa câteva chestiuni legate de modul în care s-a desfășurat încă de la bun început ancheta. Există informații, și sunt confirmate de acte procesuale, despre faptul că exista un dosar pe tema respectivă, cu vize de flotant, încă de la începutul anului 2020. Dacă este așa, pun întrebarea celor care au declanșat această acțiune, ca instituție numită Poliție și celor care conduc Inspectoratul de Poliție Județeană: Vi se pare normal ca, după atâta timp, exact în săptămâna de campanie electorală, să se declanșeze o altfel de procedură? Dacă au fost elemente, dacă au fost probe, dacă au fost indicii, era normal ca ancheta să se desfășoare în anul 2020. Și nu este o întrebare retorică. Cum poate, în statul român, membru al Uniunii Europene și al NATO, cineva să invoce că dreptul la apărare este respectat atunci când i se refuză, în cadrul anchetei, accesul la dosar avocaților celui care este acuzat? Cum poate să se apere fructificând dreptul fundamental prevăzut de Constituție și de Convenția Europeană pentru drepturile omului dreptul la apărare, când i se refuză accesul la dosar? Această chestiune atrage întotdeauna o condamnare la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului, art. 6 al Convenției Europene. Prezumția de nevinovăție în acest caz a fost o glumă de la bun început. Când, pe de o parte, se refuză accesul la dosar avocaților, dar, pe de altă parte, se sifonează în presa tot felul de elemente care să construiască imaginea de vinovăție a unei persoane, în speță primarul de la Cojasca. Securiștii au lucrat exact în acest mod în România și nu este în regulă”, a precizat Titus Corlățean.

Fostul ministru de Externe al României a avut o opinie și în ceea ce privește faptul că una dintre persoanele cercetate în acest caz, respectiv secretara Primăriei, ar fi mărturisit că a comis fapta. Senatorul a dat de înțeles că aceasta nu ar prezenta încredere, din moment ce nu se afla în relații tocmai cordiale cu primarul Victor Gheorghe.

„Este un lucru cunoscut, de notorietate, faptul că secretara era în conflict cu primarul de foarte multă vreme. Fusese dată afară din rațiuni profesionale. S-a dus în instanță, a câștigat, s-a întors și nu a mai funcționat după aceea relația. Există o atitudine evident negativă față de primar”.

Ca și președintele Corneliu Ștefan, și deputatul Radu Popa, senatorul Titus Corlățean a sesizat coincidența sau mai bine zis proasta alegere a liderului PNL, Ludovic Orban, de a efectua o vizită electorală în Cojasca la o zi după ce a fost ridicat de oamenii legii primarul Victor Gheorghe.

„Vi se pare normal ca, imediat după ce primarul de la Cojasca a fost reținut, să fie întreprinsă vizita celui care conduce încă PNL și care este numărul patru în statul român?” Desantul de la Cojasca, a mai arătat senatorul social-democrat, a celebrat „succesul” în cârciuma numitului Bamboi, lider local PNL și de jur împrejur era poliție.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Noua echipă de conducere a PNL Dâmboviţa

Publicat

pe

Comitetul de Coordonare Județean al PNL Dâmbovița s-a reunit în ședință de alegeri pentru a stabili componența Biroului Politic Județean la Sala Casei de Cultură a Sindicatelor.

În urma votului exprimat a rezultat următoarea componență:
1. Virgil Guran – Președinte
2. Gabriel Plăiașu – Prim-vicepreședinte – Strategii politice şi comunicare
3. Aurelian Popa – Prim-vicepreședinte – Politici Publice
4. Daniel Lucian Andrei – Vicepreședinte – Departamentul pentru Strategii şi Relații Politice
5. Adrian Mocanu – Vicepreședinte – Departamentul Imagine, Comunicare, Relații cu mass-media şi Purtător de cuvânt
6. Silviu Grigorescu – Vicepreședinte – Departamentul pentru Politici Economice, Mediu de afaceri, Dezvoltare Regională şi Fonduri Europene
7. Gabriel Ion Grozavu – Vicepreședinte – Departamentul pentru Politici Sociale, Relații cu Sindicate, Patronate, Organizații Neguvernamentale şi grupuri de cetățeni
8. Teodora Anghelescu – Vicepreședinte – Departamentul pentru Politici privind Administrația Publică, Justiție, Siguranță Națională, Ordine Publică şi Siguranța Cetățeanului
9. Grigore Gheorghe – Vicepreședinte – Departamentul pentru Politici în Agricultură, Silvicultură, Mediu şi Dezvoltare Rurală
10. Sorin Ion – Vicepreședinte – Departamentul pentru Politici în Educație, Cercetare, Cultură, Culte, Minorități şi Sport
11. Lavinia Ionescu – Vicepreședinte – Departamentul pentru Politici în Sănătate
12. Marcel Bamboi – Membru
13. Teodor Buta – Membru
14. Marin Petre – Membru
15. Aurelian Ilie Cotinescu – Membru
16. Iulian Buibăr – Membru
17. Valentin Mihalache – Membru
18. Cristina Sima – Membru
19. Gabriel Cezar Dragnea – Membru
20. Maria Vîrjoghe – Membru
21. Alexandru Cosmin Tudora – Membru
22. Teodor Rădoi – Membru
23. Gheorghe Cigăran – Membru
24. Dragoș Paraschiv – Membru
25. Marius Aristotel Oncescu – Membru
26. Cătălin Pechea – Membru
27. Maria – Mirabela Pîscoveanu – Trezorier
28. Adrian Chițescu – Președinte Comisia Județeană de Arbitraj
29. Constantin – Tiberiu Popa – Președinte Comisia Județeană de Revizie și Cenzori

La ședință au participat un număr de 289 de delegați.

Departamentul de comunicare al PNL Dâmbovița

Citește în continuare

ACTUALITATE

2.080 de elevi din Dâmbovița au fost repartizați la licee, 406 au ales școala profesională

Publicat

pe

Toți absolvenții clasei a VIII-a din județul Dâmbovița, opțiuni completate, respectiv 2.080, au fost repartizați în învățământul liceal de stat – informează Inspectoratul Școlar Județean.

În etapele anterioare au fost admiși:
– 284 de elevi la specializări vocaţionale;
– 35 de elevi pe locurile speciale, rezervate candidaţilor de etnie romă;
– 14 elevi pe locuri speciale, rezervate candidaților cu CES.

De asemenea, alți 406 elevi s-au înscris pe locurile alocate rutelor de școlarizare în învățământul profesional.

„Conform calendarului admiterii în învățământul liceal de stat, în perioada 25-28 iulie, candidații vor transmite/depune dosarele de înscriere la secretariatele liceelor în care au fost admiși.

A doua etapă de repartizare computerizată se va desfășura în perioada 29 iulie – 5 august, pentru candidații care nu au participat în prima etapă de admitere. Completarea opțiunilor în fișe se realizează la unitatea de învățământ sau prin formular transmis electronic. Pentru această etapă sunt disponibile 354 locuri.

Repartizarea computerizată a acestor elevi va avea loc în data de 6 august, iar comunicarea rezultatelor candidaților repartizați computerizat în a doua etapă a admiterii în învățământul liceal de stat se va face conform procedurii stabilite de Comisia națională de admitere.

În intervalul 9 – 11 august, comisia judeţeană de admitere va rezolva toate cazurile speciale apărute după cele două etape de repartizare computerizată”, se precizează într-un comunicat remis de Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT