Connect with us

Dâmboviţa

PSD Dâmbovița: Este cusut cu ață galbenă ceea ce se întâmplă la Cojasca!

Publicat

pe

Solidaritatea reprezintă un element deosebit de important în politică, omogenizează, dă forță și încredere. Arată că, în momentele dificile, apărute într-un mod previzibil sau imprevizibil, cel care a comis o greșeală, cu voie sau fără voie, sau care este ținta unor mașinațiuni, nu este părăsit de colegii de partid. Asta nu înseamnă că aceștia vor face cu orice preț zid în fața lui, cu riscul de a sfida legea. Nu. Vorbim aici de un alt tip de solidaritate, demonstrat și aplicat de echipa PSD Dâmbovița în cazul primarului de la Cojasca – Victor Gheorghe.

Reprezentanții partidului, președintele Corneliu Ștefan, senatorul Titus Corlățean, deputații Carmen Holban, Ionuț Vulpescu și Marian Țachianu, primarul municipiului Târgoviște – Cristian Daniel Stan, au spus-o astăzi foarte clar. Respectă legea și pe oamenii care o aplică. Nu comentează măsurile luate în cazul edilului de la Cojasca, ancheta demarată, decizia judecătorilor privind luarea unor măsuri preventive. Pur și simplu, solidaritatea îi împinge să urmărească, obiectiv, modul în care se desfășoară ancheta, posibilele abuzuri în cercetarea penală, dacă sunt respectate întocmai drepturile colegului lor de partid și, nu în ultimul rând, să analizeze eventualele interferențe ale politicului cu organul care anchetează cazul.

Și se poate specula mult pe seama declanșării anchetei în cazul primarului de la Cojasca exact în pragul alegerilor parțiale din 27 iunie, când, în acea comună, oamenii trebuie să aleagă componența unui nou consiliu local. În cursa electorală se află reprezentanții PSD și cei ai PNL, partid aflat la guvernare.

Aceasta este treaba cu solidaritatea social-democraților cu tovarășul lor, primarul Victor Gheorghe. Se veghează la modul în care este cercetat și tratat de autoritățile competente. Până la urmă, prezumția de nevinovăție funcționează până când magistrații judecători se vor pronunța în acest caz printr-o decizie definitivă și irevocabilă. Până atunci, speculațiile de orice fel, solidaritatea de grup, luările de poziție fac parte din arsenalul libertății și democrației.

Președintele PSD Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a spus astăzi că nu comentează în niciun fel ancheta declanșată de Poliție și Parchet în cazul primarului de la Cojasca. Dar, referitor la contextul în care se consumă totul, înainte de alegerile locale parțiale, „pentru noi nu este întâmplător ceea ce se întâmplă la Cojasca. Este clar că totul este cusut cu ață galbenă”.

Liderul social-democraților dâmbovițeni nu înțelege de ce Victor Gheorghe, dacă avea vreo problemă, nu a fost cercetat anul trecut, înainte de alegerile din 27 septembrie, în urma cărora a ieșit primar la Cojasca.

„Suntem alături de organizația PSD Cojasca, suntem alături de locuitorii comunei, suntem alături de colegul nostru, primarul Victor Gheorghe. Vom vedea cum decurge ancheta în continuare. Cu siguranță, adevărul va ieși la iveală”, a declarat Corneliu Ștefan.

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița l-a criticat pe liderul liberalilor, Ludovic Orban, pentru faptul că a venit taman în aceste zile la Cojasca, culmea, după descinderile Poliției la Primărie și la locuința edilului Victor Gheorghe. Ce-i drept, neinspirată vizita electorală și cu multe nuanțe care pot fi interpretate politic.

„Cât tupeu să ai după ce s-a întâmplat marți, miercuri să mergi la Cojasca? Nu a mers pe străzi, nu a vorbit cu oamenii, nu a avut curajul. A ajuns într-o casă privată unde s-a întâlnit cu liderii PNL din localitate”, a mai precizat Corneliu Ștefan.

Deputatul Radu Popa a avut un discurs critic, acuzator la adresa președintelui PNL Dâmbovița, Virgil Guran, pe care l-a numit „disperat incompetent”. Parlamentarul este convins că acest tăvălug al anchetei, pornit tocmit în această perioadă de campanie electorală pentru alegerile locale parțiale, miroase a comandă politică. A venit cu exemple despre alte situații aflate la limita penalului care, crede el, nu au beneficiat de atenție sporită din partea oamenilor legii.

„Să vă aduc aminte că aici, în sala asta, acum șase luni, am prezentat probe concrete despre infracțiunile din județ comise de primari PNL. Vă aduc aminte de situația de la Găești, acolo unde un consilier al primarului în funcție, Slăvilă, a fost înregistrat când cerea șpagă unui om de afaceri de 100 de milioane de lei, spunând pe înregistrare că o mare parte din bani se duc la primar, că trebuie să-și construiască o casă. Domnul Guran era președintele acelei organizații la vremea respectivă, dacă tot îi place să vorbim despre infracțiuni.

Ce s-a întâmplat cu domnul Slăvilă? Nimic! Nu l-a atins nimeni cu un deget. Mai mult decât atât, domnul Guran, îl ia la cabinetul parlamentar șase luni, după care îl propune șef la OPC la nivel național. Păi, nu mai vrem să discutăm despre infracțiuni, domnule Guran? De Slavilă ai auzit? Poliția nu a luat nicio măsură, crezând că Guran este veșnic”, a spus Radu Popa.

Despre situația generatoare de tensiune de la Cojasca, a vorbit și senatorul Titus Corlățean – președintele executiv al PSD Dâmbovița.

„Noi nu am comentat până astăzi lucrurile care țin de desfășurarea unei anchete în curs, mai ales că s-a intrat într-o fază judiciară propriu-zisă, în fața unor judecători”, a declarat senatorul PSD.

Însă, spune Titus Corlățean, după ce au trecut câteva zile în care au fost urmărite cu atenție și analizate o serie de aspecte legate de acest caz, „este clar, în schimb, că este o acțiune politică din partea PNL de a lovi în PSD, de a lovi în aleșii săi și de a încerca să obțină, nemeritat de altfel, pentru că nu au făcut nimic nici la Braniștea, nici la Cojasca, dimpotrivă, au blocat funcționarea instituției Primăriei și a Consiliului Local. Au făcut decât rău”.

Ca și Radu Popa, senatorul Corlățean face apel la memorie și încearcă să afle răspunsuri.

„Am constatat niște lucruri total în neregulă. Voi menționa câteva chestiuni legate de modul în care s-a desfășurat încă de la bun început ancheta. Există informații, și sunt confirmate de acte procesuale, despre faptul că exista un dosar pe tema respectivă, cu vize de flotant, încă de la începutul anului 2020. Dacă este așa, pun întrebarea celor care au declanșat această acțiune, ca instituție numită Poliție și celor care conduc Inspectoratul de Poliție Județeană: Vi se pare normal ca, după atâta timp, exact în săptămâna de campanie electorală, să se declanșeze o altfel de procedură? Dacă au fost elemente, dacă au fost probe, dacă au fost indicii, era normal ca ancheta să se desfășoare în anul 2020. Și nu este o întrebare retorică. Cum poate, în statul român, membru al Uniunii Europene și al NATO, cineva să invoce că dreptul la apărare este respectat atunci când i se refuză, în cadrul anchetei, accesul la dosar avocaților celui care este acuzat? Cum poate să se apere fructificând dreptul fundamental prevăzut de Constituție și de Convenția Europeană pentru drepturile omului dreptul la apărare, când i se refuză accesul la dosar? Această chestiune atrage întotdeauna o condamnare la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului, art. 6 al Convenției Europene. Prezumția de nevinovăție în acest caz a fost o glumă de la bun început. Când, pe de o parte, se refuză accesul la dosar avocaților, dar, pe de altă parte, se sifonează în presa tot felul de elemente care să construiască imaginea de vinovăție a unei persoane, în speță primarul de la Cojasca. Securiștii au lucrat exact în acest mod în România și nu este în regulă”, a precizat Titus Corlățean.

Fostul ministru de Externe al României a avut o opinie și în ceea ce privește faptul că una dintre persoanele cercetate în acest caz, respectiv secretara Primăriei, ar fi mărturisit că a comis fapta. Senatorul a dat de înțeles că aceasta nu ar prezenta încredere, din moment ce nu se afla în relații tocmai cordiale cu primarul Victor Gheorghe.

„Este un lucru cunoscut, de notorietate, faptul că secretara era în conflict cu primarul de foarte multă vreme. Fusese dată afară din rațiuni profesionale. S-a dus în instanță, a câștigat, s-a întors și nu a mai funcționat după aceea relația. Există o atitudine evident negativă față de primar”.

Ca și președintele Corneliu Ștefan, și deputatul Radu Popa, senatorul Titus Corlățean a sesizat coincidența sau mai bine zis proasta alegere a liderului PNL, Ludovic Orban, de a efectua o vizită electorală în Cojasca la o zi după ce a fost ridicat de oamenii legii primarul Victor Gheorghe.

„Vi se pare normal ca, imediat după ce primarul de la Cojasca a fost reținut, să fie întreprinsă vizita celui care conduce încă PNL și care este numărul patru în statul român?” Desantul de la Cojasca, a mai arătat senatorul social-democrat, a celebrat „succesul” în cârciuma numitului Bamboi, lider local PNL și de jur împrejur era poliție.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Târgoviște: S-a dus la ceruri profesorul de muzică Fidel Cătălin. Dumnezeu să-l odihnească!

Publicat

pe

De

Cu mare întristare, ne luăm rămas-bun de la colegul și prietenul nostru, Cătălin Fidel, profesor de muzică al liceului nostru…

A fost liniște deplină astăzi în cancelarie și pe holurile liceului… Copii s-au strâns la Bibliotecă, ne-am șters lacrimile unii altora, ne-am alinat cum am putut tristețea… Beculețele vesele și colorate din brazii împodobiți au rămas în bezna…

Începând de astăzi, o chitară nu va mai cânta… După o lungă suferință, sufletul său s-a ridicat în împărăția Tatălui…

Sincere condoleanțe familiei îndurerate! Și multă putere în a depăși aceste clipe atât de grele… Odihnă veșnică și drum lin, Cătălin!

Biblioteca Liceului Ion Heliade Rădulescu Târgoviște

Cei care doresc să își ia rămas bun de la el, îl pot vizita la Capela Bisericii Sfântul Nicolae Andronesti (Str. Pârvan Popescu, Nr 11), Târgoviște, acolo unde va fi depus. Detalii referitoare la ora slujbei de înmormântare o voi comunica ulterior – a anunțat soția.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

Dâmboviţa

Luptătorii de la ASC „Rizea Wushu” Târgoviște, din nou pe podium!

Publicat

pe

Pasiunea, munca, eforturile depuse de sportivii luptători de la ASC „Rizea Wushu” din Târgoviște au fost încununate de succes. Recent, tinerii practicanți ai acestui stil de arte marțiale au participat la Campionatul Național de Kung Fu desfășurat la București, de unde s-au întors câștigători.

9 din cei 13 sportivi pregătiți de profesorul Constantin Rizea și de instructorul Angel Mihai au urcat pe podiumul acestei prestigioase competiții. Ca răsplată a eforturilor pe care le depun, au obținut cinci medalii de bronz, una de argint și trei de aur. Primii clasați au fost Rareș Ghilac, la categoria 56 kg, Ștefan Pletescu, la minus 65 de kg, și Antonio Radu, la categoria 60 kg.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite