Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Investiții importante pentru comunitățile locale, în derulare pe Valea Dâmboviței

Publicat

pe

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a efectuat, astăzi – 23 iunie 2021, o vizită de lucru pe Valea Dâmbovița, unde sunt în derulare investiții importante pentru comunitățile locale. Corneliu Ștefan a fost însoțit de: administratorul public al județului – Cristian Avanu, directorul Vasile Dinu – Direcția Tehnică, Radu Andi Constantin – directorul SC LDP SA Dâmbovița și de consilierul județean Mihai Istrate.

DRAGOMIREȘTI

În comuna Dragomirești, se lucrează la reabilitarea și extinderea a două unități de învățământ pentru cei mici: grădinița cu program normal, cu patru săli de grupă, din satul Dragomirești – investiție în valoare de 2.500.000 lei, de care vor beneficia aproximativ 75 de copii, și grădinița Pârvulești – investiție în valoare de 681.827,59 lei, care se realizează din fonduri locale și care va asigura condiții decente de educație unui număr de 25 copii.


„Tot la Dragomirești, reprezentanții Consiliului Județean Dâmbovița au vizitat și șantierul pe care se execută lucrările de refacere a îmbrăcămintei bituminoase ușoare pe sectorul de drum DJ 702D, Mogoșești – Geangoești – Dragomirești. Pe acest tronson, de 1,2 km, se toarnă stratul 2 (strat de uzură din beton asfaltic). Drumul asigură legătura între două sate ale comunei Dragomirești, și anume, Mogoșești și Râncaciov, dar și cu noul pod construit peste râul Dâmbovița, la Râncaciov”, se precizează într-un comunicat remis de CJ Dâmbovița.

MĂNEȘTI

Vizita de lucru a continuat în comuna Mănești. Primul obiectiv avut în vedere a fost sala de sport din localitate, realizată de Compania Națională de Investiții. Valoarea proiectului – 3.300.000 lei. Administrația locală lucrează la căile de acces către sala de sport, o lucrare care se ridică la 350.000 lei, sumă suportată integral din bugetul local.

„În aceeași localitate, reprezentanții consiliului județean au putut constata felul în care se desfășoară lucrările de modernizare a două străzi locale, în valoare totală de 320.000 lei, dar și lucrările la două cămine culturale, și anume: Căminul Cultural din satul Drăgăești-Ungureni, investiție în valoare de 1.250.000 lei, ale cărei lucrări de modernizare se realizează în cadrul PNDR, și Căminul Cultural din satul Drăgăești-Pământeni, investiție ale cărei lucrări de construcție, în valoare de 2.600.000 lei, sunt realizate de Compania Națională de Investiții”.


TĂTĂRANI

A urmat pe agenda de lucru a președintelui Corneliu Ștefan comuna Tătărani, mai precis satul Căprioru, unde se realizează două investiții importante: Școala Generală cu clasele I-VIII, aflată în plin proces de reabilitare, modernizare, extindere și dotare, toate aceste activități ducând la o valoare a investiției de 1.703.736 lei, și șantierul unde se construiește un dispensar medical, investiție în valoare de 1.045.192,78 lei, proiectul având și o componentă de dotare a acestei unități medico-sanitare. Ambele proiecte sunt implementate în cadrul PNDL II.


CÂNDEȘTI-VALE 

„La Cândești-Vale, președintele Corneliu Ștefan a mers la șantierul deschis pe DJ 702B, în cadrul amplului proiect de infrastructură la nivel județean, lotul I, Gemenea – Cândești-Vale – Priboiu – Tătărani – Căprioru – Mănești – Drăgăești – Râncaciov – Ungureni – Lucieni (L = 39,745 km), care prevede realizarea de lucrări de întreținere prin covoare bituminoase, valoarea acestei investiții fiind de 14.513.823,55 lei.


MALU CU FLORI 

Vizita președintelui Corneliu Ștefan a continuat în comuna Malu cu Flori, unde sunt în desfășurare lucrări la drumurile locale, în valoare de aproximativ 4 milioane lei, finanțate prin PNDL II, proiectul ajungând deja la stadiul fizic de realizare de 60%”.


VOINEȘTI

Ultima oprire – la Grădinița cu program normal Izvoarele, din comuna Voinești. Lucrările de construcție și dotare a acestei instituții educaționale sunt în valoare de 90.489.482,67 lei și se vor încheia la finalul anului 2023.


„Infrastructura educațională are întâietate în preocupările noastre, deoarece de calitatea ei depinde în bună măsură desfășurarea procesul educaţional de care se bucură preșcolarii și școlarii dâmbovițeni, competitivitatea acestuia fiind unul dintre obiectivele pe care le urmărim, în calitate de reprezentanți ai administrației publice locale.

Am putut constata astăzi că, pe multe șantiere din județul nostru, se lucrează la întreaga capacitate pentru ca obiectivele propuse – din categoria infrastructurii educaționale sau rutiere – să fie realizate în termenele asumate prin contractele de lucrări, toate aceste obiective având menirea de a asigura condiții de trai mai bune locuitorilor comunelor beneficiare”, a declarat președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan.

ADMINISTRAŢIE

Primăria Pucioasa, finanțare nerambursabilă pentru activități nonprofit de interes local

Publicat

pe

Primăria Pucioasa finanțează cu câte 25.000 de lei două asociații sportive din oraș, în vederea implementării unor proiecte nonprofit de interes local în domeniul baschet și karate. De altfel, acestea au fost singurele cereri depuse în termenul stabilit în acest sens.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

CJ Dâmbovița execută lucrări complexe pe drumul care urcă la Mănăstirea Dealu

Publicat

pe

Consiliul Județean Dâmbovița execută, în această perioadă, prin societatea proprie, lucrări de reparații pe drumul care urcă la Mănăstirea Dealu – DJ 718A

La final – spune președintele Corneliu Ștefan, care urmărește atent investiția, se va circula în cele mai bune condiții spre această zonă a județului cu profunde semnificații istorice.

De asemenea, se toarnă covor asfaltic pe DJ 710, sectorul Bezdead-Pucioasa.

Vezi aici programul complet al lucrărilor de infrastructură rutieră pe care le execută CJ Dâmbovița săptămâna aceasta!

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT