Connect with us

ADMINISTRAŢIE

21 de primării din Dâmbovița au obținut fonduri prin Programul Județean de Dezvoltare Locală lansat de președinte Corneliu Ștefan

Publicat

pe

Dâmbovița este singurul județ din România care derulează un program de dezvoltare locală, prin care sunt finanțate investiții ale unităților administrativ-teritoriale. Lansat în luna decembrie 2020 de președintele CJ Dâmbovița – Corneliu Ștefan, acest instrument de plată a fost privit cu scepticism de mulți dintre reprezentanții opoziției politice din plan județean, însă, astăzi – 25 iunie 2021, odată cu semnarea primelor contracte, cu 21 de primării, se dovedește cât se poate de viabil. Și, după cum au precizat edilii de la Pucioasa, Voinești și Tătărani, este singura sursă de finanțare pentru administrațiile locale care au primit, săptămâna aceasta, adresă de la Ministerul Dezvoltării că s-au terminat creditele bugetare pentru anul în curs pentru PNDL și, dacă vor să continue investițiile, să se descurce!

Revenind la Programul Județean de Dezvoltare Locală, astăzi – 25 iunie 2021, au fost semnate contractele de finanțare pentru primele 30 de proiecte din cele 45 depuse spre finanțare până în momentul de față. Este vorba despre solicitări pentru următoarele domenii: drumuri – 17, tineret și sport – 3, unități sanitare – 2, canalizare – 2, canalizare ape pluviale – 2, retea de apă potabilă – 1, amenajare centru civic – 1, realizare pod – 1 și centru cultural – 1.

„Valoarea proiectelor depuse, evaluate și aprobate în ședința de ieri a Consiliului Județean Dâmboviţa se ridică la 65.218.284 lei, cu finanțare din partea Consiliului Județean Dâmboviţa de 29 de milioane de lei și din partea unităților administrativ-teritoriale de 36 de milioane de lei. Lansez un apel către primarii din județ, să vină alături de Consiliul Județean, în asociere pentru dezvoltarea comunităților locale.

Suntem singurul Consiliul Județean din România care are un program județean de dezvoltare locală, un program de asociere între Consiliul Județean și unitățile administrativ-teritoriale. În această perioadă, este singura sursă de finanțare pentru unitățile administrativ-teritoriale. Cu siguranță, toate localitățile vor depune proiecte pe PJDL.

Anul acesta, avem alocată, din partea Consiliului Județean Dâmboviţa, suma de 40 de milioane de lei. De luni, aștept să văd pe SICAP că scoateți la licitație aceste lucrări și că veți trage cât mai repede acești bani”, a declarat președintele CJ Dâmbovița – Corneliu Ștefan, care a accentuat încă o dată că își dorește o dezvoltare unitară a tuturor localităților din județ, indiferent de culoarea politică a primarilor.

Unitățile administrativ-teritoriale care au semnat astăzi contracte de finanțare prin PJDL sunt: Aninoasa, Bucșani, Comişani, Dobra, Doicești, Dragodana, Dragomirești, Hulubești, Lucieni, Ludești, Mănești, Moțăieni, Potlogi, Pucioasa, Raciu, Runcu, Șotânga, Tătărani, Ulmi, Vârfuri și Voinești.

 

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Primăria Moreni începe plata restanțelor către asistenții persoanelor cu handicap

Publicat

pe

De

Primăria municipiului Moreni va începe, zilele acestea, să achite plățile restante către asistenții persoanelor cu handicap grav, precum și indemnizațiile lunare restante.

„Având în vedere adresa Administrației Județene a Finanțelor Publice Dâmbovița înregistrată sub nr. 16275/06.12.2023, în această după-amiază Consiliul Local al municipiului Moreni, convocat în ședință extraordinară de îndată, a aprobat cu unanimitate de voturi rectificarea bugetară pentru plata drepturilor asistenților personali ai persoanelor cu handicap grav sau indemnizațiile lunare restante. Astfel, în zilele următoare, se va proceda la plata drepturilor legale restante pentru aceste persoane”, este anunțul transmis de municipalitatea morenară.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ADMINISTRAŢIE

Primăria Pucioasa a obținut fonduri să modernizeze 69 de străzi. Vezi lista!

Publicat

pe

Primarul orașului Pucioasa, Constantin Ana, a semnat, săptămâna aceasta, la Ministerul Dezvoltării, două contracte de finanțare care vizează reabilitarea și modernizarea a 69 de drumuri de interes local, cu fonduri obținute prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. De precizat că proiectele tehnice sunt deja realizate, astfel că procedura de licitație pentru desemnarea constructorului va demara în scurt timp.

„Prioritizarea lucrărilor se va face în funcție de gradul de realizare al infrastructurii de apă-canal, încercând să ne sincronizăm cu lucrările ce se vor realiza pe POIM, în așa fel încât să nu fim nevoiți să intervenim pe respectivele străzi după terminarea lucrărilor de modernizare.

Primul proiect are ca obiectiv reabilitarea și modernizarea a 24 de drumuri de interes local, ce au o lungime de 8,122 km, iar valoarea totală a investiției este de 14.899.357,40 lei.

Al doilea proiect are ca obiectiv reabilitarea și modernizarea a 45 de drumuri de interes local, cu o lungime de 8,279 km, iar valoarea totală a investiției este de 15.930.544,76 lei.

Cele 69 de drumuri sunt amplasate pe întreg teritoriul orașului, iar prin modernizarea lor vom rezolva, într-o mare proporție, problema infrastructurii rutiere din orașul nostru”, a precizat primarul Constantin Ana.

Lista străzilor care sunt incluse în cele două proiecte:

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite