Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Poiana, prima localitate rurală din Dâmbovița unde va exista creșă

Publicat

pe

Primarul comunei Poiana, din județul Dâmbovița, Marian Șerban, aflat la cel de-al cincilea mandat, a dovedit în toți acești ani că modernizarea infrastructurii educaționale a ocupat un loc prioritar pe agenda sa de lucru.

Școlile și grădinițele au fost aduse la standarde europene, a fost cumpărat microbuz școlar, s-au construit centre de zi tip after-school pentru copiii în situație de risc, sală de sport și bază sportivă, au fost amenajate terenuri de sport cu gazon sintetic și nocturnă, dar și locuri de joacă pentru copii.

De asemenea, administrația de la Poiana a repartizat gratuit loturi de casă tinerilor, o măsură menită să-i determine să nu mai plece din comună, să-și întemeieze aici o familie.

Recent, primarul Marian Șerban a anunțat că mai durează foarte puțin și va fi deschisă și o creșă în localitate. Lucrările sunt aproape gata. Este un sprijin nesperat pentru părinții care nu aveau cu cine să-i lase pe cei mici atunci când plecau la serviciu sau când efectuau lucrările agricole, știut fiind faptul că la Poiana oamenii lucrează mult în câmp.

„Plânsul unei mame care își cheamă copilul acasă din pribegiile vieții ne emoționează pe toți. Sunt părinte și înțeleg perfect această suferință. De aceea, am acordat gratuit loturi de teren pentru construcția caselor. A fost felul în care eu am încercat să țin familiile unite, să nu se mai mute tinerii din comună”, spune primarul Marian Șerban.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Dâmbovița: Comisia Europenă susține realizarea proiectului Domeniul Schiabil „Cocora”

Publicat

pe

O delegație a Comisiei Europene, condusă de Nicola Aimi – expert senior în cadrul Direcției Generale Politică Regională și Urbană, s-a aflat ieri și astăzi în zona turistică montană a județului Dâmbovița, Peștera-Padina. Înalții oaspeți au fost însoțiți în această vizită de echipa Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud-Muntenia, condusă de directorului general Liviu Mușat, și de preşedintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

Reprezentantul administrației publice județene le-a prezentat oficialilor europeni, în amănunt, proiectul ce visează amenajare Domeniul Schiabil „Cocora”, parte importantă a Stațiunii de Interes Național Peștera-Padina. Delegații Comisiei Europene au avut ocazia să observe la fața locului potențialul turistic deosebit al zonei.

„Oaspeții noștri au apreciat că beneficiile economice și sociale ale proiectului vor fi semnificative pentru județul Dâmbovița și se încadrează perfect în prioritățile Uniunii Europene privind dezvoltarea regională și diversificarea ofertei turistice”, a precizat președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

Corneliu Ștefan le-a mulțumim tuturor membrilor delegației pentru vizită întreprinsă și pentru susținerea acestui proiect deosebit de important pentru județul Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ADMINISTRAŢIE

Delegație a Comisiei Europene, vizită de lucru în județul Dâmbovița

Publicat

pe

O delegație a Comisiei Europene, condusă de Nicola Aimi – expert senior în cadrul Direcției Generale Politică Regională și Urbană, se află, începând de astăzi – 11 iulie 2024, în județul Dâmbovița pentru a identifica, împreună cu directorul general al ADR Sud Muntenia și conducerea Consiliului Județean, modalitățile prin care se vor putea accesa fondurile necesare pentru a finanța proiectele „Stațiunea de Interes Național Peștera-Padina” și „Domeniul Schiabil Cocora” – a precizat președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan, după edința Comitetului de Monitorizare a Programului Regional Sud-Muntenia 2021–2027, care a avut loc la Călărași.

„Unul dintre subiectele discutate a fost progresul implementării programului de finanțare a proiectelor administrațiilor publice din regiunea noastră. Din punctul meu de vedere, Programul Regional 2021–2027 a avut un start bun, mai ales în Dâmbovița. O dovadă în acest sens este investiția de peste 64.200.000 de euro deja în implementare în județul nostru: Dezvoltarea infrastructurii de transport județean DJ 713 (Pucioasa – Brănești – Vulcana Pandele – Șotânga – Târgoviște), DJ 720C (Gura Ocniței – Ocnița) și DJ 720A (Gura Ocniței – Bucșani – Mărcești – Finta – Postârnacu – DN 1A)”, a mai spus președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite