Connect with us

SOCIAL

2 milioane de euro, obținute prin fraudă informatică. 8 persoane reținute

Publicat

pe

Polițiștii au descins în 27 de locații din județul Vâlcea și din București, în vederea destructurării unui grup infracțional organizat, specializat în comiterea de fraude informatice, spălare de bani, fals material în înscrisuri oficiale, trafic de droguri de risc. În cadrul aceluiași dosar penal, au fost efectuate două percheziții domiciliare în Atena (Grecia), cu sprijinul autorităților elene. 16 persoane cu fost aduse la audieri.

„În fapt, persoanele bănuite, până în luna iunie 2021, ar fi deschis cel puţin 120 de conturi bancare în Ungaria și cel puțin alte 100 de conturi bancare în Spania, Polonia şi alte ţări, prin intermediul cărora ar fi fost transferate şi, ulterior, retrase 2 milioane de euro, care ar proveni din comiterea de infracţiuni de fraudă informatică.

În urma perchezițiilor, a fost dispusă reținerea, pentru 24 de ore, a opt persoane, șapte bărbați și o femeie, din județul Vâlcea.

Polițiștii au ridicat, în vederea continuării cercetărilor, peste 105.000 de euro, 20.300 de lei, ceasuri, telefoane, cartele, tablete, un pistol cu glonț, supus autorizării, 34 de fragmente vegetale și alte bunuri”, se arată într-un comunicat remis de Poliția Română.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale, al polițiștilor din cadrul INTERPOL și Centrul de Cooperare Polițienească Internațională, iar suportul financiar și logistic a fost asigurat de către Eurojust și SELEC.

Activitățile s-au desfășurat cu sprijinul structurilor de combatere a criminalității organizate din Pitești, București, Craiova, Alba, Olt, Gorj, Sibiu, al Serviciului Poliția Canină – D.G.P.M.B. și Serviciului Criminalistic Vâlcea, precum și al jandarmilor de la Inspectoratul de Jandarmi Județean Vâlcea, Brigada Specială de Intervenție a Jandarmeriei București și Gruparea de Jandarmi Mobilă „Fraţii Buzeşti” Craiova.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Argeș

Patru tineri au plonjat cu mașina în albia unui râu, în Câmpulung

Publicat

pe

Accident rutier, în această seară, în zona Apă Sărată din municipiul Câmpulung, județul Argeș. Un autoturism în care se aflau patru tineri a plonjat de pe un pod în albia râului Târgului – ne informează ISU Argeș. Trei persoane, două de sex feminin și una de sex masculin, au fost transportate la spital de echipajele SMURD și SAJ.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

Dâmboviţa

Accident rutier la Crevedia. A fost activat planul roșu de intervenție

Publicat

pe

FOTO CU CARACTER ILUSTRATIV

Accident rutier, în această seară, pe DN 1A, în comuna Crevedia, județul Dâmbovița. Este vorba despre o coliziune între două autoturisme și un microbuz de transport persoane pe ruta Crevedia – Ciocănești. Autoritățile au activat planul roșu de intervenție.

Potrivit ISU Dâmboviţa, la fața locului fost alocate opt ambulanțe SMURD, o autospecială pentru transport victime multiple, un echipaj de descarcerare, o autospecială de stingere, un punct medical avansat și trei ambulanțe SAJ.

Trei persoane, respectiv un pasager din microbuz, unul dintr-un autoturism și șoferița uneia dintre mașinile implicate, au fost transportate la spital. Alte trei victime, pasageri în microbuz, au refuzat să fie duse la o unitate medicală. Vom reveni.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite