Connect with us

ACTUALITATE

Târgovișteanca Sandra Tudorache a fost invitată să cânte în dechiderea Emirates Fashion Week Festival Dubai!

Publicat

pe

Ca o încununare a rezultatelor sale deosebite, Sandra Maria Tudorache, elevă a Școlii Coresi din Târgoviște, a fost invitată să cânte pe scena Teatrului de Artă Digitală Souk Madinat Dubai, în deschiderea Festivalului Emirates Fashion Week Dubai, desfășurat în data de 3 iulie 2021, unde a încântat publicul interpretând la vioară, într-un decor de vis, un fragment din piesa ”My heart will go on” (coloana sonoră a filmului Titanic).

Tot în cadrul Festivalului Emirates Fashion Week Dubai, Sandra a prezentat și două colecții de haine, ținute Sarah X Teddy Bear și AMIR Collection.

Târgovișteanca este câștigătoare a numeroase premii și la alte concursuri de interpretare vocală și de instrument (vioară), cu rezultate excepționale la învățătură și este cunoscută deja pe catwalkuri celebre.

Ana Maria Gheorghe, manager al Centrului de Arte „Carmina Burana” din Târgoviște, și-a exprimat aprecierea față de rezultatele deosebite obținute de Sandra la concursurile și festivalurile de muzică la care a participat:

”Sandra frecventează cursurile nostre de câțiva ani și este de remarcat atât talentul nativ cât și seriozitatea cu care își pregătește repertoriul, fie că este vorba de cel instrumental (vioară), sau de cel vocal (canto). Calitățile sale muzicale și umane precum sensibilitatea, perseverența și modestia de care dă dovadă, o vor ajuta să se impună în continuare ca om de scenă”.

Astfel, din bogatul său palmares, putem reține dintre cele mai recente: Premiul de excelenţă la secţiunea solist vocal – muzică populară obținut la Concursul Judeţean Cultural Artistic „TALENTE DÂMBOVIŢENE”, Premiul I la Festivalul „Artist de 5 stele” și Premiul I ce i-a fost acordat în luna iunie la Festivalul – Concurs Regional ”Art4You” – secțiunea ”Muzică populară” organizat de către Liceul de Arte ”Bălașa Doamna” cu sprijinul Consiliului Județean Dâmbovița, la care a participat în calitate de elevă a Centrului de Arte „Carmina Burana” din Târgoviște.

Dar realizările și preocupările Sandrei nu se opresc la domeniul muzical, ea participând la o serie de evenimente, și anume, ROMANIAN FASHION PHILOSOPHY unde a prezentat ţinute din colecţiile: Princess Couture by Georgeta Paval, Jasmine și Twokids, după ce, în luna februarie a anului 2019, a fost prezentă la evenimentul EUROPEAN KIDS FASHION WEEK PARIS 2019, un eveniment special pentru copiii și designerii romani, sprijinit de Ambasada României la Paris și Institutul Cultural Român, găzduit la Hotel Ritz din Place Vendome.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Creșterea salariilor din învățământ ar trebui condiționată de performanța actului educativ!

Publicat

pe

FOTO CU CARACTER ILUSTRATIV

Auzim din când în când intervenții pertinente din partea parlamentarilor care, de obicei, pentru a nu deranja prea mult anumite segmente de electoeat, se feresc să spună lucrurilor pe nume.

Deputatul PSD Dan Cristian Popescu a precizat, cu subiect și predicat, în cadrul emisiunii „Politica zilei” de la B1 TV, că este de acord cu mărirea salariilor cadrelor didactice, dar ar trebui să se facă în anume condiții, după niște reguli, după rezultate. Acordarea unor beneficii să fie efectuată în funcție de eficiența actului de educație, de performanță.

„Este un lucru acceptat și sunt multe țări care operează cu acest sistem de bonusare pentru performanță. Sunt două lucruri diferite. Pe de o parte, salariile trebuie crescute, pe de altă parte trebuie o anumită parte din salariu să fie condiționată de performanță”, a spus parlamentarul social-democrat.

Pe bună dreptate. Vrei retribuție mărită, beneficii, forțezi mâna guvernului cu proteste, greve, că, deh, doar prin sistemul bugetar au mai rămas sindicate care luptă, de obicei, doar pentru salarii, dar ce oferi în schimb?

Sunt școli cu promovabilitate scăzută sau zero la examenele naționale, ies pe bandă rulantă doar pseudo-teoreticieni, analfabeți funcționali.

O spun și statisticile internaționale că stăm prost la capitolele astea ce țin de practică, de pregătirea profesională, dar cerem mereu venituri mai mari. Ce ne pasă de restul? Noi să fim bine! Dacă nu ne dă Guvernul, punem repede de o grevă și se rezolvă.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Târgoviște: S-a dus la ceruri profesorul de muzică Fidel Cătălin. Dumnezeu să-l odihnească!

Publicat

pe

De

Cu mare întristare, ne luăm rămas-bun de la colegul și prietenul nostru, Cătălin Fidel, profesor de muzică al liceului nostru…

A fost liniște deplină astăzi în cancelarie și pe holurile liceului… Copii s-au strâns la Bibliotecă, ne-am șters lacrimile unii altora, ne-am alinat cum am putut tristețea… Beculețele vesele și colorate din brazii împodobiți au rămas în bezna…

Începând de astăzi, o chitară nu va mai cânta… După o lungă suferință, sufletul său s-a ridicat în împărăția Tatălui…

Sincere condoleanțe familiei îndurerate! Și multă putere în a depăși aceste clipe atât de grele… Odihnă veșnică și drum lin, Cătălin!

Biblioteca Liceului Ion Heliade Rădulescu Târgoviște

Cei care doresc să își ia rămas bun de la el, îl pot vizita la Capela Bisericii Sfântul Nicolae Andronesti (Str. Pârvan Popescu, Nr 11), Târgoviște, acolo unde va fi depus. Detalii referitoare la ora slujbei de înmormântare o voi comunica ulterior – a anunțat soția.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite