Connect with us

ACTUALITATE

29 iulie – Ziua Imnului Național al României

Publicat

pe

Ziua Imnului Naţional al României – Deşteaptă-te române! – simbol al unităţii Revoluţiei Române de la 1848, a fost sărbătorită astăzi, 29 iulie 2021 și în municipiul Târgoviște.

Manifestările dedicate acestei sărbători naționale au debutat cu un moment de rugăciune închinat poporului român, urmat de mesajul Înalt Presfinției Sale, dr. Nifon, Arhiepiscop și Mitropolit al Târgoviștei, transmis de vicarul eparhial, Ionuț Ghibanu.

La ceremonial au participat autorităţile locale şi judeţene, care au transmis dâmbovițenilor mesaje cu un caracter profund patriotic, îndemnându-i pe toţi cei prezenţi să preţuiască valorile naţionale.

În mesajul său, președintele CJD, Corneliu Ștefan, a evidențiat faptul că Ziua Imnului Național trebuie să ne readucă în memorie atât gloria ostașilor căzuți pe câmpurile de luptă pentru apărarea integrității României, precum și toate momentele în care țara noastră a fost reprezentată cu mândrie de cetățenii săi care i-au dus faima peste hotare.

„Astăzi este unul dintre momentele în care trebuie să fim mândri că suntem români, să fim conștienți de sacrificiile făcute de generații întregi de înaintași ai noștri pentru păstrarea unității statului român și a moștenirii istorice formate și consolidate de-a lungul veacurilor. În patrimoniul material și spiritual al românismului se află și imnul național – un liant și, în același timp, un stindard – prin mesajul lui mobilizator, care ne-a insuflat curaj în momentele cruciale ale istoriei noastre.

Credincios misiunii lui de a compune un cântec de luptă care să-i poată mobiliza pe români, Andrei Mureșanu a scris imnul „Deşteaptă-te, române!”, care a însoțit și însuflețit poporul român de-a lungul unei însemnate părți a istoriei sale.

Versurile imnului nostru ne insuflă sentimente patriotice și ne îndeamnă să ne respectăm valorile și simbolurile naționale. Chemarea „Deşteaptă-te, române!” ne duce cu gândul la toate generaţiile care au construit statul român, la sacrificiile pe care acestea le-au făcut, la suferinţele îndurate pentru ca noi să avem astăzi o naţiune întemeiată pe respectul faţă de trecut, respect pe care îl simțim atât de bine în momentele în care cântăm împreună imnul național.


Sunt lucruri importante, care ne definesc, ca popor, și ne apropie, ca oameni. Cred că avem nevoie să fim alături unii de alții, să ne apărăm idealurile și identitatea, să petrecem timp alături de oamenii dragi și să fim mândri de români și România.

Dacă, de-a lungul timpului, am avut puterea să depășim obstacolele presărate de istorie în calea noastră, acum trebuie să ne respectăm țara și să susținem din toată ființa valorile care ne-au dat forța de a nu ceda atunci când totul ne era împotrivă. Suntem datori să arătăm că România este patria unui popor mândru de istoria sa, iar imnul naţional, prin mesajul său vibrant, va continua să-i adune pe români în jurul valorilor pe care s-a construit România modernă”.

Manifestarea a continuat cu un moment artistic, cu interpretarea vocală a imnului național de către unul dintre elevii Școlii Populare de Arte, urmat de defilarea Gărzii de Onoare.

„Deşteaptă-te române!” a fost intonat oficial pentru prima dată la 29 iulie 1848, în cadrul unei manifestări organizate în Grădina Publică din Râmnicu Vâlcea, în prezent Parcul Zăvoi, la iniţiativa domnitorului Ştirbei Vodă.

Compartimentul Imagine, Relații Externe al Consiliului Județean Dâmbovița

ACTUALITATE

Fiul primarului PNL de la Jegălia a fost numit șef al Gărzii Naționale de Mediu

Publicat

pe

Premierul Florin Cîțu l-a numit șef al Gărzii de Mediu pe Alexandru Lucian Vasile, președintele Organizației de Tineret a PNL Călărași, după ce l-a demis pe Octavian Berceanu, de la USRPLUS.

Alexandru Vasile este fiul primarului comunei Jegălia și a lucrat la firma înființată de tatăl său până în februarie 2020, când a primit funcția de vicepreședinte al Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate.

Apoi, în martie 2021, a fost numit comisar general adjunct la Garda de Mediu, instituție pe care a ajuns acum să o conducă. Tânărul liberal a absolvit în 2012 Facultatea de Silvicultură din cadrul Universității Transilvania.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Program furnizare apă potabilă în comuna Bezdead, 20-23 septembrie 2021

Publicat

pe

de

FOTO ARHIVĂ

În vederea refacerii stocului din bazine, furnizarea apei în comuna Bezdead se face după următorul program:

– în zilele de 20, 22.09.2021- între orele 12:00-21:00, se furnizează apa pe tronsonul cuprins între sat Magura și Primărie;
– în zilele de 21, 23.09.2021 – între orele 12:00-21:00, se furnizează apa pe tronsonul cuprins între Primărie și sat Costisata.

„Se recomandă ca la reluarea furnizării apei în zona de aprovizionare afectată și emiterea rezultatelor monitorizării calității apei potabile, să nu se folosească apa pentru consumul uman, decât după limpezirea și fierberea apei timp de 10 minute.

Rezultatele analizelor de laborator vor fi afișate pe site-ul Companiei de Apă Targoviște Dâmbovița, la adresa: catd.ro/index.php/comunicare/opriri-apa/arhiva-opriri-apa”, se precizează într-un comunicat remis de Compania de Apă Târgoviște-Dâmbovița.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT