Connect with us

ADMINISTRAŢIE

CJ Dâmboviţa, protocol cu Ministerul Transporturilor pentru centurile Târgoviște (inel II) și Pucioasa-Fieni

Publicat

pe

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, dovedește că este tipul politicianului consecvent, dintr-o bucată, care depune toate eforturile pentru a onora promisiunile făcute dâmbovițenilor în campaniile electorale și după câștigarea mandatului de șef al administrației județene.

Corneliu Ștefan, printre multiplele ținte de dezvoltare socio-edilitară a județului, are în vizor și infrastructura rutieră, realizarea, în următorii ani, a centurilor ocolitoare pentru municipiul Târgoviște (inelul II) și pentru orașele Pucioasa și Fieni, Titu și Răcari și, nu în ultimul rând, centura ocolitoare a orașului Găești.

Ieri – 28 iulie 2021, în cadrul ședinței ordinare de Consiliu Județean, au fost aprobate, cu unanimitate de voturi, protocoalele de colaborare cu Ministerul Transporturilor, prin CNAIR, pentru realizarea Inelului II de centură a municipiului Târgoviște și pentru centura orașelor Pucioasa și Fieni. Documentația a fost depusă la Ministerul Transporturilor acum o lună și, cu două săptămâni în urmă, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, împreună cu administratorul public al județului – Cristian Avanu și cu mai mulți consilieri județeni și membri ai echipei sale, a susținut în fața Comisiei Tehnice de la Ministerul Transporturilor necesitatea realizării celor două centuri ocolitoare.

„Referitor la inelul doi de centură a municipiului Târgoviște, fac precizarea că lungimea totală a traseului este de 15,28 km. Drumul va fi pe patru benzi, câte două pe sens. Suprafața totală a tronsonului este de 400.000 mp. Al doilea inel de centură aprobat ieri, în ședința de Consiliu Județean, este cel pentru orașele Pucioasa și Fieni, care va avea o lungime de 15, 13 km. Va fi construit tot cu patru benzi. Va fi un drum de ocolire pentru cele două orașe, care va avea în componență opt pasaje, șapte poduri și o punte pietonală”, a precizat Corneliu Ștefan.

A mai dezvăluit președintele Consiliului Județean, în cadrul conferinței de presă de astăzi, că, săptămâna aceasta, a fost depus la Ministerul Transporturilor studiul de prefezabilitate pentru centura ocolitoare a orașului Găești.

„Așa cum am spus încă de la începutul mandatului, împreună cu toți consilierii județeni, ne-am asumat, și o spun cu toată responsabilitatea, cel mai amplu program de dezvoltare a județului Dâmbovița. Chiar a fost un moment istoric. Într-un timp record, în numai 8 luni, am realizat aceste studii de prefezabilitate cu fonduri de la Consiliul Județean.

Astăzi vom transmite aceste protocoale pe care le-am semnat de dimineață către Ministerul Transporturilor și vom scoate la licitație studiul de fezabilitate. Săptămâna viitoare, vom începe să lucrăm la caietul de sarcini pentru ambele centuri ocolitoare”, a mai spus președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

Corneliu Ștefan și-a propus să scoată rapid la licitație studiul de fezabilitatea, cu un termen de realizare de maxim de 12 luni.

„În 2022, dacă vom fi sănătoși și ne ajută Bunul Dumnezeu, vom scoate la licitație proiectul tehnic și execuția pentru aceste centuri ocolitoare”, a adăugat Corneliu Ștefan.

În afară de aceste trei centuri ocolitoare, obiective deosebit de importante pentru viața economică și socială a județului, pentru fluidizarea traficului rutier, administrația județeană lucrează și la centura ocolitoare a orașelor Răcari și Titu. Acest tronson are ca punct de plecare DN 71, zona Moara Nouă, și se va intersecta cu DN 7 București-Pitești.

Și lucrurile bune în ceea ce privește modernizarea infrastructurii rutiere dâmbovițene și conturarea unor căi noi de transport nu se opresc aici.

„Astăzi am semnat contractul pentru proiectul tehnic pentru un alt drum important pe care l-am împărțit în trei loturi. De la ieșire din municipiul Târgoviște, la Teiș, DJ 712, Teiș, Șotânga, Vulcana-Pandele, Brănești, Pucioasa, lotul 1. Al doilea lot pornește de la Ocnița, Gura Ocniței până la Adânca, în DN 72 A. Și, nu în ultimul rând, al treilea lot pornește de la Adânca, Bucșani, până la Cornești, în DN 1A. De mâine vor începe ridicarile topo. Am spus foarte clar, termenul de execuție al proiectului tehnic va fi 31 decembrie 2021. În primăvara anului 2022, vom scoate acest drum la licitație”, a precizat Corneliu Ștefan.

Lungimea totală a acestui traseu este de 60 de km. Valoarea estimată a investiției este de aproximativ 50 milioane de euro. Finanțarea va fi asigurată prin POR, axa de drumuri, care se va deschide în 2022.

Un alt proiect important promis și asumat de administrația județeană condusă de Corneliu Ștefan este execuția podului peste râul Ialomița de la intrare în județul Dâmbovița, în satul Glod, comuna Moroeni. Acest pod va face legătura spre stațiunea turistică de interes național Padina-Peștera.

„Am scos la licitație acestă lucrare. Vom realiza un pod modern peste râul Ialomița și 2, 5 km de drum care să se lege de DJ 713, în apropiere de Sanatoriul Moroeni”, a declarat Corneliu Ștefan – președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

ADMINISTRAŢIE

Primăria Pucioasa, finanțare nerambursabilă pentru activități nonprofit de interes local

Publicat

pe

Primăria Pucioasa finanțează cu câte 25.000 de lei două asociații sportive din oraș, în vederea implementării unor proiecte nonprofit de interes local în domeniul baschet și karate. De altfel, acestea au fost singurele cereri depuse în termenul stabilit în acest sens.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

CJ Dâmbovița execută lucrări complexe pe drumul care urcă la Mănăstirea Dealu

Publicat

pe

Consiliul Județean Dâmbovița execută, în această perioadă, prin societatea proprie, lucrări de reparații pe drumul care urcă la Mănăstirea Dealu – DJ 718A

La final – spune președintele Corneliu Ștefan, care urmărește atent investiția, se va circula în cele mai bune condiții spre această zonă a județului cu profunde semnificații istorice.

De asemenea, se toarnă covor asfaltic pe DJ 710, sectorul Bezdead-Pucioasa.

Vezi aici programul complet al lucrărilor de infrastructură rutieră pe care le execută CJ Dâmbovița săptămâna aceasta!

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT