Connect with us

Giurgiu

Autoturism distrus de un copac doborât de vânt pe DJ 411

Publicat

pe

Pompierii din Giurgiu au intervenit, în această după-amiază, pe DJ 411, între Vlad Țepeș și Comana, pentru înlăturarea unui copac care a fost doborât de vânt peste un autoturism. Din fericire, nu s-au înregistrat decât pagube materiale, persoanele care călătoreau cu mașina fiind coborâte în momentul producerii evenimentului.

Pompierii au mai înlăturat încă doi copaci care au căzut pe același drum, unul dintre ei blocând circulația rutieră.

„Reamintim faptul că municipiul Giurgiu și 26 de localități ale județului s-au aflat sub avertizare meteorologică cod portocaliu de vijelii, averse torențiale, descărcări electrice și grindină, în intervalul orar 17:25-19:00.

O nouă avertizare a intrat în vigoare la ora 19:00 și este valabilă pâna la 20:00, în localitățile Comana, Călugăreni, Vărăști, Băneasa, Hotarele, Prundu, Colibași, Valea Dragului, Vedea, Putineiu, Găujani, Malu, Gostinari, Slobozia, Mihai Bravu, Gogoșari, Herăști și Isvoarele. Se vor înregistra averse torenţiale ce vor depăşi 35-40 l/mp, frecvente descărcări electrice, vijelii, grindină.

De asemenea, până la ora 20:30, codul portocaliu vizează localitatea Herăști”, se precizează într-un comunicat remis de ISU Giurgiu.

Informare preventivă:

– Fiți prudenți atunci când vă aflați pe stradă și evitați deplasarea în zone cu panouri publicitare, copaci sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți;
– Nu treceți prin dreptul clădirilor aflate în construcție sau care prezintă elemente arhitectonice ce pot fi smulse de vânt și nu vă adăpostiți aproape de construcții improvizate;
Parcați autoturismele la distanță sigură față de copaci sau stâlpi de electricitate;
– Îndepărtați copacii sau ramurile uscate, care pe timpul unei furtuni, ar putea cădea şi provoca victime sau pagube materiale;
– Nu atingeți firele căzute la pământ.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea portalului fiipregatit.ro (https://fiipregatit.ro/ghid/furtuna/) sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Giurgiu

EMOȚIONANT! O pisică nu a vrut să iasă fără puii ei din casa cuprinsă de flăcări

Publicat

pe

FOTO CU CARACTER ILUSTRATIV

Pompierii de la ISU Giurgiu au avut parte de momente emoționante, azi – noapte, când au intervenit pentru stingerea unui incendiu survenit la o casă din localitatea Stăneşti.

Femeile care locuiau acolo au reușit să se salveze singure și le-au cerut militarilor să scoată din imobil și o pisicuță cu doi pui.

Pompierii au pătruns din nou în locuinţa în flăcări și învăluită în fum și, pe un geam, au scos pisica.

Micuțul animal era neliniștit, parcă cerea ceva… A fugit în casă și nu a vrut să mai iasă până ce nu a văzut că şi cei doi pui ai ei au fost salvaţi.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

Giurgiu

265 de kilograme de petarde, confiscate de polițiștii giurgiuveni de la o firmă din Schitu

Publicat

pe

Polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul IPJ Giurgiu au organizat o descindere în comuna Schitu, la sediul unei societăți comerciale vizite că ar comercializa articole pirotehnice pe care le deținea fără drept.

În urma acestei acțiuni, au fost descoperite 265 de kilograme de material pirotehnic. Toate petardele și artificiile au fost ridicate în vederea confiscării. Patronii firmei s-au ales cu dosar penal pentru săvârșirea de desfășurarea de operațiuni cu articole pirotehnice deținute fără drept.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite