Connect with us

POLITIC

Și-a vârât sistemul coada în alegerile interne ale PNL?

Publicat

pe

Sursa foto: jurnaldevrancea.ro

Lucrurile capătă accente nebănuite în bătălia crâncenă dusă în interiorul PNL pentru obținerea controlului asupra partidului istoric. Se scoate din cufărele cu muniție armament nou, compatibil cu situația dată.

Ludovic Orban este din ce în ce mai neliniștit. Probabil veștile pe care le primește nu îl mulțumesc deloc. După discursul pe care l-a avut la conferința județeană pentru alegeri de la Focșani, unde a descins însoțit de liderul PNL Dâmbovița, senatorul Virgil Guran, un căpitan loial, și de Violeta Alexandru și Siegfried Mureșan, pare că partidul îi scapă de sub control și că la butoane sunt acum alții, care încearcă să impună conducerea dorită de Klaus Iohannis.

Este pentru prima, dată de când s-a declanșat acest război politic intern, pe care îl consider cel mai mizerabil din politica românească din 1989 încoace, când Ludovic Orban își pierde cumpătul și lansează în spațiul public teorii care, analizate atent, sunt demne de a fi luate în seamă, măcar sub formă de ipoteze.

De fapt, Orban pune parafa pe unele dintre speculațiile făcute deja de analiștii politici, de jurnaliștii care urmăresc măcelul din PNL. Adică, în lupta pentru șefia partidului, evident de partea lui Florin Cîțu, și-au făcut intrarea alte forțe, ceea ce unii numesc sistemul nevăzut care, de fapt, dirijează totul și hotărăște cine trebuie să ajungă la butoane la un moment dat.

Când un lider politic de talia lui Ludovic Orban, fost premier al României, președintele Camerei Deputaților, lansează o astfel de ipoteză devenim circumspecți, nu că nu am fi fost deja și că mai credeam absolut în ideea de democrație, dar te înfioară gândul că totul se face acum prea pe față. Nici măcar ambalajul frumos al democrației nu mai rămâne intact!

Iată care au fost vorbele lui Ludovic Orban, spuse la finalul unui discurs clar, cu intenția de a pune pe gânduri, de a rămâne întipărit acolo, în memoria colectivă, și de a provoca valuri.

„Că tot v-am vorbit de Mărăști, Mărășești, Oituz, le atrag atenția celor din exteriorul PNL care își bagă coada în democrația internă, care folosesc instrumente nedemocratice, care sucesc mîini la spate, care arată pisica, care umblă la scheletele din dulap ale unora și ale altora că nu cedez, că exact ca la Mărășești, Mărăști, Oituz, indiferent cîți vor fi în jurul meu, voi da bătălia pînă la capăt și voi da bătălia cu toată forța pe care o am, voi da bătălia pentru Partidul Național Liberal, voi da bătălia pentru România. Îmi doresc un Partid Național Liberal liber, cu oameni pe propriile picioare, care decid conform propriei conștiințe, conform propriei evaluări și propriului discernământ. Îmi doresc un Partid Național Liberal în slujba României care să nu trădeze niciodată interesele fundamentale ale țării pe care o iubim, îmi doresc un PNL care să aibă forța și curajul să ia toate deciziile, să ducă România spre destinul pe care îl merită, printre cele mai puternice țări din Europa”, a spus Ludovic Orban.

Europarlamentarul Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL care, s-a putut observa fără prea mari probleme, se află de multă vreme în dezacord politic cu Ludovic Orban, culminând în explozivitate în momentul în care USRPLUS a primit ministere puternice și vizibile despre care mulți grei liberali spun că ar fi trebuit să rămână la PNL, crede că este timpul ca Orban să se retragă.

Chestia că trebuie să plece fiindcă a pierdut alegerile este, așa, doar o motivație puerilă. Liberalii de forță vor să îl execute pe Orban fiindcă a cedat prea multă vizibilitate și forță celor de la USRPLUS.

Rareș Bogdan, după discursul de la Focșani al președintelui Orban, a ținut morțiș să ia poziție, să-l combată pe acesta. Curios, totuși, nu? De parcă primise un ordin să reechilibreze balanța dată peste cap de Ludovic la Vrancea.

„Cred că sunt exagerări. Cine ştie, poate domnul Orban se uită la alte lucruri decât mă uit eu, nu-mi dau seama. L-am ascultat şi eu şi am rămas puţin tulburat de discursul domniei sale de astăzi. Era într-un fief care-l susţine într-o proporţie destul de mare şi probabil de asta a fost puţin mai violent în limbaj decât de obicei. Domnia sa de obicei e un om destul de ponderat. Eu vă spun că nu-mi doresc să intru în polemică cu domnia sa”, a spus Rareș Bogdan, într-o intervenţie telefonică, aseară, la România TV.

Analistul politic Ion Cristou, atent la cele petrecute la Focșani, la discursul lui Ludovic Orban, punând cap la cap piesele din acest puzzle politic, a ajuns la concluzia că sistemul, la ordinele lui Iohannis, și-a vârât coada în alegerile interne ale PNL. Susține maestrul Cristoiu că Ludovic Orban știe că i se pregătește ceva pentru a-l scoate din bătălie. Vom vedea ce o mai fi…

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Conduceri noi la PSD Ciocănești și Bucșani

Publicat

pe

Corneliu Ștefan, președintele PSD Dâmbovița, una dintre cele mai puternice organizații social-democrate din România, are ca prioritate câștigarea celor patru tipuri de alegerilor de anul viitor. Tocmai de aceea, în ultimele luni, Corneliu Ștefan, împreună cu întreaga echipă de conducere a filialei, a luat la pas județul într-un periplu comunicațional cu primarii, viceprimarii, consilierii locali, membrii și simpatizanții social-democrați.

În mai multe localități au avut loc și conferințe de alegeri a unor noi structuri de conducere. Ultimele s-au desfășurat la Bucșani și Ciocănești. La Bucșani, prin vot, a fost desemnat pentru a coordona filiala Mihai Ionuț Valentin. La Ciocănești, unde este mult de muncă, organizația PSD va fi condusă de Marian Tudoran.

„Obiectivul celor doi președinți și al membrilor birourilor celor două organizații este câștigarea tuturor alegerilor viitoare: europarlamentare, parlamentare, locale și prezidențiale”, a spus liderul PSD Dâmbovița – Corneliu Ștefan.

La aceste întâlniri, președintele PSD Dâmbovița a fost însoțit de vicepreședinte CJ – Luciana Cristea, de deputații Radu Popa și Marian Țachianu, de prefectul Claudia Gilia, de secretarul de stat Ionuț Săvoiu și de alți reprezentanții de seamă ai organizației social-democrate dâmbovițene.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

Dâmboviţa

PSD Dâmbovița răspunde acuzațiilor liderului județean al liberalilor. COMUNICAT

Publicat

pe

De

Subiectele și problemele inventate nu vor reuși să-i resusciteze din punct de vedere politic pe reprezentanții locali ai partenerilor noștri de coaliție de la nivel național.

Citește și: Acuzații grave la adresa primarului comunei Morteni 

Cu sincere regrete, constatăm faptul că reprezentanții partidului de pe locul trei în preferințele dâmbovițenilor, conform cercetărilor sociologice comandate chiar de domniile lor, au demarat o campanie publică de victimizare a propriilor membri de partid în speranța că cineva, din procentele care cu greu depășesc o cifră, le va plânge de milă sau le va mai acorda încrederea anul viitor.

Eternele acuzații și lamentările neputinței politice nu vor reuși să șteargă perioadele în care, ascunși în spatele premierului Ludovic Orban, nu au mișcat un deget pentru județul Dâmbovița.

Pe de altă parte, le putem scuza ieșirile și le putem pune declarațiile mai puțin fericite din ultima perioadă pe seama șocului resimțit la vederea investițiilor care se derulează în mai multe comune conduse de primari colegi de partid ai domniilor lor, investiții finanțate sau cofinanțate cu sprijinul liderilor PSD Dâmbovița. Acest lucru denotă că încă nu înțeleg faptul că dezvoltarea și susținerea fiecărei localități dâmbovițene nu țin cont de culoarea politică a respectivului primar.

PSD Dâmbovița rămâne consecvent alianței pe care o are cu dâmbovițenii, iar modul de funcționare al coaliției de la nivel național ar putea să se regăsească și la nivelul județului Dâmbovița doar dacă reprezentanții locali ai respectivului partid ar înțelege să acționeze în interesul dâmbovițenilor.

Ca atare, îi sfătuim să utilizeze pârghiile politice în interesul județului Dâmbovița și al locuitorilor acestuia, care, cu situații știute și mai puțin știute, le-au asigurat funcțiile pe care le dețin.

PSD Dâmbovița

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite