Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Stadiul lucrărilor pe cel mai mare proiect de infrastructură rutieră din județul Dâmbovița

Publicat

pe

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a verificat, astăzi – 18 august 2021, modul în care se execută lucrările pe cele patru loturi ale proiectului de modernizare a DJ720B, DJ711 și DJ101B. Un proiect de asemenea anvergură și importanță pentru județul Dâmbovița trebuie monitorizat în permanență, astfel încât eventualele disfuncționalități să poată fi eliminate cât rapid!

„Am stat de vorbă cu constructorii, cu primarii localităților în care se lucrează, dar și cu oamenii din comunele tranzitate de drumurile județene aflate în construcție. În primul rând, le-am cerut executanților să accelereze ritmul, dar, în același timp, să rezolve și toate problemele semnalate astăzi de mai mulți cetățeni. În al doilea rând, chiar dacă lucrările sunt de amploare, constructorii nu trebuie să uite că, indiferent de stadiul în care ne aflăm cu modernizarea drumurilor județene, siguranța în trafic este primordială”, a precizat Corneliu Ștefan.


Lotul 1, DJ 720, Răzvad-Gura Ocniței-Moreni, DJ 720B, Ulmi-Nisipuri-Gura Ocniței
În momentul de față, s-au efectuat lucrări de frezare sistem rutier, strat din balast, strat din balast stabilizat, strat de bază din mixtură asfaltică și amenajare rigole carosabile. La podul de la Nisipuri a fost refăcută calea de rulare, amenajare sferturi de con.

La Răzvad desfacere sistem rutier existent, strat din balast, strat din balast stabilizat, strat de bază din mixtură asfaltică. La Gura Ocniței s-a executat frezarea sistemului rutier existent.

Lotul 2, DJ 711, Târgoviște-Ulmi-Comișani-Bucșani-Băleni
La Târgoviște a fost desfăcut sistemul rutier existent. S-a turnat strat din balast, strat din piatră spartă, strat de legătură din beton asfaltic și au fost amenajate rigole carosabile, trotuare și piste de biciclete, relocare stâlpi de iluminat public.

La Ulmi – desfăcut sistem rutier existent, turnat strat din balast, strat din piatră spartă, strat de legătură din beton asfaltic.

La Comișani – desfăcut sistem rutier existent, asigurare strat din balast, casete de lărgire din balast, strat din piatră spartă, strat de legătură din beton asfaltic, desfacere trotuare existente și amenajare de trotuare noi.

Lotul 3, DJ 711, Băleni-Dobra-Finta-Bilciurești-Cojasca
La Băleni a fost desfăcut sistemul rutier existent, asigurare strat din balast, strat din piatră spartă, strat de legătură din beton asfaltic, strat de uzură din beton asfaltic, asigurare scurgere ape, podețe, relocare conductă gaze naturale zona pod peste pârâul Racoviță, demolare pod peste pârâul Racoviță. La podul nou peste pârâul Racoviță – realizare coloane forate și turnare beton de egalizare.

La Dobra a fost desfăcut sistemul rutier existent, asigurare strat din balast, strat din piatră spartă, strat de legătură din beton asfaltic, strat de uzură din beton asfaltic, amenajare trotuare,asigurare scurgere ape, podețe, șanțuri din beton, rigole carosabile și podețe la drumuri laterale, amenajare accese la proprietăți.

La Bilciurești a fost desfăcut sistemul rutier existent, asigurare strat din balast, strat din piatră spartă și strat de legătură din beton asfaltic, amenajare trotuare, asigurare scurgere ape – podețe, șanțuri din beton și rigole carosabile,amenajare accese la proprietăți.

Lotul 4, DJ 711, Cojasca-Cornești, DJ 101, Butimanu-Niculești
La Cojasca a fost desfăcut sistemul rutier existent, asigurare strat din balast, strat din piatră spartă, strat de legătură din beton asfaltic, amenajare trotuare, asigurare scurgere ape, șanțuri din beton, rigole carosabile, amenajare accese la proprietăți, demolare pod peste Canal, Pod nou peste Canal – realizare coloane forate.

La Cornești a fost desfăcut sistemul rutier existent, asigurare strat din balast, strat din piatră spartă, amenajare trotuare.
La Butimanu și Niculești – amenajare trotuare.

ADMINISTRAŢIE

CJ Dâmboviţa predă către CNI terenul de la spitalul județean unde va fi construită o parcare supraetajată

Publicat

pe

În cadrul ședinței Consiliului Judeţean Dâmbovița de, luni – 27 noiembrie 2023, s-a hotărât predarea către Compania Națională de Investiții (CNI) a terenului din incinta Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște unde urmează a fi construită o parcare supraetajată. În aceeași hotărâre, s-a stabilit ca administrația județeană să se ocupe de cheltuielile necesare asigurării racordurilor la utilități.

„În baza studiului de fezabilitate realizat de administrația județeană, CNI urmează să scoată la licitație proiectarea tehnică și execuția acesteia. Parcarea din curtea Spitalului va fi dispusă pe 5 etaje și va avea 332 de locuri. Aici vor fi instalate stații de încărcare a 20 de automobile electrice, dar și 14 locuri pentru autoturismele persoanelor cu dizabilități. Valoarea investiției se ridică la peste 56.000.000 de lei”, a spus Corneliu Ștefan.

Alte 500 de locuri de parcare absolut necesare târgoviștenilor și nu numai lor vor fi construite de Consiliului Județean Dâmbovița pe terenul pe care îl administrează în apropierea complexului sportiv „Dâmbovița Arena”, aflat acum în proces de execuție.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ADMINISTRAŢIE

Președintele CJ Dâmbovița propune consultare publică pentru proiectul Drumului Expres Târgoviște-București

Publicat

pe

Reprezentanții USR, atunci când s-au aflat la putere, în Guvernul Ludovic Orban, s-au împotrivit cu toată forța lor, fără să argumenteze logic, proiectului de lărgire la patru benzi a DN 71, tronsonul Bâldana – Târgoviște. Au spus ei atunci, pe toate drumurile, că acest proiect este inutil, că trebuie abandonat etc. Și, uite așa, s-au mai pierdut câțiva ani din dezvoltarea socio-economică a județului Dâmbovița!

Acum, această investiție, prin implicarea administrației județene PSD, a președintelui Corneliu Ștefan și a ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, a intrat în linie dreaptă. Ba mai mult, în 2020, șeful administrației județene a lansat propunerea demarării unui alt proiect privind construirea unui drum expres Târgoviște-București. Unii, intrați pe scena politicii pe un val al entuziasmului orb, și-au asimilat rapid ideea. Spune Corneliu Ștefan că sunt unii oameni politici care nu reușesc să conceapă că deja sunt istorie și se agață cu disperare de proiecte care nu le aparțin, dar care le-ar mai putea salva bruma de imagine.

„Proiectul Drumului Expres Târgoviște-București, o idee pe care am propus-o încă din 2020, ca soluție complementară și distinctă a proiectului de modernizare a drumului național care leagă Târgoviștea de București, a ajuns să fie temă de campanie a unora care nu au făcut nimic pentru județul Dâmbovița! Dar absolut nimic! Ba mai mult! În 2021, au blocat modernizarea și lărgirea la patru benzi de circulaţie a DN 71, Bâldana-Târgoviște.

Dacă nu ar fi fost ei, astăzi, de la Târgoviște la București s-ar fi circulat pe patru benzi. Chiar dacă le-am acordat deja prea multă atenție, i-aș sfătui să încerce să fie utili acestui județ, dar sunt prea ocupați să facă scut în jurul oamenilor lor acuzați că, în timp ce românii erau închiși în case din cauza pandemiei, au „topit” nejustificat 1 miliard de euro”, a scris Corneliu Ștefan, pe pagina sa de Facebook.

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița lansează ideea organizării unei consultări publice la care să participe locuitorii municipiului Târgoviște și cei din comunele Ulmi, Văcărești, Comișani, Bucșani, Băleni, Sălcioara, Cornățelu, Conțești, Răcari, Slobozia Moară, Brezoaele, Tărtășești, Dobra, Bilciurești, Cojasca, Butimanu, Niculești și Crevedia.

„Dată fiind importanța acestui drum pentru județul Dâmbovița, cetățenii trebuie să participe la consultarea publică în urma căreia se va stabili varianta optimă a traseului viitorului Drum Expres Târgoviște-București. Împreună vom reuși să aducem acest drum la faza de execuție”, a mai precizat președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite