Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Sediu unic pentru cele trei Asociații de Dezvoltare Intercomunitară din Dâmbovița

Publicat

pe

Prin implicarea echipei administrative de la nivelul Consiliului Județean, condusă de președintele Corneliu Ștefan, astăzi – 26 august 2022, s-a pus capăt activității în condiții de provizorat a celor trei entități care se ocupă cu furnizarea unor servicii către cetățenii din Dâmbovița. Vorbim aici despre Asociațiile de Dezvoltare Intercomunitară Apă și Canalizare, Salubritate și Transport Public (Civitas).

Președintele Corneliu Ștefan a reușit ca, în numai câteva luni, să modernizeze clădirea de pe Bulevardul Carol I unde a funcționat, o vreme, până la integrarea sa în Compania de Apă Târgoviște Dâmbovița, Serviciul Județean de Apă și Canalizare.

Angajații celor trei instituții care gestionează cele mai importante servicii oferite populației dispun acum de spații de lucru moderne, în ton cu cerințele europene, care să răspundă nevoilor și exigențelor cetățenilor din județul Dâmbovița.

Astăzi, la inaugurarea clădirii în care vor funcționa cele trei Asociații de Dezvoltare Intercomunitară, alături de președinte Consiliului Județean – Corneliu Ștefan, s-au aflat: vicepreședintele Antonel Jîjîie, secretarul CJD – Dănuț Nicolae Popa Stănescu, primarul municipiului Târgoviște – Cristian Daniel Stan, viceprimarul Cătălin Rădulescu, parlamentarii social-democrați Carmen Holban și Radu Popa, consilieri județeni, primari, directori ai societăților furnizoare de servicii, respectiv Adrian Dumitru – de la Compania de Apă și Octavian Burlacu – de la Supercom SA Dâmbovița.

Președinte Corneliu Ștefan a vorbit despre importanța celor trei structuri în viața de zi cu zi a dâmbovițenilor, despre serviciile pe care trebuie să le ofere cetățenilor, împreună cu partenerii implicați, despre rostul Asociaților de Dezvoltare Intercomunitară în modernizarea și sporirea conceptului de civilizație în localitățile județului Dâmbovița.

„Am reabilitat și modernizat această clădire care, știți cu toții în ce stare de degradare se afla, și am pus-o, în regim de gratuitate, la dispoziția celor trei Asociații Intercomunitare. De astăzi, reprezentanții acestor instituții își vor desfășura activitatea într-un cadru modern, într-un cadru funcțional pentru toți cetățenii acestui județ”, a precizat președintele CJD.

Corneliu Ștefan a mulțumit primarilor, parlamentarilor și consilierilor județeni prezenți la inaugurarea clădirii care va adăposti structuri etalon de furnizare a serviciilor către populație.

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița a vorbit și despre cele două proiecte mamut care se vor implementa în județul Dâmbovița și care au intrat în linie dreaptă. Este vorba despre proiectul privind rețelele de apă și canalizare în Dâmbovița și cel de salubritate, ambele derulate prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM). Pentru primul, a spus Corneliu Ștefan, după doi ani, s-a reușit obținerea acordul de mediu, iar acum se așteaptă semnarea documentelor de declanșare a lucrărilor, iar pentru cel de-al doilea proiect, privind salubritatea, se speră ca, până la finele anului 2021, să fie gata studiul de fezabilitate.

Primarul Municipiului Târgoviște, Cristian Daniel Stan, a felicitat conducerea Consiliului Județean pentru implicarea în modernizarea acestei clădiri în care își vor desfășura o activitate unitară Asociațiile Intercomunitare. Edilul a mai vorbit și despre rolul pe care îl au, în viitor, Asociațiile de Dezvoltare Intercomunitară, în ceea ce privește furnizarea unor servicii integrate în zona metropolitană, fără să fie nevoie de un cadru determinat de limitele administrativ-teritoriale ale unor localități. Prin Asociațiile de Dezvoltare Intercomunitară vor putea să fi furnizate servicii și în afara granițelor teritoriale ale unui UAT.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Primăria Moreni începe plata restanțelor către asistenții persoanelor cu handicap

Publicat

pe

De

Primăria municipiului Moreni va începe, zilele acestea, să achite plățile restante către asistenții persoanelor cu handicap grav, precum și indemnizațiile lunare restante.

„Având în vedere adresa Administrației Județene a Finanțelor Publice Dâmbovița înregistrată sub nr. 16275/06.12.2023, în această după-amiază Consiliul Local al municipiului Moreni, convocat în ședință extraordinară de îndată, a aprobat cu unanimitate de voturi rectificarea bugetară pentru plata drepturilor asistenților personali ai persoanelor cu handicap grav sau indemnizațiile lunare restante. Astfel, în zilele următoare, se va proceda la plata drepturilor legale restante pentru aceste persoane”, este anunțul transmis de municipalitatea morenară.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ADMINISTRAŢIE

Primăria Pucioasa a obținut fonduri să modernizeze 69 de străzi. Vezi lista!

Publicat

pe

Primarul orașului Pucioasa, Constantin Ana, a semnat, săptămâna aceasta, la Ministerul Dezvoltării, două contracte de finanțare care vizează reabilitarea și modernizarea a 69 de drumuri de interes local, cu fonduri obținute prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. De precizat că proiectele tehnice sunt deja realizate, astfel că procedura de licitație pentru desemnarea constructorului va demara în scurt timp.

„Prioritizarea lucrărilor se va face în funcție de gradul de realizare al infrastructurii de apă-canal, încercând să ne sincronizăm cu lucrările ce se vor realiza pe POIM, în așa fel încât să nu fim nevoiți să intervenim pe respectivele străzi după terminarea lucrărilor de modernizare.

Primul proiect are ca obiectiv reabilitarea și modernizarea a 24 de drumuri de interes local, ce au o lungime de 8,122 km, iar valoarea totală a investiției este de 14.899.357,40 lei.

Al doilea proiect are ca obiectiv reabilitarea și modernizarea a 45 de drumuri de interes local, cu o lungime de 8,279 km, iar valoarea totală a investiției este de 15.930.544,76 lei.

Cele 69 de drumuri sunt amplasate pe întreg teritoriul orașului, iar prin modernizarea lor vom rezolva, într-o mare proporție, problema infrastructurii rutiere din orașul nostru”, a precizat primarul Constantin Ana.

Lista străzilor care sunt incluse în cele două proiecte:

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite