Connect with us

Dâmboviţa

Guvernanții PNL-USRPLUS au îngenuncheat țara și au tupeul să dea vina pe PSD

Publicat

pe

Senatorul PSD de Dâmbovița, Titus Corlățean, estr atent la tot ceea ce transmit în spațiul public reprezentanții Coaliției aflată la putere în România și parează, cu îndemânare și tact politic, intențiile de manipulare a opiniei publice și de pasare meschină a responsabilității pentru problemele cu care se confruntă acum românii către PSD.

Președintele executiv al PSD Dâmbovița a răspuns rapid ministrului Muncii, Raluca Turcan, care a declarat, cu un tupeu moștenit parcă de pe vremea când făcea parte din PDL, că vina pentru scumpirea gazelor naturale o poartă PSD și deciziile pe care le-au luat pe când se aflau la guvernare.

„Am văzut multă manipulare în ultima perioadă și am auzit inclusiv acea distinsă doamnă care pretinde că este un ministru în Guvernul României. De la Sibiu e și dumneaei. Această adunare de oameni reprezintă orice doriți dumneavoastră, dar nu o coaliție de guvernare care să conducă România în interesul cetățenilor. Sunt un mix de impostură, de fraudă, pentru că oamenii ăștia au venit la putere, la guvernare, pierzând alegerile! Au luat bătaie în alegerile parlamentare!

Există și un mix de inconsecvență, de foarte multă lăcomie și hoție. Cuvintele astea sunt grele, dar vă dau câteva scurte exemple.

Proiectul de lege venit în Parlament anul trecut, care a devenit ulterior Legea 55, atât de apreciată și criticată în egală măsură, conținea câteva elemente absolut îngrozitoare. Unul dintre ele, care demonstra gradul de lăcomie și de hoție potențială îl reprezenta un paragraf pe care și eu și alți colegi ai mei am reușit să-l eliminăm din lege, potrivit căruia achizițiile în perioadă de criză se puteau face la liber, fără îndeplinirea procedurilor de licitație. Nu era vorba doar de sectorul sanitar. Erau cuprinse toate domeniile. Altfel spus, invocând situația de criză, oamenii ăștia voiau să dea tunuri și să sifoneze banul public în toate domeniile de achiziții, așa cum doreau ei. Din fericire, le-am dat peste degete.

Spuneam de incompetență și de impostură, era o doamnă care vorbea de nu știu ce opriri de prospecțiuni, nu erau foraje, erau prospecțiuni, era o întreagă discuție legată de nivelul redevențelor. Ei au atacat Ordonanța 114 care conținea o serie de elemente importante. Poate că nu toate erau perfecte, dar erau stabilite niște taxe pe care Guvernul PSD le-a impus pentru sistemul bancar, foarte lacom, care pentru profit arunca în aer ROBOR și nivelul dobânzilor pe care cetățenii trebuiau să le plătească. S-a stabilit așa-numita taxă pe lăcomie. Și au fost stabilite taxele pe companiile din energie, care obțineau și acum obțin din nou un profit uriaș. Acele taxe generau un venit important la bugetul de stat, apropo de absența banilor în 2020 pe guvernarea de dreapta, pentru pensii și salarii. Prima decizie pe care Guvernul PNL a adoptat-o în noiembrie-decembrie 2019 a fost tocmai abrogarea acestor taxe”, a spus Titus Corlățean.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

CJ Dâmboviţa predă către CNI terenul de la spitalul județean unde va fi construită o parcare supraetajată

Publicat

pe

În cadrul ședinței Consiliului Judeţean Dâmbovița de, luni – 27 noiembrie 2023, s-a hotărât predarea către Compania Națională de Investiții (CNI) a terenului din incinta Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște unde urmează a fi construită o parcare supraetajată. În aceeași hotărâre, s-a stabilit ca administrația județeană să se ocupe de cheltuielile necesare asigurării racordurilor la utilități.

„În baza studiului de fezabilitate realizat de administrația județeană, CNI urmează să scoată la licitație proiectarea tehnică și execuția acesteia. Parcarea din curtea Spitalului va fi dispusă pe 5 etaje și va avea 332 de locuri. Aici vor fi instalate stații de încărcare a 20 de automobile electrice, dar și 14 locuri pentru autoturismele persoanelor cu dizabilități. Valoarea investiției se ridică la peste 56.000.000 de lei”, a spus Corneliu Ștefan.

Alte 500 de locuri de parcare absolut necesare târgoviștenilor și nu numai lor vor fi construite de Consiliului Județean Dâmbovița pe terenul pe care îl administrează în apropierea complexului sportiv „Dâmbovița Arena”, aflat acum în proces de execuție.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ADMINISTRAŢIE

Președintele CJ Dâmbovița propune consultare publică pentru proiectul Drumului Expres Târgoviște-București

Publicat

pe

Reprezentanții USR, atunci când s-au aflat la putere, în Guvernul Ludovic Orban, s-au împotrivit cu toată forța lor, fără să argumenteze logic, proiectului de lărgire la patru benzi a DN 71, tronsonul Bâldana – Târgoviște. Au spus ei atunci, pe toate drumurile, că acest proiect este inutil, că trebuie abandonat etc. Și, uite așa, s-au mai pierdut câțiva ani din dezvoltarea socio-economică a județului Dâmbovița!

Acum, această investiție, prin implicarea administrației județene PSD, a președintelui Corneliu Ștefan și a ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, a intrat în linie dreaptă. Ba mai mult, în 2020, șeful administrației județene a lansat propunerea demarării unui alt proiect privind construirea unui drum expres Târgoviște-București. Unii, intrați pe scena politicii pe un val al entuziasmului orb, și-au asimilat rapid ideea. Spune Corneliu Ștefan că sunt unii oameni politici care nu reușesc să conceapă că deja sunt istorie și se agață cu disperare de proiecte care nu le aparțin, dar care le-ar mai putea salva bruma de imagine.

„Proiectul Drumului Expres Târgoviște-București, o idee pe care am propus-o încă din 2020, ca soluție complementară și distinctă a proiectului de modernizare a drumului național care leagă Târgoviștea de București, a ajuns să fie temă de campanie a unora care nu au făcut nimic pentru județul Dâmbovița! Dar absolut nimic! Ba mai mult! În 2021, au blocat modernizarea și lărgirea la patru benzi de circulaţie a DN 71, Bâldana-Târgoviște.

Dacă nu ar fi fost ei, astăzi, de la Târgoviște la București s-ar fi circulat pe patru benzi. Chiar dacă le-am acordat deja prea multă atenție, i-aș sfătui să încerce să fie utili acestui județ, dar sunt prea ocupați să facă scut în jurul oamenilor lor acuzați că, în timp ce românii erau închiși în case din cauza pandemiei, au „topit” nejustificat 1 miliard de euro”, a scris Corneliu Ștefan, pe pagina sa de Facebook.

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița lansează ideea organizării unei consultări publice la care să participe locuitorii municipiului Târgoviște și cei din comunele Ulmi, Văcărești, Comișani, Bucșani, Băleni, Sălcioara, Cornățelu, Conțești, Răcari, Slobozia Moară, Brezoaele, Tărtășești, Dobra, Bilciurești, Cojasca, Butimanu, Niculești și Crevedia.

„Dată fiind importanța acestui drum pentru județul Dâmbovița, cetățenii trebuie să participe la consultarea publică în urma căreia se va stabili varianta optimă a traseului viitorului Drum Expres Târgoviște-București. Împreună vom reuși să aducem acest drum la faza de execuție”, a mai precizat președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite