Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Primăria Poiana amenajează un cabinet medical de specialitate în cadrul dispensarului

Publicat

pe

Până la finalul acestui an, locuitorii din comuna Poiana, județul Dâmbovița, ar putea beneficia de un nou cabinet medical, încadrat cu doctor specialist internist și un asistent, ca urmare a unui proiect implementat de Primărie, în parteneriat cu Consiliul Județean Dâmbovița. Contractul de finanțare a fost semnat la sfârșitul lunii iulie.

Investiția, în valoare de 293.000 de lei (2,93 miliarde de lei vechi), va fi gata în cel mult două luni de la momentul semnării ordinului de începere a lucrărilor – a precizat, pentru incomod-media.ro, primarul Marian Șerban. În acest moment, este în derulare procedura de licitație publică.

Proiectul presupune, pe lângă amenajarea spațiului, achiziționarea de mobilier adecvat și a următoarelor echipamente medicale: ecograf, electrocardiograf, aparat de măsurat tensiunea arterială, stetoscop, taliometru, relvimetru, otoscop, trusă oto și oftalmoscop, canule rectale și uretrale, trusă de microchirurgie, Doppler vascular și Doppler fetal, aparat de aerosoli, seringă Guyon pentru spălături auriculare, atele Kramer, termometru, cântar pentru adulți, pulsoximetru, aparat pentru determinarea glicemiei și auticlav sau sterilizator etuva.

Cabinetul medical va fi amenajat în clădirea dispensarului din satul de centru (unde a funcționat o perioadă Primăria) și nu are nicio legătură cu spațiul în care își desfășoară activitatea doctorul de familie.

„Consider că dezvoltarea asistenței medicale primare permite o rezolvare mai promptă a nevoilor medicale uzuale și ar asigura o mai bună stare de sănătate a locuitorilor comunei. Cabinetul medical ne va aduce în localitate un medic specialist pentru a rezolva la un nivel ridicat asistența sanitară. Avem nevoie de un sistem sanitar în care să primeze valoarea și performanța. Avem nevoie de personal medical bine pregătit”, ne-a declarat primarul Marian Șerban.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Primăria Moreni începe plata restanțelor către asistenții persoanelor cu handicap

Publicat

pe

De

Primăria municipiului Moreni va începe, zilele acestea, să achite plățile restante către asistenții persoanelor cu handicap grav, precum și indemnizațiile lunare restante.

„Având în vedere adresa Administrației Județene a Finanțelor Publice Dâmbovița înregistrată sub nr. 16275/06.12.2023, în această după-amiază Consiliul Local al municipiului Moreni, convocat în ședință extraordinară de îndată, a aprobat cu unanimitate de voturi rectificarea bugetară pentru plata drepturilor asistenților personali ai persoanelor cu handicap grav sau indemnizațiile lunare restante. Astfel, în zilele următoare, se va proceda la plata drepturilor legale restante pentru aceste persoane”, este anunțul transmis de municipalitatea morenară.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ADMINISTRAŢIE

Primăria Pucioasa a obținut fonduri să modernizeze 69 de străzi. Vezi lista!

Publicat

pe

Primarul orașului Pucioasa, Constantin Ana, a semnat, săptămâna aceasta, la Ministerul Dezvoltării, două contracte de finanțare care vizează reabilitarea și modernizarea a 69 de drumuri de interes local, cu fonduri obținute prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. De precizat că proiectele tehnice sunt deja realizate, astfel că procedura de licitație pentru desemnarea constructorului va demara în scurt timp.

„Prioritizarea lucrărilor se va face în funcție de gradul de realizare al infrastructurii de apă-canal, încercând să ne sincronizăm cu lucrările ce se vor realiza pe POIM, în așa fel încât să nu fim nevoiți să intervenim pe respectivele străzi după terminarea lucrărilor de modernizare.

Primul proiect are ca obiectiv reabilitarea și modernizarea a 24 de drumuri de interes local, ce au o lungime de 8,122 km, iar valoarea totală a investiției este de 14.899.357,40 lei.

Al doilea proiect are ca obiectiv reabilitarea și modernizarea a 45 de drumuri de interes local, cu o lungime de 8,279 km, iar valoarea totală a investiției este de 15.930.544,76 lei.

Cele 69 de drumuri sunt amplasate pe întreg teritoriul orașului, iar prin modernizarea lor vom rezolva, într-o mare proporție, problema infrastructurii rutiere din orașul nostru”, a precizat primarul Constantin Ana.

Lista străzilor care sunt incluse în cele două proiecte:

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite