Connect with us

ACTUALITATE

De ce a luat-o Dumnezeu așa devreme? Rămas bun, Elena Ivașcu!

Publicat

pe

Multă tristețe astăzi la Târgoviște. Adierile blânde ale unui vânticel de început de toamnă se contopiseră cu razele domoale ale soarelui, pregătit să se culcușească după niște nori. Liniște profundă, chipuri triste, zeci de coroane din flori al căror colorit parcă voia să mai înmoaie marea de negru din jur… În curtea capelei Bisericii Evanghelice de pe strada Ciprian Porumbescu se adunaseră sute de târgovisteni, prieteni, rude, cunoștințe, colegi, frați. Cu toții veniseră pentru a-i aduce un ultim omagiu Elenei Iordache Ivașcu, tânăra de 22 de ani care a pierit într-un cumplit accident de circulație petrecut sâmbătă noaptea pe Autostrada Soarelui.

„Mai avea multe de spus în viața asta. De ce a luat-o Dumnezeu așa devreme”, îi șoptea o bătrânică unei altei femei. „Planul lui Dumnezeu. Știe El ce are de făcut, noi suntem doar fire de nisip”, zise un bărbat. „Era o ființă minunată, mereu zâmbitoare, extrem de politicoasă, mereu pregătită să îți sară în ajutor dacă ai nevoie”. „Nu îmi pot imagina cum s-a întâmplat. O știu extrem de precaută”…

Din când în când, membrii comunității evanghelice cântau spre Slava lui Dumnezeu. Slujba s-a desfășurat după ritualuri simpliste. Pastorii bisericii și câțiva invitați au rostit rugăciuni, au vorbit despre Elena și rosturile sale în lumea aceasta, au ținut predici și i-au îndemnat pe cei de față la credință.


Un pastor din Coreea de Sud, care o cunoscuse pe Elena, cu care fusese în câteva tabere creștine în Germania și Coreea, a vorbit, în românește, despre tânăra plecată prea devreme din această lume.

„Acum cinci ani m-am întâlnit prima dată cu Elena. A lucrat foarte mult pentru tineri. A lucrat pentru Evanghelie. Acum, Elena a ajuns în fața lui Dumnezeu, a intrat în odihnă și pace. Domnul Dumnezeu a avut o mare iubire pentru Elena. Acum, ea locuiește cu Domnul Nostru Isus Hristos”.

La ora 12:15, cortegiul funerar a pornit spre cimitirul Suseni, acolo unde Elena, fiica prof. Daniela Ivașcu de la Colegiul Național Constantin Carabella Târgoviște, își va dormi somnul de veci. Dumnezeu să o ierte!

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Primăria Titu, anunț important pentru locuitorii orașului. Măsură obligatorie până la 30 iunie!

Publicat

pe

de

Primăria Titu, județul Dâmbovița, informează locuitorii orașului că, potrivit legislației în vigoare, au obligația să ia măsuri de combatere a buruienii Ambrozia.

Proprietarii / deținătorii de terenuri trebuie să desfășoare, până cel târziu în data de 30 iunie, acțiuni de cosire, smulgere, erbicidare etc.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Târgoviște: 1.500 de tineri vor participa la „Parada absolvenților de liceu”

Publicat

pe

de

FOTO ARHIVĂ

Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița organizează marți, 24 mai 2022, începând cu ora 13:00, Parada Absolvenților de liceu, ediția 2022, eveniment dedicat elevilor care finalizează studiile liceale în acest an școlar.

Traseul stabilit de organizatori va fi următorul: ora 13:00 – Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița (Calea Domnească, nr 127 – punctul de pornire) – Muzeul de Istorie (Calea Domnească, Nr. 181) – Colegiul Economic ”Ion Ghica” Târgoviște (Calea Domnească, Nr. 223) – Platoul din fața Instituției Prefectului (Piața Tricolorului) – Primăria Municipiului Târgoviște (Strada Revoluției, Nr. 1-3).

„Într-o atmosferă de sărbătoare, vor participa circa 1.500 de absolvenți din liceele și colegiile târgoviștene, cărora li se vor adăuga directorii unităților de învățământ, profesori și diriginți, părinți, inspectori școlari și reprezentanți ai autorităților locale și județene.

Grupul de absolvenți va fi însoțit în ritmuri de fanfară susținute de reprezentanții Liceului de Arte ”Bălașa Doamna” din Târgoviște.

Fiecare liceu va prezenta aspecte specifice unității de învățământ (mesaje, ținute reprezentative, sloganuri etc.), iar reprezentanții autorităților județene și locale sunt invitați să adreseze mesaje pe parcursul traseului stabilit”, se precizează într-un comunicat remis către mass-media.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT