Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Stațiunea turistică Peștera-Padina, la un pas de a fi închisă, iar Guvernul se face că nu vede!

Publicat

pe

Vine iarna, iar zona montană a județul Dâmbovița, respectiv Stațiunea turistică de interes național Peștera-Padina, se află într-o situație de incertitudine în ceea ce privește accesul în acest perimetru.

Dezlănțuirea naturii, viiturile de pe râul Ialomița, alimentate de torenții porniți de pe versanți, au afectat o bună porțiune din drumul județean DJ 714, care face legătura dintre DN 71 Moroeni cu platoul Padina- Peștera. Forța distructivă a curentului format, care a antrenat în drumul său stânci și arbori căzuți, a distrus carosabilul și lucrările tehnice de protecție pe o lungime de 240 de metri în Cheile Tătarului.

Oamenii muntelui spun că nu au mai trăit niciodată o astfel de catastrofă în zona de munte. Este pentru prima dată în istoria acestui traseu turistic când torenții distrug în totalitate drumul în Cheile Tătarului.

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, încă de la primele ore de după nedoritul eveniment, a mers la fața locului împreună cu specialiștii din cadrul instituției, cu reprezentanții Comandamentului pentru Situații de Urgență, pentru a evalua pagubele și a căuta soluții de rezolvare rapidă a problemelor apărute. Din păcate, ravagiile produse de natura dezlănțuită depășesc capacitatea financiară a Consiliului Județean Dâmbovița. Pagubele produse infrastructurii rutiere se ridică la peste 20 de milioane de lei.

În aceste condiții, așa cum se procedează în orice stat civilizat, autoritățile județului s-au adresat Guvernului României pentru a aloca de la bugetul de stat fonduri care să fie folosite de urgență pentru reparația aproape de la zero a tronsonului de drum de la coada lacului Bolboci până la ieșirea din Cheile Tătarului. Nici un răspuns din partea premierului Florin Cîțu, prins cu lupta internă din PNL și, mai nou, în hora pe ciolan cu tovarășii de coaliție de la USRPLUS!

Președintele Corneliu Ștefan a fost nevoit să acționeze printr-o rectificare bugetară internă și să aloce prin Societatea Lucrări, Drumuri și Poduri circa un milion de lei. Suma este infimă pentru lucrările care trebuie realizate pentru repunerea în funcțiune a drumului, mai ales că, la ceva timp după prima catastrofă, natura s-a dezlănțuit din nou, drumul fiind afectat de torenții puternici în alte două locuri, în zona spațiilor de cazare de lângă Valea Cocorei și în perimetrul podului care face legătura dintre DJ 714 și calea de acces spre cabana Horoabele.

La ultima videoconferință cu premierul României, a spus Corneliu Ștefan, până și prefectul județului Dâmbovița a făcut apel la Guvern pentru a sprijini cu fonduri refacerea infrastructurii rutiere din Bucegii dâmbovițeni. Niciun semnal pozitiv până acum dinspre Guvern! Vine iarna și situația se complică.

La ultima întâlnire cu presa, președintele CJ – Corneliu Ștefan a făcut, din nou, un apel public către Guvernul României pentru a-și întoarce fața spre Dâmbovița și a sprijini turismul dâmbovițean aflat într-o situație critică, prin blocarea căilor de acces spre stațiunea Peștera- Padina.

„Nu am cerut bani nici pentru salarii, nici pentru cofinanțarea proiectelor deja demarate. Am cerut bani doar pentru problemele din această zonă montană, pentru rezolvarea situațiilor create de calamitățile naturale în județul Dâmbovița. Dacă nu vom primi niciun sprijin financiar, și nu vreau să sperii pe nimeni, și nu vom aduce DJ 714 în condiții optime de siguranță, vom fi nevoiți, în perioada de iarnă, să închidem acest traseu”, a precizat Corneliu Ștefan.

A mai spus șeful administrației publice județene că a încercat, pentru a asigura o rută alternativă, să preia porțiunea de drum administrată de Ministrul Mediului, prin Direcția Silvică Târgoviște, dar, până astăzi, deși a trimis către ministerul de resort opt adrese, nu a primit niciun răspuns.

Președintele Corneliu Ștefan a mai spus că, împreună cu reprezentanții instituției pe care o conduce și cu alți factori responsabili din județ, întreprinde toate demersurile necesare pentru a nu se ajunge în situația de a închide la iarnă drumul spre inima Bucegilor, dar, fără un sprijin major din partea Guvernului României, este greu de presupus că traseul va fi redat traficului rutier în timp util.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

CJ și ACoR Dâmbovița, împreună pentru dezvoltarea comunităților locale

Publicat

pe

În Sala Unirii din cadrul Consiliului Județean Dâmbovița, președintele Corneliu Ștefan s-a întâlnit, ieri – 27 martie 2024, cu primarii membri ai Asociația Comunelor din România (ACoR)- Filiala Dâmboviţa, coordonată de edilul de la Niculești, Dorinel Soare.

Discuțiile au vizat parteneriatul aflat în plină desfășurare dintre autoritățile județene și cele locale, implementarea proiectelor de interes comunitar la care Consiliul Județean a asigurat o parte importantă a finanțării.

„Programul Județean de Dezvoltare Locală este un real ajutor pentru 76 de primării dâmbovițene! Sunt derulate investiții de peste 360.000.000 de lei, iar Consiliul Județean Dâmbovița asigură aproximativ 145.000.000 de lei din această valoare.

Datorită proiectului Consiliului Județean Dâmbovița de 65.000.000 de lei, cu suma accesată prin PNRR, vom dota cu echipamente digitale, mobilier și materiale didactice 61 de unități de învățământ din 54 de unități administrativ-teritoriale dâmbovițene, Palatul Copiilor și Clubul Sportiv Școlar din Târgoviște.

Pentru elevii navetiști din 48 de localități vor fi achiziționate microbuze electrice sau hibrid. Consiliul Județean Dâmbovița a atras și banii necesari, 55.000.000 de lei, sumă neambursabilă accesată prin PNRR și AFM.

Unul dintre cele mai mari proiecte, 2.200.000.000 de lei, este cel prin care se vor înființa sau extinde rețelele de apă și canalizare în 52 de localități ale județului Dâmbovița.

Județul Dâmbovița a fost primul care a semnat contractul de finanțare prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. Vorbim de finanțarea a 163 de proiecte cu o valoare de peste 1.500.000.000 lei, sumă care va fi investită în drumuri, poduri, rețele de apă, canalizare și gaze.

Am lucrat împreună pentru a dezvolta fiecare localitate în parte, iar pentru acest lucru le mulțumesc președintelui ACOR , Emil Drăghici, și președintelui filialei județene ACOR, Dorinel Soare, precum și tuturor primarilor din Dâmbovița”, a transmis Corneliu Ștefan – președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ADMINISTRAŢIE

Primar Târgoviște: Nu acceptăm încălcarea legii, indiferent cât se vor plânge unii pe rețelele de socializare!

Publicat

pe

Primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, le-a răspuns astăzi celor care au acuzat administrația publică locală că nu le permite, având în vedere că vom avea alegeri în data de 9 iunie 2024, să se promoveze electoral folosindu-se de mașini colantate care să circule prin oraș. A precizat edilul că, potrivit articolului 46 din Legea 185/2013, pentru vehiculele de publicitate, este necesară autorizație de la administrația publică locală, cu indicarea traseului. Cât îi privește pe acuzatori, spune primarul Daniel Cristian Stan, ori nu știu care este legea, ori se fac că nu știu…

„Nu o să închidem ochii atunci când se încalcă legea, indiferent cât de mult se vor plânge pe rețelele de socializare. Nu vrem să transformăm orașul într-un iarmaroc. În zonele istorice, potrivit Regulamentului de publicitate aprobat de Consiliul Local, cu referire strictă la Legea 185, nu vor fi admise aceste elemente de campanie electorală sau de precampanie electorală.

Eu cred că putem să facem campanie electorală și fără să împânzim orașul cu tot felul de afișe și materiale de campanie care, din punctul meu de vedere, nu pot să ajute foarte mult. Legea este lege și trebuie respectată de toată lumea”, a declarat Daniel Cristian Stan – primarul municipiului Târgoviște.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite