Connect with us

Giurgiu

Animale și păsări au ars de vii într-un incendiu în Giurgiu

Publicat

pe

Un incendiu violent a izbucnit, astăzi, în gospodăria unei familii din localitatea Mârșa, județul Giurgiu. Potrivit ISU, au fost cuprinse de flăcări mai multe anexe și stive de furaje care erau depozitate în curte. Din nefericire, în incendiu au fost surprinse și animale care nu au mai putut fi salvate, respectiv un cal, o capră și aproximativ 30 de păsări.

Pompierii militari din Toată de Jos și Bolintin Deal și fost sprijiniți și de Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Mârșa. La sosirea echipajelor de stingere ardeau cu flacără deschisă anexele care se aflau în apropierea casei și furajele.

„Incendiul a fost observat târziu, iar în curte se afla o cantitate mare de materiale combustibile, pompierii acționând pentru limitarea propagării flăcărilor, care nu au ajuns până la locuință. Aceștia au salvat și celelalte animale pe care familia le avea.

Au ars două anexe gospodărești, un solar, în jur de 400 de baloți de trifoi, iar aproximativ trei tone de lemne au fost afectate de acțiunea flăcărilor.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost autoaprinderea (neventilare corespunzătoare a furajelor)”, se precizează într-un comunicat remis către mass-media.

Pentru prevenirea incendiilor la depozitele de furaje, ISU Giurgiu recomandă:
– depozitaţi furajele numai după ce, în prealabil, au fost uscate;
– nu fumaţi și nu folosiţi flacără deschisă în apropierea depozitului de furaje;
– amplasaţi nutreţurile la distanţe de siguranţă, astfel încât eventualele incendii produse la depozitele de furaje să nu afecteze vecinătăţile (cât mai departe de casă, de bucătăriile de vară, de cuptoare sau magazii);
– îngrădiţi şi curăţaţi de vegetaţia uscată terenul pe care îl folosiți pentru depozitarea furajelor;
– intrarea la depozitul de furaje trebuie să se realizeze pe un singur drum care va fi menţinut permanent liber pentru a permite accesul autospecialelor de intervenţie, în caz de incendiu;
– amplasaţi depozitul de furaje cât mai aproape de o sursă de apă.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Giurgiu

Incendiu violent într-o gospodărie din Crevedia Mare

Publicat

pe

Un atelier și bunurile din interior – un aparat de sudură, o moară de uruială, un gater pentru lemne, aproximativ 1,5 mc lemne de foc – au fost distruse de foc, duminică după-amiază, în localitatea Crevedia Mare, județul Giurgiu. De asemenea, incendiul a cuprins un gard din apropiere și o cultură de porumb. Totodată, au ars de vii și doi porci, anexa respectivă fiind folosită și ca adăpost pentru animale.

Pompierii au acționat cu patru autospeciale de stingere cu apă și spumă, reușind să împiedice extinderea focului la casă. Se pare că incendiul a fost provocat de un scurtcircuit.

Pentru a preveni astfel de evenimente, vă recomandăm să:
– efectuaţi verificarea periodică a instalaţiei electrice;
– nu folosiţi instalaţii electrice improvizate;
– la suplimentarea receptoarelor asiguraţi-vă că instalaţia existentă poate prelua consumul adiţional;
– verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi înlocuiţi-le atunci când sunt uzate;
– nu folosiţi prize sau întrerupătoare slăbite;
– nu suprasolicitaţi o priză deoarece unele incendii se produc din cauza solicitării excesive a unei surse de curent.

Citește în continuare

Giurgiu

Casă, demolată de un TIR ieșit de pe șosea!

Publicat

pe

Șoferul unui TIR care se deplasa pe un drum din localitatea Bucșani, județul Giurgiu, a pierdut controlul asupra volanului, iar mastodontul auto a trecut ca prin brânză prin gardul unei gospodării, intrând cu forță într-o casă.

Cele două familii afectate de accident au tras o sperietură soră cu moartea. Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită. În schimb, unul dintre cele două imobile a fost puternic afectat.

Pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Roata de Jos au asigurat măsurile PSI la locul evenimentului, deoarece au fost scurgeri de carburanți din rezervorul autotrenului.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT