Connect with us

ACTUALITATE

Două persoane de vârsta a treia s-au accidentat grav în Bucegi, pe trasee montane închise

Publicat

pe

Salvamontiștii din Dâmboviţa au intervenit, astăzi – 11 septembrie 2021, în sprijinul a două persoane, în vârstă de 60, respectiv 78 de ani, care s-au aventurat pe trasee închise din Bucegi și s-au accidentat.

Potrivit șefului Salvamont Salvaspeo Dâmbovița – Ștefan Răzvan Deaconescu, primul apel a venit din partea unei femei de 60 de ani, care a căzut de la 3 metri și prezenta multiple traumatisme. Accidentul s-a petrecut în Cheile Orzei – traseu închis temporar.

Salvamontiștii și un echipaj SMURD au ajuns la victimă în aproximativ o oră. Femeia prezenta o fractura la nivelul membrului inferior și o dizlocare a articulației scapulo-humerale și a fost transportată la cea mai apropiată unitate sanitară.

Cel de-al doilea apel i-a anunțat pe salvamontiști că în Canionul Horoabelor, un traseu nemarcat și interzis circulației turistice, o persoană de sex masculin, în vârsta de 78 ani, are nevoie de ajutor. Echipa aflată în patrulare preventivă a ajuns la accidentat în 20 de minute. Bărbatul prezenta un traumatism cranian cu o plagă deschisă la nivelul scalpului.

„Salvatorii au curățat plaga și au ajutat la inițierea hemostazei prin bandaje compresive, apoi au transportat victima, alături de jandarmii montani veniti în sprijin, la Baza Peștera, de unde a fost predată catre un echipaj de ambulanță

Ambele persoane nu erau echipate corespunzător și nu au ținut cont de restricții. Pe această cale, tragem un semnal de alarmă către turiști, să conștientizeze pericolele la care se expun prin exces de zel și neinformare. Le recomandăm să respecte indicațiile salvatorilor montani referitoare la condițiile de practicare a traseelor, să fie echipați corespunzător și să nu se aventureze pe trasee nemarcate sau închise”, spune șeful Serviciului Salvamont Salvaspeo Dâmbovița – Ștefan Răzvan Deaconescu.

Telefoane utile:
– Salvamont Salvaspeo Dâmbovița: 0726.686.685
– Dispeceratul Național Salvamont: 0725.826.668 ( 0salvamont)

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Creșterea salariilor din învățământ ar trebui condiționată de performanța actului educativ!

Publicat

pe

FOTO CU CARACTER ILUSTRATIV

Auzim din când în când intervenții pertinente din partea parlamentarilor care, de obicei, pentru a nu deranja prea mult anumite segmente de electoeat, se feresc să spună lucrurilor pe nume.

Deputatul PSD Dan Cristian Popescu a precizat, cu subiect și predicat, în cadrul emisiunii „Politica zilei” de la B1 TV, că este de acord cu mărirea salariilor cadrelor didactice, dar ar trebui să se facă în anume condiții, după niște reguli, după rezultate. Acordarea unor beneficii să fie efectuată în funcție de eficiența actului de educație, de performanță.

„Este un lucru acceptat și sunt multe țări care operează cu acest sistem de bonusare pentru performanță. Sunt două lucruri diferite. Pe de o parte, salariile trebuie crescute, pe de altă parte trebuie o anumită parte din salariu să fie condiționată de performanță”, a spus parlamentarul social-democrat.

Pe bună dreptate. Vrei retribuție mărită, beneficii, forțezi mâna guvernului cu proteste, greve, că, deh, doar prin sistemul bugetar au mai rămas sindicate care luptă, de obicei, doar pentru salarii, dar ce oferi în schimb?

Sunt școli cu promovabilitate scăzută sau zero la examenele naționale, ies pe bandă rulantă doar pseudo-teoreticieni, analfabeți funcționali.

O spun și statisticile internaționale că stăm prost la capitolele astea ce țin de practică, de pregătirea profesională, dar cerem mereu venituri mai mari. Ce ne pasă de restul? Noi să fim bine! Dacă nu ne dă Guvernul, punem repede de o grevă și se rezolvă.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Târgoviște: S-a dus la ceruri profesorul de muzică Fidel Cătălin. Dumnezeu să-l odihnească!

Publicat

pe

De

Cu mare întristare, ne luăm rămas-bun de la colegul și prietenul nostru, Cătălin Fidel, profesor de muzică al liceului nostru…

A fost liniște deplină astăzi în cancelarie și pe holurile liceului… Copii s-au strâns la Bibliotecă, ne-am șters lacrimile unii altora, ne-am alinat cum am putut tristețea… Beculețele vesele și colorate din brazii împodobiți au rămas în bezna…

Începând de astăzi, o chitară nu va mai cânta… După o lungă suferință, sufletul său s-a ridicat în împărăția Tatălui…

Sincere condoleanțe familiei îndurerate! Și multă putere în a depăși aceste clipe atât de grele… Odihnă veșnică și drum lin, Cătălin!

Biblioteca Liceului Ion Heliade Rădulescu Târgoviște

Cei care doresc să își ia rămas bun de la el, îl pot vizita la Capela Bisericii Sfântul Nicolae Andronesti (Str. Pârvan Popescu, Nr 11), Târgoviște, acolo unde va fi depus. Detalii referitoare la ora slujbei de înmormântare o voi comunica ulterior – a anunțat soția.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite