Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Află ce schimbări urmează în transportul public local din municipiul Târgoviște!

Publicat

pe

Executivul Primăriei Târgovişte a efectuat, în această dimineață, o vizită de lucru pe șantierul unde se construiește depoul și autogara operatorului de transport public local, în zona fostului Obor, lângă Complexul Turistic de Natație.

Investiția reprezintă o componentă a proiectului de modernizare a infrastructurii de transport public în comun din municipiu, care include și reabilitarea mai multor străzi, respectiv: Bulevardul Regele Carol, Bulevardul Mircea cel Bătrân, strada Gării, strada Lt. Stancu Ion, pasajul de lângă Pavcom. De asemenea, vor fi modernizate stațiile de călători. Acestea vor fi independente din punct de vedere energetic.

„Practic, va fi o schimbare majoră a ceea ce înseamnă infrastructura transportului public local din municipiul Târgoviște. Dacă acestor investiții le adăugăm și faptul că, la acest moment, deja în Târgoviște circulă 28 de autobuze Mercedes Benz Citaro Hybrid și că mai avem semnat un contract de furnizare pentru încă 12 asemenea mijloace de transport în comun, putem spune că municipiul Târgoviște, în aproximativ un an-un an și jumătate, se va bucura de unul dintre cele mai moderne sisteme de transport public local din România.

Valoarea finanțării este de aproximativ 160 de milioane de lei, pe toate aceste componente: infrastructură specifică de transport, străzile, mijloace de transport și softuri de natură să contribuie la fluidizarea transportului public în municipiul Târgoviște. Este cel mai mare proiect accesat vreodată de către administrația din municipiul Târgoviște”, a precizat primarul Daniel Cristian Stan.

Edilul a mai spus că noua autogară va fi gata spre finalul anului viitor. În vecinătate, municipalitatea vrea să realizeze o parcare, tot cu fonduri europene, astfel încât oamenii să-și poată lăsa gratuit autoturismele și să utilizeze mijloacele de transport în comun pentru a se deplasa în oraș.

În ceea ce privește proiectul de modernizare a infrastructurii de transport public în comun, următoarele schimbări vizibile vor fi cele de pe componenta străzi. Se lucrează în acest moment pe strada Gării, pe pasajul de lângă Pavcom, urmează Bulevardele Regele Carol și Mircea cel Bătrân.

„Probabil, undeva la începutul anului viitor, vor ajunge și noile stații de transport și va fi, din nou, o schimbare importantă. Impactul va fi imediat. De asemenea, un impact important îl va avea și implementarea sistemului de e-ticketing în mijloacele de transport, care trebuie să se coroboreze cu cele din stațiile de călători, cu cele de la depou și din cele trei stații de capăt – aici, la depou, una la Oțelinox și cealaltă în Micro VI, unde este acum sediul operatorului de transport. Investiția este una foarte complexă. Încet-încet, schimbările, veți vedea, vor fi majore”.

Pe Programul Operațional Regional viitor, Primăria Târgoviște vrea să extindă, în parteneriat cu administrațiile locale din zona limitrofă și cu Consiliul Județean Dâmbovița, transportul public ecologic și în afara municipiului.

„Vrem să creăm o zonă funcțională, astfel încât să putem să achiziționăm mijloace de transport ecologice și pentru rutele care sunt acum pe Civitas. Sigur, va mai dura, dar lucrul acesta se va realiza. Chiar astăzi vom avea o discuție cu președintele Consiliului Județean pe acest subiect foarte important și care va atinge două obiective: mijloace de transport moderne și pentru zona periurbană a municipiului Târgoviște sau chiar mai mult și, cu siguranță, vom dinua aglomerația din municipiul Târgoviște, în contextul în care, spre exemplu, astăzi, între 07:00 și 09:00, au intrat deja aproape 15.000 de mașini, ceea ce este foarte mult.

Vrem, prin modernizarea sistemului de transport public local, să încurajăm transportul public în comun. Vom avea transport public separat și pentru unitățile de învățământ, tot în cadrul unui proiect viitor. Vom avea microbuze electrice care vor asigura transportul exclusiv la unitățile de învățământ. Este foarte clar că, în momentul în care avem școală, aglomerația este extraordinară, în principal la intrările în oraș”, a declarat primarul Daniel Cristian Stan.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

CJ Dâmboviţa predă către CNI terenul de la spitalul județean unde va fi construită o parcare supraetajată

Publicat

pe

În cadrul ședinței Consiliului Judeţean Dâmbovița de, luni – 27 noiembrie 2023, s-a hotărât predarea către Compania Națională de Investiții (CNI) a terenului din incinta Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște unde urmează a fi construită o parcare supraetajată. În aceeași hotărâre, s-a stabilit ca administrația județeană să se ocupe de cheltuielile necesare asigurării racordurilor la utilități.

„În baza studiului de fezabilitate realizat de administrația județeană, CNI urmează să scoată la licitație proiectarea tehnică și execuția acesteia. Parcarea din curtea Spitalului va fi dispusă pe 5 etaje și va avea 332 de locuri. Aici vor fi instalate stații de încărcare a 20 de automobile electrice, dar și 14 locuri pentru autoturismele persoanelor cu dizabilități. Valoarea investiției se ridică la peste 56.000.000 de lei”, a spus Corneliu Ștefan.

Alte 500 de locuri de parcare absolut necesare târgoviștenilor și nu numai lor vor fi construite de Consiliului Județean Dâmbovița pe terenul pe care îl administrează în apropierea complexului sportiv „Dâmbovița Arena”, aflat acum în proces de execuție.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ADMINISTRAŢIE

Președintele CJ Dâmbovița propune consultare publică pentru proiectul Drumului Expres Târgoviște-București

Publicat

pe

Reprezentanții USR, atunci când s-au aflat la putere, în Guvernul Ludovic Orban, s-au împotrivit cu toată forța lor, fără să argumenteze logic, proiectului de lărgire la patru benzi a DN 71, tronsonul Bâldana – Târgoviște. Au spus ei atunci, pe toate drumurile, că acest proiect este inutil, că trebuie abandonat etc. Și, uite așa, s-au mai pierdut câțiva ani din dezvoltarea socio-economică a județului Dâmbovița!

Acum, această investiție, prin implicarea administrației județene PSD, a președintelui Corneliu Ștefan și a ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, a intrat în linie dreaptă. Ba mai mult, în 2020, șeful administrației județene a lansat propunerea demarării unui alt proiect privind construirea unui drum expres Târgoviște-București. Unii, intrați pe scena politicii pe un val al entuziasmului orb, și-au asimilat rapid ideea. Spune Corneliu Ștefan că sunt unii oameni politici care nu reușesc să conceapă că deja sunt istorie și se agață cu disperare de proiecte care nu le aparțin, dar care le-ar mai putea salva bruma de imagine.

„Proiectul Drumului Expres Târgoviște-București, o idee pe care am propus-o încă din 2020, ca soluție complementară și distinctă a proiectului de modernizare a drumului național care leagă Târgoviștea de București, a ajuns să fie temă de campanie a unora care nu au făcut nimic pentru județul Dâmbovița! Dar absolut nimic! Ba mai mult! În 2021, au blocat modernizarea și lărgirea la patru benzi de circulaţie a DN 71, Bâldana-Târgoviște.

Dacă nu ar fi fost ei, astăzi, de la Târgoviște la București s-ar fi circulat pe patru benzi. Chiar dacă le-am acordat deja prea multă atenție, i-aș sfătui să încerce să fie utili acestui județ, dar sunt prea ocupați să facă scut în jurul oamenilor lor acuzați că, în timp ce românii erau închiși în case din cauza pandemiei, au „topit” nejustificat 1 miliard de euro”, a scris Corneliu Ștefan, pe pagina sa de Facebook.

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița lansează ideea organizării unei consultări publice la care să participe locuitorii municipiului Târgoviște și cei din comunele Ulmi, Văcărești, Comișani, Bucșani, Băleni, Sălcioara, Cornățelu, Conțești, Răcari, Slobozia Moară, Brezoaele, Tărtășești, Dobra, Bilciurești, Cojasca, Butimanu, Niculești și Crevedia.

„Dată fiind importanța acestui drum pentru județul Dâmbovița, cetățenii trebuie să participe la consultarea publică în urma căreia se va stabili varianta optimă a traseului viitorului Drum Expres Târgoviște-București. Împreună vom reuși să aducem acest drum la faza de execuție”, a mai precizat președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite