Connect with us

Dâmboviţa

Florin Cîțu sau scurtul zbor al unui „Superman” de la sublim la ridicol

Publicat

pe

Deputatul PSD Ionuț Vulpescu, fost ministru al Culturii, îi face o radiografie pertinentă și dură în același timp lui Florin Cîțu, cel care a fost, pentru mai bine de nouă luni, premierul României. Un oersonaj politic interesat mai mult de satisfacerea propriilor orgolios decât de țară.

„Apărut de nicăieri în politică, fără să fie purtătorul unui proiect politic explicit, doar cu o agendă ascunsă, și o etichetă de ”liberal”, Florin Cîțu s-a remarcat, dincolo de felul în care nu a gestionat finanțele publice, confundând funcția de ministru al Finanțelor cu cea de broker de împrumuturi într-o bancă privată, prin inapetența sa pentru democrație și refuzul respectării Parlamentului. Ca premier a fost un permanent pericol pentru ordinea de drept!

Este omul care a acționat explicit, fără ascunzișuri, chiar cu trufie, ca un proprietar al României, făcând tot ce a vrut cu averea publică, din care și-a răsplătit fidelii și relațiile din lumea bancară. A refuzat sistematic să se supună, constituțional, controlului Parlamentului. S-a purtat ca și cum ar fi fost deasupra Constituției și legilor, un zeu libertarian, un Superman post-modern, în care nu mai servește binele comunității.

S-a angajat în inepta campanie electorală internă din orgoliu, dintr-o trufie de nimic justificată. Exact în momentul în care statul trebuia să fie pregătit pentru a trece peste o nouă criză sanitară, generată și de proasta guvernare a sectorului public de sănătate. A declanșat o liberalizare a piețelor de energie care a amplificat criza economică. A impus în Guvern decizii care nu au avut o temeinică justificare legală și nici acordul partenerilor sociali. A acționat despotic, disprețuitor față de cetățeni, cărora le-a adus atingere demnității lor de oameni.

Ieșirea sa din scenă a fost în deplină concordanță cu felul în care și-a jucat rolul de premier. În urmă cu zece zile părea să fi câștigat totul, și în PNL, și în stat. La nici zece zile de atunci a pierdut totul. Pe mâna lui. Este câștigătorul care pierde totul, pentru că victoria lui a fost trucată. În fond, nu e de mirare. O guvernare eșuată, într-un stat care eșuează în a-și face datoria față de români.

Prestația sa de azi, de la dezbaterea Moțiunii de Cenzură, este un fel de încoronare a operei, dovedind că nu a înțeles nimic din ce i se reproșează. Pot fi și tușe mai groase în aceste reproșuri. Pot fi și frustrări, mai ales când este vorba de partenerii săi la guvernare din USR. Dar să vezi în continuare succese acolo unde toată lumea, vorbesc de cetățeni acum, nu de politicieni, vede eșecuri, este deja prea mult. Nu a avut nici azi curajul să-și asume responsabilitatea pentru deciziile și erorile sale. O ieșire din scenă lipsită de demnitate. Care lasă în urmă un lung șir de crize, născute din nesăbuința, nepăsarea, aroganța sa. Pe care alții trebuie să le rezolve, într-un context extrem de dificil, nu doar pentru fragila economie a României”, a scris deputatul Ionuț Vulpescu, pe pagina sa de Facebook.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Târgoviște: S-a dus la ceruri profesorul de muzică Fidel Cătălin. Dumnezeu să-l odihnească!

Publicat

pe

De

Cu mare întristare, ne luăm rămas-bun de la colegul și prietenul nostru, Cătălin Fidel, profesor de muzică al liceului nostru…

A fost liniște deplină astăzi în cancelarie și pe holurile liceului… Copii s-au strâns la Bibliotecă, ne-am șters lacrimile unii altora, ne-am alinat cum am putut tristețea… Beculețele vesele și colorate din brazii împodobiți au rămas în bezna…

Începând de astăzi, o chitară nu va mai cânta… După o lungă suferință, sufletul său s-a ridicat în împărăția Tatălui…

Sincere condoleanțe familiei îndurerate! Și multă putere în a depăși aceste clipe atât de grele… Odihnă veșnică și drum lin, Cătălin!

Biblioteca Liceului Ion Heliade Rădulescu Târgoviște

Cei care doresc să își ia rămas bun de la el, îl pot vizita la Capela Bisericii Sfântul Nicolae Andronesti (Str. Pârvan Popescu, Nr 11), Târgoviște, acolo unde va fi depus. Detalii referitoare la ora slujbei de înmormântare o voi comunica ulterior – a anunțat soția.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

Dâmboviţa

Luptătorii de la ASC „Rizea Wushu” Târgoviște, din nou pe podium!

Publicat

pe

Pasiunea, munca, eforturile depuse de sportivii luptători de la ASC „Rizea Wushu” din Târgoviște au fost încununate de succes. Recent, tinerii practicanți ai acestui stil de arte marțiale au participat la Campionatul Național de Kung Fu desfășurat la București, de unde s-au întors câștigători.

9 din cei 13 sportivi pregătiți de profesorul Constantin Rizea și de instructorul Angel Mihai au urcat pe podiumul acestei prestigioase competiții. Ca răsplată a eforturilor pe care le depun, au obținut cinci medalii de bronz, una de argint și trei de aur. Primii clasați au fost Rareș Ghilac, la categoria 56 kg, Ștefan Pletescu, la minus 65 de kg, și Antonio Radu, la categoria 60 kg.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite