Connect with us

ACTUALITATE

Județul Dâmbovița, foarte aproape de scenariul roșu. Certificatul verde COVID va deveni obligatoriu!

Publicat

pe

Potrivit Instituției Prefectului, județul Dâmbovița a înregistrat astăzi o incidență de 2,80 de cazuri COVID la mia de locuitori – raportat la ultimele 14 zile, ceea ce înseamnă că este foarte aproape de scenariul roșu (3 la mia de locuitori), când va deveni obligatoriu certificatul verde COVID în foarte multe situații (Detalii aici).

Conform datelor centralizate astăzi, 05.10.2021, situația epidemiologică la nivelul județului Dâmbovița, se prezintă astfel:
• Persoane testate de la începutul pandemiei: 68.842
• Persoane confirmate cu COVID-19: 25.168 (160 cazuri astăzi)
• Persoane vindecate, în total: 22.709
• Persoane decedate de la debutul pandemiei: 884
• Persoane aflate în carantină la domiciliu/adresa declarată: 1.019
• Persoane aflate în carantină instituționalizată: 0
• Persoane aflate în izolare la domiciliu: 1.167
• Persoane aflate în izolare instituționalizată (internate în spital): 151 dintre care 6 persoane la ATI.
• Incidența înregistrată în ultimele 14 zile, la nivel județean: 2,80

Cât privește incidența pe localități, 59 din cele 89 de uat-uri din județul Dâmbovița au depășit pragul de 2 la mia de locuitori, după cum urmează:

 

ACTUALITATE

Carmen Holban, deputat, mesaj cu prilejul „Zilei internaționale a femeilor din mediul rural’

Publicat

pe

În data de 15 octombrie, se sărbătorește „Ziua internaţională a femeilor din mediul rural”. Celebrarea a fost decisă de Organizația Națiunilor Unite printr-o rezoluție dată în 18 decembrie 2007. S-a avut în vedere rolul pe care îl au femeile de la sate în bunăstarea familiilor și în dezvoltarea economiilor din mediul rural.

„Femeile din satele și comunele noastre sunt inima familiilor și a gospodăriilor lor. Ziua Internațională a Femeilor din Mediul Rural, pe care astăzi o sărbătorim, le este dedicată lor, celor care prin munca lor, plătită sau neplătită, își hrănesc familiile. De multe ori, munca și efortul acestora nu sunt mai prejos de cele ale partenerilor lor de viață. Meritele lor nu pot fi puse la îndoială, iar pentru acest lucru trebuie să le fim alături și să le mulțumim, zi de zi”, este mesajul transmis de deputata Carmen Holban.

Citește în continuare

ACTUALITATE

S-a mai dus un om bun… Arhitectul Grigore Eftimescu. Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Publicat

pe

A plecat dintre noi arhitectul Grigore (Gogu) Eftimescu. Un om blajin, cald, cu un caracter adevărat, cum tot mai puține găsești în zilele acestea pline de zbucium.

Eram prieteni. Ne-am cunoscut cu peste douăzeci de ani în urmă, pe când amândoi prestam cu pasiune la trustul de presă Artpress. Eu ca reporter de investigație, dumnealui realiza la Radio D o excelentă emisiune de anticipație – „Cronica bizarului”. Era absorbit de paranormal, proza SF, de viața extraterestră. De multe ori, când aveam răgaz, ne prindeam în discuții. Era o enciclopedie. Îmi făcea o plăcere deosebită să-l ascult.

Anii au trecut. Fiecare pe drumul lui. Ne întâlneam rareori prin zona Caraiman din Târgoviște. Ne salutam reciproc și mai schimbam, din păcate, din fugă, câteva vorbe. Am aflat că a urcat la ceruri, locul spre care știu că îi plăcea mereu să privească. E trist. S-a mai dus un om bun… Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT