Connect with us

ACTUALITATE

S-a dat alarma la Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște! Sosesc pacienți cu COVID și din alte județe!

Publicat

pe

Situația devine critică și în județul Dâmbovița. Numărul de îmbolnăviri cu coronavirus crește de la o zi la alta. Deja există o presiune imensă asupra cadrelor medicale, care trebuie să facă față acestor probleme deosebit de dificile. Se lucrează în condiții de front. Oboseala și stresul psihic, alimentate de suferința oamenilor, cresc de la o zi la alta.

Managerul Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște, dr. Claudiu Dumitrescu, este ferm convins că personalul sanitar din cadrul unității pe care o coordonează va reuși să iasă cu bine și din acest val patru al pandemiei, care se dovedește a fi mult mai violent. Îi știe luptători, profesioniști, dedicați, fideli jurământului lui Hipocrat. Ne-a spus că medicii, asistenții și infirmierii din spitalul târgoviștean fac tot ceea ce le stă în putință, din punct de vedere profesional și uman, pentru a-i salva din ghearele coronavirusului pe cetățenii care ajung pe paturile unității în stare gravă.

Eforturile vor fi și mai mari din cauza faptului că, în Spitalului de Urgență din Târgoviște, au început să fie aduși bolnavi de COVID din alte județe, acolo nemaiexistând locuri în secțiile alocate pacienților infectați cu coronavirus.

Ieri – 9 octombrie 2021, au fost repartizați unității medicale de la Târgoviște 10 bolnavi, iar astăzi au mai sosit 12, din București și din județele Brașov și Giurgiu.

În acest context al creșterii numărului de pacienții, dr. Claudiu Dumitrescu a făcut un apel la colegii săi din spital, pentru a se conforma măsurilor de mobilizare a personalului medical către sectoarele cu bolnavi COVID. Cadrele din aceste secții ale spitalului trebuie sprijinite!

Managerul Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște consideră că, în aceste momente deosebit de dificile, este nevoie mai mult ca oricând de solidaritate, colegialitate și toleranță. Trebuie depuse toate eforturile pentru a-i salva pe oamenii ajunși în suferință.

În ultimele 24 de ore, în județul Dâmbovița au fost înregistrate 213 persoane infectate cu coronavirus.

Dr. Claudiu Dumitrescu face un apel și către cetățenii județului Dâmbovița, să respecte cu strictețe măsurile de protecție, să poarte mască în spațiile închise și în zonele exterioare aglomerate. Ideal ar fi de evitat perimetrele populate dens. Deosebit de importantă este și igiena, spălatul pe mâini cu săpun și folosirea dezinfectantelor. Managerul Spitalului târgoviștean îi indemna pe dâmbovițeni să nu ignore semnele de boală și, la primele simptome de răceală sau gripă, să se adreseze medicilor de familie sau la UPU. Orice întârziere sau tratament după ureche administrat acasă pot fi fatale!

Managerul Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște atrage atenția asupra faptului că, dacă ritmul îmbolnăvirilor va crește, în următoarele zile, există riscul ca Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște să rămână fără posibilitatea de a mai interna pacienți cu COVID-19.

ACTUALITATE

Creșterea salariilor din învățământ ar trebui condiționată de performanța actului educativ!

Publicat

pe

FOTO CU CARACTER ILUSTRATIV

Auzim din când în când intervenții pertinente din partea parlamentarilor care, de obicei, pentru a nu deranja prea mult anumite segmente de electoeat, se feresc să spună lucrurilor pe nume.

Deputatul PSD Dan Cristian Popescu a precizat, cu subiect și predicat, în cadrul emisiunii „Politica zilei” de la B1 TV, că este de acord cu mărirea salariilor cadrelor didactice, dar ar trebui să se facă în anume condiții, după niște reguli, după rezultate. Acordarea unor beneficii să fie efectuată în funcție de eficiența actului de educație, de performanță.

„Este un lucru acceptat și sunt multe țări care operează cu acest sistem de bonusare pentru performanță. Sunt două lucruri diferite. Pe de o parte, salariile trebuie crescute, pe de altă parte trebuie o anumită parte din salariu să fie condiționată de performanță”, a spus parlamentarul social-democrat.

Pe bună dreptate. Vrei retribuție mărită, beneficii, forțezi mâna guvernului cu proteste, greve, că, deh, doar prin sistemul bugetar au mai rămas sindicate care luptă, de obicei, doar pentru salarii, dar ce oferi în schimb?

Sunt școli cu promovabilitate scăzută sau zero la examenele naționale, ies pe bandă rulantă doar pseudo-teoreticieni, analfabeți funcționali.

O spun și statisticile internaționale că stăm prost la capitolele astea ce țin de practică, de pregătirea profesională, dar cerem mereu venituri mai mari. Ce ne pasă de restul? Noi să fim bine! Dacă nu ne dă Guvernul, punem repede de o grevă și se rezolvă.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Târgoviște: S-a dus la ceruri profesorul de muzică Fidel Cătălin. Dumnezeu să-l odihnească!

Publicat

pe

De

Cu mare întristare, ne luăm rămas-bun de la colegul și prietenul nostru, Cătălin Fidel, profesor de muzică al liceului nostru…

A fost liniște deplină astăzi în cancelarie și pe holurile liceului… Copii s-au strâns la Bibliotecă, ne-am șters lacrimile unii altora, ne-am alinat cum am putut tristețea… Beculețele vesele și colorate din brazii împodobiți au rămas în bezna…

Începând de astăzi, o chitară nu va mai cânta… După o lungă suferință, sufletul său s-a ridicat în împărăția Tatălui…

Sincere condoleanțe familiei îndurerate! Și multă putere în a depăși aceste clipe atât de grele… Odihnă veșnică și drum lin, Cătălin!

Biblioteca Liceului Ion Heliade Rădulescu Târgoviște

Cei care doresc să își ia rămas bun de la el, îl pot vizita la Capela Bisericii Sfântul Nicolae Andronesti (Str. Pârvan Popescu, Nr 11), Târgoviște, acolo unde va fi depus. Detalii referitoare la ora slujbei de înmormântare o voi comunica ulterior – a anunțat soția.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite