Connect with us

ACTUALITATE

S-a dat alarma la Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște! Sosesc pacienți cu COVID și din alte județe!

Publicat

pe

Situația devine critică și în județul Dâmbovița. Numărul de îmbolnăviri cu coronavirus crește de la o zi la alta. Deja există o presiune imensă asupra cadrelor medicale, care trebuie să facă față acestor probleme deosebit de dificile. Se lucrează în condiții de front. Oboseala și stresul psihic, alimentate de suferința oamenilor, cresc de la o zi la alta.

Managerul Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște, dr. Claudiu Dumitrescu, este ferm convins că personalul sanitar din cadrul unității pe care o coordonează va reuși să iasă cu bine și din acest val patru al pandemiei, care se dovedește a fi mult mai violent. Îi știe luptători, profesioniști, dedicați, fideli jurământului lui Hipocrat. Ne-a spus că medicii, asistenții și infirmierii din spitalul târgoviștean fac tot ceea ce le stă în putință, din punct de vedere profesional și uman, pentru a-i salva din ghearele coronavirusului pe cetățenii care ajung pe paturile unității în stare gravă.

Eforturile vor fi și mai mari din cauza faptului că, în Spitalului de Urgență din Târgoviște, au început să fie aduși bolnavi de COVID din alte județe, acolo nemaiexistând locuri în secțiile alocate pacienților infectați cu coronavirus.

Ieri – 9 octombrie 2021, au fost repartizați unității medicale de la Târgoviște 10 bolnavi, iar astăzi au mai sosit 12, din București și din județele Brașov și Giurgiu.

În acest context al creșterii numărului de pacienții, dr. Claudiu Dumitrescu a făcut un apel la colegii săi din spital, pentru a se conforma măsurilor de mobilizare a personalului medical către sectoarele cu bolnavi COVID. Cadrele din aceste secții ale spitalului trebuie sprijinite!

Managerul Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște consideră că, în aceste momente deosebit de dificile, este nevoie mai mult ca oricând de solidaritate, colegialitate și toleranță. Trebuie depuse toate eforturile pentru a-i salva pe oamenii ajunși în suferință.

În ultimele 24 de ore, în județul Dâmbovița au fost înregistrate 213 persoane infectate cu coronavirus.

Dr. Claudiu Dumitrescu face un apel și către cetățenii județului Dâmbovița, să respecte cu strictețe măsurile de protecție, să poarte mască în spațiile închise și în zonele exterioare aglomerate. Ideal ar fi de evitat perimetrele populate dens. Deosebit de importantă este și igiena, spălatul pe mâini cu săpun și folosirea dezinfectantelor. Managerul Spitalului târgoviștean îi indemna pe dâmbovițeni să nu ignore semnele de boală și, la primele simptome de răceală sau gripă, să se adreseze medicilor de familie sau la UPU. Orice întârziere sau tratament după ureche administrat acasă pot fi fatale!

Managerul Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște atrage atenția asupra faptului că, dacă ritmul îmbolnăvirilor va crește, în următoarele zile, există riscul ca Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște să rămână fără posibilitatea de a mai interna pacienți cu COVID-19.

ACTUALITATE

Carmen Holban, deputat, mesaj cu prilejul „Zilei internaționale a femeilor din mediul rural’

Publicat

pe

În data de 15 octombrie, se sărbătorește „Ziua internaţională a femeilor din mediul rural”. Celebrarea a fost decisă de Organizația Națiunilor Unite printr-o rezoluție dată în 18 decembrie 2007. S-a avut în vedere rolul pe care îl au femeile de la sate în bunăstarea familiilor și în dezvoltarea economiilor din mediul rural.

„Femeile din satele și comunele noastre sunt inima familiilor și a gospodăriilor lor. Ziua Internațională a Femeilor din Mediul Rural, pe care astăzi o sărbătorim, le este dedicată lor, celor care prin munca lor, plătită sau neplătită, își hrănesc familiile. De multe ori, munca și efortul acestora nu sunt mai prejos de cele ale partenerilor lor de viață. Meritele lor nu pot fi puse la îndoială, iar pentru acest lucru trebuie să le fim alături și să le mulțumim, zi de zi”, este mesajul transmis de deputata Carmen Holban.

Citește în continuare

ACTUALITATE

S-a mai dus un om bun… Arhitectul Grigore Eftimescu. Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Publicat

pe

A plecat dintre noi arhitectul Grigore (Gogu) Eftimescu. Un om blajin, cald, cu un caracter adevărat, cum tot mai puține găsești în zilele acestea pline de zbucium.

Eram prieteni. Ne-am cunoscut cu peste douăzeci de ani în urmă, pe când amândoi prestam cu pasiune la trustul de presă Artpress. Eu ca reporter de investigație, dumnealui realiza la Radio D o excelentă emisiune de anticipație – „Cronica bizarului”. Era absorbit de paranormal, proza SF, de viața extraterestră. De multe ori, când aveam răgaz, ne prindeam în discuții. Era o enciclopedie. Îmi făcea o plăcere deosebită să-l ascult.

Anii au trecut. Fiecare pe drumul lui. Ne întâlneam rareori prin zona Caraiman din Târgoviște. Ne salutam reciproc și mai schimbam, din păcate, din fugă, câteva vorbe. Am aflat că a urcat la ceruri, locul spre care știu că îi plăcea mereu să privească. E trist. S-a mai dus un om bun… Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT