Connect with us

Prahova

Prahoveni, săltați de polițiști pentru obținerea prin fals a indemnizațiilor de pandemie

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din Prahova au efectuat, astăzi – 12 octombrie 2021, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești, 14 percheziții la domiciliile unor persoane bănuite de înșelăciune și fals în declarații. 16 suspecți au fost aduse la audieri.

„Din cercetări a reieșit că persoanele bănuite ar fi obținut, în mod ilegal, bani de la bugetul de stat, cu titlu de indemnizație de sprijin pe durata stării de urgență instituită în contextul pandemiei cu SARS-CoV-2. Totodată, ar fi solicitat acordarea unor indemnizații pentru creștere a copilului, în baza unor venituri declarate fictiv.

Prejudiciul cauzat este de peste 26.000 de lei. De asemenea, prin acțiunile desfășurate în această dimineață, ar fi împiedicat obținerea frauduloasă a unei alte sume, de aproximativ 1.600.000 de lei”, se precizează într-un comunicat de presă.

Prahova

35 de prahoveni, suspecti într-un dosar privind certificate false de vaccinare anti-COVID

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Polițiștii din Prahova au efectuat, în această dimineață, sub coordonarea procurorului de caz, 17 percheziții domiciliare, toate în județ, într-un dosar penal privind eliberarea în fals a unor certificate de vaccinare anti Covid.

Sunt vizate patru cabinete medicale individuale și un centru de vaccinare, printre persoanele implicate fiind și personal medical din cadrul acestor entități – se precizează într-un comunicat remis de IPJ Prahova.

Faptele urmărite penal sunt de luare de mită, dare de mită, trafic de influență, cumpărare de influență, fals informatic și uz de fals. Polițiștii au pus în aplicare 35 de mandate de aducere.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Actorii din Ploiești, reprezentație de succes la „Săptămâna Teatrului Tânăr”

Publicat

pe

Spectacolul „Gâlcevile din Chioggia” după Carlo Goldoni, regia Vlad Trifaș, producție a Teatrului „Toma Caragiu” din Ploiești, a încheiat, aseară, în aplauze și urale, Festivalul „Săptămâna Teatrului Tânăr”, organizat de Teatrul „George Ciprian” din Buzău, cu sprijinul Consiliului Județean Buzău.

„Programul a inclus o selecție diversificată, cu montări de la teatre din București și din țară, după autori clasici sau contemporani. Nu au lipsit nici spectacolele pentru copii, ale căror reprezentații au avut loc în weekend, la sala Consiliului Județean Buzău.

Păstrând tradiția, festivalul a oferit oportunitatea liceenilor să devină parte din echipă, în calitate de voluntari. Peste 70 de adolescenți au făcut parte din capitolul numărul opt al poveștii „Săptămâna Teatrului Tânăr”.

Cei mai curajoși dintre ei au dansat pe străzile din Buzău, în fața teatrului, la mall, în curtea școlii sau chiar pe trecerea de pietoni, anunțând evenimentul prin intermediul unui flashmob coordonat de actrița Mihaela Mardare. Voluntarii doritori au avut șansa de a se înscrie și de a participa la un atelier de teatru condus de actorul Cosmin Pană și desfășurat în incinta Teatrului „George Ciprian”.

„Săptămâna Teatrului Tânăr” reprezintă o invitație de a descoperi spiritul tânăr din spectacolele de teatru, de a promova și de a aduce la rampă creatori tineri și talentați, dar și de a crea contextul favorabil întâlnirii dintre adolescenți și mediul artistic”, se precizează într-un comunicat remis către mass-media.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT