Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Primăria Poiana a inaugurat prima creșă din mediul rural în județul Dâmbovița

Publicat

pe

În comuna Poiana a fost inaugurată, astăzi – 12 octombrie 2021, prima creșă din mediul rural în județul Dâmbovița. Unitatea a fost amenajată cu fonduri europene nerambursabile, pe structura unui centru de zi tip after school, care a fost, la vremea sa, prima structură de acest tip construită într-o comună din județul Dâmbovița. Între timp, necesitățile s-au schimbat, astfel că administrația publică locală s-a adaptat noilor cerințe. Valoarea investiției se ridică la 1.269.000 lei.

Contractul a fost derulat în parteneriat cu Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană București și Primăria Filipeștii de Târg, județul Prahova, unde, de asemenea, a fost implementat un proiect similar. Potrivit edilului Marian Șerban, creșa are o capacitate de 40 de copii cu vârsta de la 0 la 4 ani, în două schimburi: 20 vor fi primiți între orele 08:00 și 12:00, ceilalți 20 – între orele 12:00 și 16:00.

„Acest proiect a început în 2018. Investiția este finanțată integral cu fonduri de la Uniunea Europeană. Vor fi 40 de copii care vor avea asigurate toate cele necesare pentru a se dezvolta și educa. Vor fi îndrumați de trei educatoare și patru îngrijitoare, care vor avea grijă să nu le lipsească nimic”, a precizat primarul Marian Șerban.

Prezent la inaugurare, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, i-a felicitat pe edilii de la Poiana pentru faptul că pun educația pe primul loc. De asemenea, a punctat că administrația județeană va sprijini toate proiectele de dezvoltare a comunităților locale.

„Este un eveniment deosebit pentru comuna Poiana. Sunteți printre puținele localități din județul Dâmbovița unde există creșă. Cred că sunteți singura localitate din mediul rural și vă felicit pentru implicare și pentru că ați atras în acest parteneriat o Asociație de Dezvoltare Intercomunitară și o localitate din alt județ. Împreună, vom avea și alte proiecte pe care le vom dezvolta în comuna Poiana”.

În prezent, Primăria Poiana derulează în parteneriat cu Consiliul Județean Dâmbovița trei investiții: amenajare cabinet medical de specialitate, asfaltare drumuri și construire șanțuri și trotuare.

 

ADMINISTRAŢIE

CJ Dâmbovița a propus spre finanțare prin Programul Național „Anghel Saligny” 47 de km de drumuri județene

Publicat

pe

Consiliul Județean Dâmbovița a depus la finanțare prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” 6 proiecte ce vizează reabilitarea și modernizarea a 47 km de drumuri județene – se precizează într-un comunicat remis către mass-media. Valoarea totală a finanțării solicitate Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației este de aproximativ 211.000.000 lei.

Traseele vor tranzita comunele Moroeni, Șelaru, Malu cu Flori, Pucheni, Brănești, Glodeni și Runcu, iar lucrările propuse la finanțare sunt următoarele:

– Modernizarea DJ 714, Bolboci – contur Lac Bolboci – Cheile Tătarului, pe un sector de drum de 4,5 km;

– Modernizarea DJ 503 și DJ 611 pe traseul limită județ Teleorman – Glogoveanu – Fierbinți – limită județ Argeș, etapa a doua a acestui proiect (7,6 km de drum);

– Dezvoltarea infrastructurii de transport județean prin modernizarea DJ 714 Glod – Sanatoriul Moroeni – Bolboci – Padina – Peștera. Lucrările prevăzute sunt complexe, din cauza porțiunii mari de drum, de 21,6 km, dar și a faptului că investiția presupune și construirea unui pod nou, cu o lungime de 70 metri, și a unui drum nou, care să ocolească satul Glod, în lungime de aproximativ 3,5 km;

– Reabilitarea și modernizarea a 6,7 km din DJ 724, Malu cu Flori – Pucheni;

– Reabilitarea și modernizarea a 4 km din DJ 716, Priboiu – Glodeni;

– Reabilitarea a 2,1 km din DJ 712A, Runcu – Râu Alb.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Târgovișteanul Iulian Mareș a fost numit administrator public al orașului Fierbinți-Târg, județul Ialomița

Publicat

pe

Iulian Mareș, președintele Asociației Balkan Development Support, a fost numit, astăzi – 15 octombrie 2021, city-manager al orașului Fierbinți-Târg, județul Ialomița, cunoscut mai degrabă ca localitatea unde se filmează serialul „Las Fierbinți”.

„Este o provocare pe care am acceptat-o având convingerea că voi putea contribui mai mult decât am putut până acum la dezvoltarea unei comunități în care am venit în urmă cu șase ani, orașul Fierbinți-Târg, din județul Ialomița.

În situația mea profesională și cea personală, voi fi în continuare conectat în mod natural de alte două orașe, București și Târgoviște, mult mai mari și mai dezvoltate. Le voi lua ca reper.

Adresez mulțumiri sincere domnului primar Iusein Iuksel pentru mandatul de încredere acordat. Consider că putem construi împreună o echipă performantă, care să includă suporteri ai proiectelor noastre viitoare, de aici și din multe alte părți ale țării și nu numai.

Fierbinți-Târg trebuie să devină oraș în adevăratul sens al cuvântului, iar pentru asta trebuie să fie deschis la parteneriate interne si externe”, spune proaspătul administrator public al orașului Fierbinți-Târg.

Iulian Mareș are 42 de ani și este de fel din Târgoviște. A învățat la Colegiul Constantin Carabella Târgoviște, apoi și-a continuat studiile la Universitatea din București, promoția 2003. Este jurnalist și absolvent de științe politice.

În ultimii 2 ani, a fost implicat în numeroase proiecte de dezvoltare în orașul Fierbinți-Târg. De asemenea, a păstrat legătura și cu factorii de decizie din județul natal. Spre exemplu, în luna iunie 2021, Iulian Mareș a organizat o întâlnire cu președintele CJ Dâmbovița – Corneliu Ștefan, cu care a dezbătut perspectiva ca un fond internațional de investiții, specializat în agricultură și industrie alimentară, să realizeze un astfel de proiect în județul Dâmbovița, cu aport de expertiză din partea unor companii olandeze.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT