Connect with us

ACTUALITATE

Târgoviște intră în scenariul carantină de noapte în weekend

Publicat

pe

Municipiului Târgoviște a depășit, astăzi – 13 octombrie 2021, rata de incidență 6 cazuri COVID la mia de locuitori, ceea ce înseamnă că intră în scenariul carantină de noapte în zilele de weekend.

Prin urmare, vinerea, sâmbăta și duminica, între orele 20:00-05:00, vor putea ieși pe stradă doar persoanele care au certificat verde COVID. Este vorba despre cei care sunt vaccinați cu schemă completă de vaccinare și au trecut cel puțin 10 zile de la rapel și despre persoanele care au trecut prin boală și se regăsesc în intervalul cuprins între zilele 15 și 180.

Vezi toate restricțiile care se aplică!

De asemenea, în zilele de weekend, magazinele se vor închide la ora 18:00. Totodată, mască de protecție devine obligatorie și la exterior, iar accesul în spațiile interioare de alimentație publică, inclusiv zona de court food de la Mall, este permis doar persoanelor cu certificat verde COVID.

Atenție! Odată depășit pragul de incidență 7,5 la mia de locuitori se va impune carantină de noapte în toate zilele săptămânii, nu doar in weekend. Astăzi, municipiului Târgoviște a înregistrat o rată de incidență de 6,16 raportat la ultimele 14 zile.

Lista localităților din județul Dâmbovița care înregistrează o rată de incidență peste 3 cazuri COVID la mia de locuitori:

ACTUALITATE

Carmen Holban, deputat, mesaj cu prilejul „Zilei internaționale a femeilor din mediul rural’

Publicat

pe

În data de 15 octombrie, se sărbătorește „Ziua internaţională a femeilor din mediul rural”. Celebrarea a fost decisă de Organizația Națiunilor Unite printr-o rezoluție dată în 18 decembrie 2007. S-a avut în vedere rolul pe care îl au femeile de la sate în bunăstarea familiilor și în dezvoltarea economiilor din mediul rural.

„Femeile din satele și comunele noastre sunt inima familiilor și a gospodăriilor lor. Ziua Internațională a Femeilor din Mediul Rural, pe care astăzi o sărbătorim, le este dedicată lor, celor care prin munca lor, plătită sau neplătită, își hrănesc familiile. De multe ori, munca și efortul acestora nu sunt mai prejos de cele ale partenerilor lor de viață. Meritele lor nu pot fi puse la îndoială, iar pentru acest lucru trebuie să le fim alături și să le mulțumim, zi de zi”, este mesajul transmis de deputata Carmen Holban.

Citește în continuare

ACTUALITATE

S-a mai dus un om bun… Arhitectul Grigore Eftimescu. Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Publicat

pe

A plecat dintre noi arhitectul Grigore (Gogu) Eftimescu. Un om blajin, cald, cu un caracter adevărat, cum tot mai puține găsești în zilele acestea pline de zbucium.

Eram prieteni. Ne-am cunoscut cu peste douăzeci de ani în urmă, pe când amândoi prestam cu pasiune la trustul de presă Artpress. Eu ca reporter de investigație, dumnealui realiza la Radio D o excelentă emisiune de anticipație – „Cronica bizarului”. Era absorbit de paranormal, proza SF, de viața extraterestră. De multe ori, când aveam răgaz, ne prindeam în discuții. Era o enciclopedie. Îmi făcea o plăcere deosebită să-l ascult.

Anii au trecut. Fiecare pe drumul lui. Ne întâlneam rareori prin zona Caraiman din Târgoviște. Ne salutam reciproc și mai schimbam, din păcate, din fugă, câteva vorbe. Am aflat că a urcat la ceruri, locul spre care știu că îi plăcea mereu să privească. E trist. S-a mai dus un om bun… Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT