Connect with us

Dâmboviţa

O bătrână de la Centrul Bucșani a murit după doza a treia de vaccin anti-COVID

Publicat

pe

Moartea unui om, în vremurile astea de pandemie, a început, pentru mulți, să pară ceva firesc. Ca într-un război. Trecem cu vederea, nu ne mai mișcă prea mult suferința. Mergem înainte, căutând metode să supraviețuim, ne forțăm destinul sau ne lăsăm în mrejele sale. Dar n-ar trebui să procedăm așa. Acest tip de filozofie, de gândire la vremuri tulburi, în care tot ce ține de esența noastră umană pare să se dizolve în sfânta banalitate, trebuie ținut cât mai departe de existența noastră de zi cu zi. Solidaritatea, responsabilitatea, dăruirea, sacrificiul pentru semenii noștri trebuie să rămână. Fără ele, suntem nimic!

Cele spuse mai sus au legătură cu o poveste dramatică, pe care o vom expune mai jos și, poate, cu multe altele despre care am aflat sau despre care nu vom ști niciodată.

O femeie care ar fi împlinit 89 de ani pe 1 noiembrie 2021 a murit, singură, în azilul de de la Bucșani, sub denumire modernă, Centru medico-social.

Rodica Bejan, nepoata bătrânei, este convinsă că mătușa ei nu ar fi pierit așa rapid, poate mai avea pe mosorul vieții, o zi în plus, o săptămâna, o lună, un an sau chiar mai mult, dacă s-ar fi acționat altfel din punct de vedere medical, dacă s-ar fi ținut cont de anumite considerente de sănătate.

Floarea Barbu a decedat pe 8 octombrie. Așa cum am spus, în Centrul de Asistență Medico-Socială de la Bucșani. Moartea, după cum este menționat în certificatul de deces, a survenit din cauza unui stop cardio-respirator. S-a întâmplat, ne-a mărturisit Rodica Bejan, la câteva ore după ce i s-a administrat doza trei a vaccinului anticoronavirus, Pfizer, fapt consumat în dimineața zilei de 8 octombrie. Nepoata bătrânei susținute că, în momentul administrării vaccinului, bătrâna era pe oxigen și sub tratament pentru pneumonie. Ruda femeii este convinsă că vaccinul i-ar fi putut declanșat moartea. Responsabilitatea este pasată asupra cadrelor medicale care i-au făcut vaccinul fără să ia în calcul problemele de sănătate ale bătrânei din acele momente. Pentru a fi elucidat așa cum trebuie acest caz și, eventual, pentru a fi trași la răspundere cei vinovați, Rodica Bejan a depus o plângere la Colegiul Medicilor Dâmbovița.

„Nu am mari așteptări. Dar o fac pentru liniștea mea. Nu vreau să am mustrări de conștiință. Mama mea, femeie simplă de la țară, niciodată nu ne ducea să ne vaccinăm când eram răciți. Știa ea că nu este bine. Cum să o vaccinezi când ea era pe oxigen? Mătușa a murit pe 8 octombrie, zi în care i s-a administrat a treia doză de vaccin Pfizer. Nu a avut COVID”, ne-a spus, puternic marcată de situație, Rodica Bejan.

Bătrânica a fost înmormântată în data de 10 octombrie la Doicești.

Am vrut să discutăm și cu reprezentanții centrului de la Bucșani. Am apelat la varianta dialogului telefonic, fiind vremuri de pandemie, de restricții. Nu am vrut, în asemenea condiții, să ne afișăm la poarta instituției. După câteva încercări, am reușit să intru în legătură cu o doamnă cu o voce bine definită, chiar dură, rece. M-am prezentat, i-am expus, pe scurt, povestea bătrânei care a murit după ce i s-a administrat doza a treia a vaccinului anti-COVID. În prima fază, după ce am dezvăluit numele persoanei care a reclamat cazul, Bejan Rodica, a urmat o pauză, ceea ce m-a făcut imediat să înțeleg că a priceput rapid despre ce este vorba. Imediat, a venit replica de sprijin, folosită de obicei de interlocutorii cu care dialogăm telefonic, pentru a reanaliza situația de posibilă criză și pentru a-și aduna rapid muniția după care se intră în modulul de apărare:

Cadrul medical Bucșani: Nu v-am înțeles. Vreți să mai repetați un pic. Nu am avut semnal. Acum m-am așezat într-un loc.

Reporter: Cu cine vorbesc? Asistenta șefă? Aveam informații că la acel număr de telefon răspunde asistenta șefă…
Doamna de la centru își schimbă imediat tonul. Amabilitatea pare să fi dispărut sau nu a existat deloc.

Cadrul medical Bucșani: Dumneavoastră cine sunteți?
Îi mai spun încă o dată. Îi fac pe scurt rezumatul reclamației doamnei Rodica Bejan. Mă ascultă…

Cadrul de la Bucșani: Nu avem ce informații să vă dăm, că nu avem. Da. Într-adevăr, au fost vaccinați toți bătrânii, nu a fost nicio problemă la nimeni. Mai mult de atât nu pot să vă spun.

Reporter: Dânsa susține că bătrâna era bolnavă de pneumonie și se afla pe oxigen când a fost vaccinată, în ziua de 8 octombrie…

Cadrul medical Bucșani: Nu am eu cum să vă dau aceste detalii. Oricum nu era bolnavă. Susține numai aberații. Nu am ce informații să vă dau mai mult de atât. Bine. La revedere.
Reporter: Cine sunteți dumneavoastră? Cu cine am vorbit?

Telefonul s-a închis brusc…

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

12 răniți într-un accident rutier la Butimanu. A fost activat Planul Roșu de intervenție

Publicat

pe

În această seară, a fost activat Planul Roșu de intervenție la nivelul județului Dâmbovița. Decizia a fost luată ca urmare a producerii unui grav accident de circulație pe DN1A, Ploiești-București, pe teritoriul comunei Butimanu.

Un microbuz a intrat în coliziune cu un autoturism. În urma impactului deosebit de puternic, 12 persoane au fost rănite. Unul dintre ocupanții mașinii de transport călători a rămas prins între fiarele contorsionate.

Au fost alocate pentru gestionarea acestui eveniment nouă ambulanțe SMURD, două autospeciale de stingere cu apă și spumă, două autospeciale de descarcerare de la ISU Dâmbovița, elicopterul SMURD și o autospecială de terapie intensivă mobilă de la ISU București – Ilfov. De la Serviciul de Ambulanță Dâmboviţa au sosit la fața locului șapte echipaje.

Răniții au fost transportați la patru unități spitalicești din București, respectiv Floreasca, Elias, Universitar și Militar.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

Dâmboviţa

Accident rutier cu două victime pe DN7, în comuna Mătăsaru

Publicat

pe

Doi tineri, în vârstă de 19 și 18 ani, au fost răniți, în această dimineață, într-un accident rutier pe DN7, în comuna Mătăsaru. Mașina cu care circulau, din direcția Găești ore Mătăsaru, a părăsit partea carosabilă. La volan se afla băiatul de 19 ani, de fel din Boteni. Deocamdată, nu se știe din ce motiv tânărul șofer a pierdut controlul asupra volanului.

La fața locului au intervenit pompierii din Găești și Vișina, cu autospecială de descarcerare și două echipe SMURD. Conducătorul auto și o tânără de 18 ani, pasageră în mașină, au fost găsiți conștienți. După ce au primit primul ajutor, aceștia au fost transportați la spital.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT