Connect with us

SOCIAL

Românii susțin demersul PSD pentru plafonarea prețurilor la energie și gaze naturale

Publicat

pe

Sursa foto: Radio Oltenia Craiova

Peste 175.000 de români au semnat până acum în cadrul campaniei inițiate de PSD de susținere a proiectului de lege depus în Parlament privind plafonarea prețurilor la electricitate și gaze naturale. Numărul mare de cetățeni din toate zonele țării care, în numai două săptămâni, s-au alăturat acestui demers, arată că românii sunt de acord cu măsurile inițiate de PSD.

„Credem că acest fapt trebuie să fie un semnal clar pentru parlamentarii tuturor partidelor la dezbaterile de luni, din Senat, privind așteptările populației față de acest proiect extrem de important pentru milioane de români.

Proiectul PSD prevede plafonarea pentru 6 luni a prețurilor la energie și gaze la niveluri pe care românii să le poată suporta. Astfel, în cazul electricității, PSD a propus, prin ultimele amendamente depuse vineri, un plafon de preț al energiei active de 250 de lei/Mwh, în condițiile în care ultimele oferte ale furnizorilor către populație, această valoare a ajuns la peste 950 lei/Mwh.

În cazul gazelor naturale, plafonul propus este de 135 de lei/Mwh, față de oferte ale furnizorilor de 650 lei/Mwh. Soluțiile PSD produc o scădere a prețului final față de actualele oferte ale furnizorilor cu 74% în cazul energiei și 79% în cazul gazelor. De asemenea, varianta PSD este net superioară propunerilor PNL: liberalii ajung la un preț final al kilowattului de 1,01 lei, în vreme ce în varianta noastră, kilowattul va costa doar 0,67 lei.

Proiectul PSD implică o scădere a prețurilor la o valoare care se menține pe întreaga durată a celor 6 luni de plafonare. După intrarea în vigoare a legii, toate contractele se restructurează, astfel încât să nu fie depășit prețul maximal, cel plafonat.

Prin legea propusă de PSD, nivelul de trai al românilor este protejat, în următoarele 6 luni, de situația iminentă a dublării sau triplării facturilor cu utilitățile – electricitate și gaz. Noile facturi dublate ar însemna un cost suplimentar de minim 1200 de euro pe an pentru fiecare gospodărie de salariați din România.

De aceea, cerem parlamentarilor responsabili de la celelalte partide să susțină mâine soluțiile PSD care vor evita producerea unei adevărate explozii sociale în această iarnă, menținând facturile populației la un nivel suportabil”, se precizează într-un comunicat transmis de PSD.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Dublă tragedie la Găești. Mama copilașului înecat în piscină a fost găsită spânzurată

Publicat

pe

O dublă tragedie a făcut înconjurul țării. La Găești, aseară, un copil de aproape cinci anișori, scăpat o clipă din ochii mamei, a intrat în piscina familiei și s-a înecat. Echipa medicală sosită la fața locului a efectuat minute în șir manevrele de resuscitare. Din păcate, fără succes.

Au fost momentele critice, în care tânăra mamă, distrusă de durere și poate de vină, a fugit de acasă derutată, fără o țintă precisă. Întregul său univers era prăbușit. Îl iubea enorm pe băiețelul ei.


Imediat au pornit căutările. Fiecare secundă conta, mai ales că toată lumea avea o bănuială groaznică. Camelia, cu psihicul căzut, își va pune capăt zilelor.

Au plecat în căutarea ei oamenii legii, vecini, prieteni, echipe de voluntari. Din nefericire, tânăra a fost găsită, spre dimineață, spânzurată într-un nuc, nu departe de casă… Dumnezeu să o odihnească! Vom reveni.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

Dâmboviţa

Copil de 5 ani s-a înecat în piscina din curte. Mama a plecat de acasă, se pare cu gând să se sinucidă

Publicat

pe

Tragedie, în această seară, în orașul Găești, județul Dâmbovița. Un băiețel de 4 ani a fost găsit mort în piscina din curtea casei. Echipajele medicale sosite la fața locului nu au mai putut face nimic pentru acesta.

Copilașul era acasă cu mama sa. Femeia a suferit un șoc în momentul în care a fost declarat decesul. Această a dispărut de acasă, iar rudele se tem că ar putea să-și pună capăt zilelor.

Potrivit șefului Poliției Găești, citat de Cronica de Găești, au fost mobilizați pentru căutarea acesteia 43 de polițiști, 26 de jandarmi, 12 pompieri și voluntari. Se acționează cu camere cu termoviziune, ATW-uri și autoturisme de teren. De asemenea, a fost solicitat un elicopter de la Inspectoratul de Aviație.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT