Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Primăria Târgoviște pregătește schimbări importante pentru traficul pe strada Laminorului

Publicat

pe

Primăria Târgoviște a solicitat avizul CNAIR pentru a lărgi strada la intrarea în municipiu dinspre Dragomirești. De asemenea, precizează primarul Daniel Cristian Stan, va fi reamenajat sensul giratoriu de la intersecția cu Laminorului (Cartier Romlux), astfel încât să permită fluidizarea traficului și să nu se mai creeze ambuteiaje, cum se întâmplă în prezent la primele ore ale dimineții.

Totodată, administrația publică locală va construi un sens giratoriu pe strada Laminorului, în sprijinul firmelor care desfășoară activități economice în zonă și al clienților acestora, care sunt acum obligați să meargă cu mașina într-o anumită direcție, neexistând posibilitatea de a întoarce până la giratoriul de la intersecția cu Șoseaua Găești sau până la cel de la intersecția cu Calea Câmpulung.

„Am finalizat o primă parte a documentațiilor tehnice. Sper ca, cel târziu în primăvară, să avem cele două sensuri giratorii gata. De asemenea, am solicitat avizul CNAIR pe această zonă de intrare în oraș, pentru a largi puțin strada, astfel încât să nu se mai creeze acel dop la intrare în Târgoviște, mai ales în perioada în care avem școli. În Târgoviște, există o populație școlară foarte numeroasă, dacă ne raportăm la numărul de locuitori. Este vorba despre 20.000 de copii, adică aproape un sfert din populația municipiului Târgoviște”, a precizat primarul Daniel Cristian Stan.

A mai punctat edilul că situația traficului în Târgoviște se va schimba radical odată cu implementarea proiectului inițiat de Consiliul Județean Dâmbovița cu privire la construirea inelului doi de centură a municipiului, în contextul în care actuala centură a devenit practic stradă interioară ca urmare a extinderii orașului.

„Pentru traficul din municipiul Târgoviște, proiectul doi pe ceea ce înseamnă inelul de centură reprezintă cel mai important proiect de modernizare a infrastructurii din ultimii 50 de ani, în contextul în care ar putea să preia tot traficul greu, de tranzit, de pe actuala centură a muncipiului Târgoviște, care, chiar dacă arată foarte bine, a devenit în acest moment un fel de stradă internă din cauza extinderii orașului”.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Anunț convocare ședință Consiliul Local Voinești în data de 29 iunie 2022

Publicat

pe

de

Se convoacă, în ședință ordinară, Consiliul Local Voinești, pe data de 29.06.2022, ora 16:00, la sediul acestuia, cu următoarea ordine de zi:

1. Proiect de hotărâre privind însușirea Raportului de activitate al beneficiarilor Legii 448/2006 modificată și completată din cadrul Primăriei Voinești pe semestrul 1 al anului 2022;
2. Proiect de hotărâre privind aprobarea modificărilor taxei de habitat cu destinație specială de salubrizare pentru solicitările depuse la Primăria Voinești, conform anexelor emise de ADI “Management integrat al deșeurilor în județul Dâmbovița” pentru luna iulie 2022;
3. Informare privind intenția Telekom România Mobile Communications de a închiria o suprafață de 150 mp și cale de acces, în vederea construirii unui pilon metalic, destinat comunicațiilor electronice – islaz Muret;
4. Informare cu privire la stadiul depunerii proiectelor de investiții ale UAT Voinești prin Compania Națională de Investiții ”C.N.I.” SA, Programul Național de Investiții “Anghel Saligny” și GAL Valea Ialomiței.
5. Diverse

PRIMAR,
SANDU GABRIEL

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

17,6 milioane de lei pentru modernizare străzi din orașul Titu

Publicat

pe

Primăria Titu a obținut o finanțare de 17.654.201,95 lei prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” pentru implementarea unui proiect care vizează modernizarea mai multor străzi din zona peste calea ferată – Atârnați și realizarea unui sistem de evacuare ape pluviale aferent acestora.

Sunt incluse în proiect următoarele străzi: Regiei, Mihai Eminescu, Libertății, Liniștii, Înclinată, George Enescu și Petru Groza, în lungime de 1.507 m și cu o lățime ce variază între 5,70 m și 11,50 m.

„Pe toate cele opt străzi cuprinse în proiect, se vor efectua lucrări de: modernizare a părții carosabile, amenajare trotuare, realizare accese la proprietăți, amenajare spatii verzi, realizare sistem de colectare și evacuare a apelor prin canalizare pluvială, elemente de scurgere a apelor (șanțuri pereate și rigole carosabile), siguranța circulației și amenajare a accesibilității persoanelor cu dizabilități”, se precizează într-un comunicat transmis de Primăria Titu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT