Connect with us

ECONOMIE

Atenție! E-mailuri false în numele ANAF. Nu le deschideți!

Publicat

pe

Agenția Națională de Administrare Fiscală atrage atenția că, în această perioadă, persoane rău intenționate au transmis e-mailuri false, purtând însemnele ANAF de la adresa info@anaf.ro.

„Persoanelor juridice, dar și celor fizice, care recepționează aceste mesaje, în care sunt informate despre discrepanțe în evidența fiscală, le recomandăm să nu deschidă mesajele și nici documentele atașate acestora”, se precizează într-un comunicat remis de ANAF.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Camera de Comerț Dâmbovița le prezintă antreprenorilor soluții pentru digitalizarea activității IMM-urilor

Publicat

pe

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița a organizat, miercuri – 28 septembrie 2022, un prim eveniment din seria IMM DIGITall, un proiect care susține digitalizarea, reducerea deficitului forței de muncă, creșterea performanțelor IMM-urilor, a capacității de a adapta noile tehnologii la nevoile pieței și a calității serviciilor și produselor oferite de către IMM-uri.

În cadrul acestei ediții, au fost prezentate soluții pentru digitalizarea documentelor, în concret conversia acestora din format hârtie în format digital. Suportul a fost asigurat de MARUDRO GENERAL SERVICES.

La întâlnire au participat, în calitate de speakeri: Constanța Anghel – director executiv Agenția Județeană pentru ocuparea Forței de Muncă Dâmbovița; Gabriela Anghel – președinte CECCAR Filiala Dâmbovița, Marius Lixandru inspector șef în cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Dâmbovița și Andrei Picioruș – coordonator partener în cadrul Proiectului IMM DIGITall.

Au fost discutate următoarele subiecte:
– Soluții digitale pentru creșterea performanțelor IMM-urilor;
– Reducerea deficitului forței de muncă;
– Creșterea capacității firmelor de a adapta noile tehnologii la nevoile piețelor actuale;
– Facilitarea adaptării activităților IMM-urilor la cerințele globale, prin digitalizare.

Dezbaterea poate fi urmărită pe pagina de facebook https://www.facebook.com/cciadb.ro/ sau pe site www.cciadb.ro.

„Camera de Comerț Dâmbovița susține digitalizarea IMM-urilor prin:
– Cursuri gratuite de digitalizare, atât pentru începători, cât și pentru avansați;
– Servicii de marketing digital – servicii de promovare și comunicare pentru afacerea ta.

Colaborează cu echipa noastră de specialiști pentru a obține cele mai bune rezultate pentru business-ul tău! Contactează-ne la info@cciadb.ro sau la telefon 0751.153.708″, se mai precizează în comunicatul de presă transmis de CCIA Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Semnal dinspre Parcul Industrial Moreni: Fără plafonarea prețului la energie, firmele nu pot rezista!

Publicat

pe

Directorul Parcului Industrial Moreni, Gabriel Purcaru, a purtat, în ultimele săptămâni, mai multe discuții cu reprezentanții firmelor care-și desfășoară activitatea în cadrul unității, în vederea identificării celor mai bune soluții pentru a depăși problemele cauzate de creșterea prețurilor la utilități, respectiv energie electrică și gaze naturale.

„Oamenii sunt speriați. Își fac tot felul de calcule. Să închidă activitatea pentru două-trei luni de zile, să trimită oamenii acasă în 75%, să facă disponibilizări de personal, se gândesc la reducerea capacităților de producție… Dacă firmele nu vor lucra, va fi greu și pentru Parc. Trebuie să găsim soluții favorabile tuturor.

Cheltuielile Parcului cu utilitățile au crescut cu 60%, pe majorările de anul trecut! Spre exemplu, pe partea de energie electrică, până în majorarea de anul trecut, plăteam 56.000 lei lunar, apoi, am ajuns la 97.000 de lei. La gaze naturale, de la 64.000 lei m-am dus la 114.000 lei. Pe majorarea din 2021! Anul acesta, nu știu ce va fi”, ne-a precizat directorul Parcului Industrial Moreni.

Au mai punctat antreprenorii, în cadrul discuțiilor cu conducerea Parcului Industrial Moreni, că niciodată nu au mai traversat o perioadă așa de grea. Criza din 2008-2010 nu i-a afectat la un nivel atât de ridicat, pentru că atunci nu a existat presiune pe partea energetică, așa cum se întâmplă astăzi. Și, foarte grav, viitorul este unul incert!

„Nu putem efectua calcule estimative, pentru că nu știu dacă și la ce nivel vom intra și noi la plafonare. Anul trecut, când s-a stabilit plafonarea prețului, parcurile industriale nu erau incluse. La ANRE, apărem ca și client final, ori eu refacturez și, având în vedere că nu sunt IMM, nu mă încadram la plafonare. Atunci, s-au inițiat demersuri prin Asociația Parcurilor Industriale – APITSIAR. Ne-am oprit, fiindcă s-a găsit o soluție și pentru noi. Acum, soluția aceea nu mai este valabilă. Dacă nu se modifică legea, rămânem neacoperiți. Nu știm dacă intrăm sau nu la plafonare. Se pare că se va rezolva. Problema este ce facem cu octombrie și noiembrie. Două luni de zile, ne omoară! Eu, la Parcul Industrial Moreni, sunt puțin norocos, pe partea de energie electrică, fiindcă am contract anual și, până la 31 decembrie, nu mi se modifică prețul. Dar, la gaze naturale, nu am putut să închei contractul așa”, ne-a declarat directorul Gabriel Purcaru.

Ne-a mai spus șeful Parcului Industrial Moreni că, dacă s-ar ajunge și la raționalizarea consumului, efectiv, ar trebui să pună lacătul pe poartă, întrucât în cadrul unității își desfășoară activitatea firme mari consumatoare de energie electrică în special, dar și de gaze naturale.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT