Connect with us

ACTUALITATE

Nea Ion, pădurarul din Priboiu, un munte de om răpus de coronavirus!

Publicat

pe

Nea Ion, pădurarul din Priboiu, Tătărani, s-a stins în spitalul destinat bolnavilor de COVID 19 din municipiul Moreni. Era internat acolo împreună cu fiul său. Soția, tot infectată cu coronavirus, este la Boli Infecțioase, la Târgoviște. Stare gravă.

Colegii de la Ocolul Silvic Surzeni au avut grijă de el, i-au dus apă și cele de care mai avea nevoie, acolo, în spital. Părea că se reface. Toți erau convinși că va învinge boala. A fost și încă mai era considerat, deși se pensionase de câteva luni, cel mai vânjos slujitor al pădurii de pe Valea Dâmboviței.

Nea Ion vorbise la telefon, cu puțină vreme înainte de marea trecere, cu șeful Ocolului Silvic Sturzeni – Andu Bâlcan. Avea vocea lui, un picuț mai stinsă, dar nimic nu prevestea moartea… Și totuși s-a dus.

Virusul ăsta venit din Orientul îndepărtat acționează parcă calculat. Îți dă impresia că depășești faza critică și, dintr-odată, te culcă la pământ. Așa s-a întâmplat și cu Ion Ciobanu.

Avea și un soi de încăpățânare. Aceea a omului care crede că nu se lipește boala de el. L-am cunoscut în câteva împrejurări, avea un haz aparte și un optimism debordant. Era convins că poate face față la orice problemă. Nu a vrut să se vaccineze, deși sora îi murise cu câteva luni în urmă tot de COVID-19.

Acum s-a dus și el. A lăsat o comunitate întreagă îndurerată și înfiorată. Este acum alături de unul dintre băieții săi, care a pierit la doar 19 ani. Destin crunt.

Cunoscuții, consătenii, colegii și prietenii se roagă pentru sufletul său și pentru însănătoșirea soției, care zace pe un pat de spital la Târgoviște și a băiatului care este internat la Moreni. Dumnezeu să te odihnească în pace, nea Ioane!

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

10 posturi disponibile la Jandarmeria Teleorman

Publicat

pe

de

Jandarmeria Teleorman organizează concurs pentru ocuparea a 10 funcții de subofițer pază principal prin încadrare directă / rechemare în activitate.

Cererile de înscriere se depun în perioada 27.06.2022 – 08.07.2022.

Mai multe detalii legate de componența dosarului, tematica și bibliografia, puteți afla accesând următorul link:
http://www.jandarmeriateleorman.ro/1440-2/.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Târgoviște: 400 de înotători participă la Campionatul Național de Cadeți

Publicat

pe

Complexul Turistic de Natație Târgoviște găzduiește în aceste zile Campionatul Național de Cadeți, care reunește aproape 400 de înotători din toată țara. Este vorba despre o competiție care se organizează la Târgoviște de mai mulți ani. Un concurs în cadrul căruia sportivul momentului în România, campionul mondial David Popovici, a stabilit, în ultimii ani, multe recorduri naționale – după cum au punctat Camelia Potec – președinta Federației Române de Natație și primarul municipiului Târgoviște – Daniel Cristian Stan.

„Putem spune că o mică parte din ceea ce înseamnă pregătirea lui David Popovici se datorează și participării la competiția organizată în bazinul olimpic de înot de la Târgoviște. Încet-încet, având o bază care este bună, se naște și performanța. La Târgoviște, un oraș care, în urmă cu 10 ani, nu spunea foarte mult pe harta înotului românesc.

Mă bucur că la Târgoviște, în momentul în care în țară nu prea se vorbea de natație, aici se construia un bazin olimpic de înot. Am fost inspirați. Îi mulțumesc Cameliei Potec pentru faptul că, atunci când acest bazin avea nevoie de promovare, a venit alături de noi și a adus aici câteva competiții importante și am creat un parteneriat benefic pentru comunitatea locală și pentru performanța sportivă”, a declarat edilul Daniel Cristian Stan.

Președinta Federației Române de Natație, Camelia Potec, a spus că a găsit la Târgoviște condiții excelente pentru organizarea competițiilor la înot, dar și sprijin necondiționat din partea reprezentanților Primăriei, care nu au spus niciodată nu atunci când a propus un proiect.

„În momentul de față, înotul este pe buzele tuturor. David Popovici este deja unul dintre cei mai cunoscuți sportivi ai României și, da, toate lucrurile construite până acum au dus la rezultatele lui și ale natației românești. Este foarte important să organizăm competiții pentru acești copii, pentru că aici putem face selecția, putem găsi talentele pe care să le sprijinim în vederea participării la competițiile internaționale de obiectiv. David Popovici a reușit multe recorduri naționale în acest bazin de la Târgoviște. Fac această precizare pentru persoanele care întreabă de unde a ieșit David Popovici”, a precizat Camelia Potec.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT