Connect with us

ACTUALITATE

Restricții dure în toată țara. Gata cu nunțile, botezurile și cumetriile!

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

De luni, pe români, în special pe cei nevaccinați, îi așteaptă restricții care o să le facă bruma de existență amară. Toți cei care nu posedă certificatul verde nu vor mai putea intra decât în magazinele alimentare și farmacii. În instituţii publice locale și centrale intră doar cei vaccinați, care au trecut prin boală sau care au un test COVID negativ.

Ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, a spus că, probabil, se vor impune unele măsuri și în zona privată, pentru birouri, clădiri, firme care au mai mult de 50 de angajaţi. Aceste restricții îi vor viza doar pe vizitatori, nu și pe angajați.

”Pentru angajaţi nu putem să propunem, pentru că trebuie să mergem în Parlament, fiind vorba despre dreptul constituţional la muncă”, a spus ministrul Sănătății.

S-a terminat și cu evenimentele private. Nunțile, botezurile, sărbătorile onomastice și orice alt tip de petrecere și întrunire sunt interzise.

„Aici şi cei care sunt vaccinaţi sau au certificatul verde vor fi supuşi la această măsură. Realitatea ne-a arătat că nu am reuşit să controlăm”, a mai precizat demnitarul guvernamental.

Restaurantele şi cafenelele rămân deschise doar pentru cei vaccinaţi. Se are în vedere și coborârea procentului participanților la spectacole și alte evenimente culturale de la 50% din capacitatea sălii la 30%.

”Carantina de noapte doar pentru cei nevaccinaţi. Noaptea, excepţiile se vor referi la cei care sunt vaccinaţi, care au trecut prin boală sau sunt testaţi. Și pentru cei care nu au acest certificat verde, dar se duc sau se întorc de la un loc de muncă sau dacă este o urgenţă medicală”, a adăugat Cseke Attila.

Se are în vedere ca cei care nu vor respecta aceste reguli să fie sancționați dur. Nu se va mai face nicio concesie.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Tabără de creație la Centrul Județean de Cultură Dâmbovița. Detalii aici

Publicat

pe

de

Centrul Județean de Cultură Dâmbovița organizează, în perioada 11 – 15 iulie 2022, cea de-a X-a ediție a Taberei de creație „O vară de poveste”.

„Atelierele de creație – olărit, dans, micul artizan, decorațiuni hârtie, cusături, mărgele și pictură icoane pe sticlă – vă vor oferi, ca în fiecare an, experiențe de neuitat.

Programul se desfășoară în intervalul orar 08:00 – 12:00. Taxa de participare pentru întreaga săptămână de activități este de 30 lei / copil.

Copiii, cu vârsta minimă de 6 ani, se pot înscrie până la data de 7 iulie, la nr. de telefon 0726.901.944″, se precizează într-un comunicat remis către mass-media.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

A început construcția primului hotel de 5 stele din Stațiunea montană Peștera-Padina

Publicat

pe

Moment istoric, luni – 27 iunie 2022, în Munții Bucegi. Este ziua când a fost pusă piatra de temelie a primului hotel de 5 stele ce va fi construit în cadrul Stațiunii montane Padina-Peșrera. Este un proiect implementat fe cunoscutul om de afaceri Valentin Calcan.

Evenimentul a debutat cu o slujbă de sfințire, apoi s-a dat citire actului de temelie, pe care investitorul l-a plasat într-o capsulă a timpului ce a fost zidită la temelia viitorului otel Peștera Wellness&SPA, împreună cu două ziare de astăzi și o fotografie de grup.

Valentin Calcan a declarat că își dorește ca hotelul să fie gata până în toamna anului viitor, când se împlinesc 100 de ani de la ridicarea primei cabane turistice în Bucegii dâmbovițeni – Casa Peștera.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT