Connect with us

ACTUALITATE

Târgovişte: Ziua Armatei Române, marcată la Batalionul 114 Tancuri „Petru Cercel”

Publicat

pe

Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița a participat astăzi, 25 octombrie 2021, la manifestările dedicate Zilei Armatei Române. Evenimentul s-a consumat în fața monumentului amplasat în incinta Batalionului 114 Tancuri „Petru Cercel” Târgoviște.

Festivitatea a debutat cu intonarea imnului de stat și a continuat cu oficierea serviciului religios.

„Când spunem 25 octombrie, spunem onoare, spunem mândrie și devotament. Vă adresez dumneavoastră, tuturor celor care activați în structurile Ministerului Apărării Naționale, cele mai calde felicitări și mult succes în activitate. Acelaşi mesaj îl îndrept şi către cadrele militare în rezervă şi în retragere, împreună cu un sincer omagiu distinşilor veterani de război, pentru faptele lor de vitejie pentru apărarea pamântului strămoșesc și sacrificiul suprem făcut în slujba țării.

Acum 77 de ani, ostaşii români au reuşit eliberarea ultimei brazde de pământ românesc de sub ocupaţie străină. Atunci, soldaţii români au dat dovadă de cel mai nobil sentiment – iubirea de patrie şi au demonstrat aceasta prin curajul și sacrificiul cu care s-au aruncat în lupta cu inamicul.

Vă îndemn pe toți să îi învățăm pe copiii și nepoții noștri ce înseamnă spiritul de sacrificiu, să le vorbim despre cei care, sub deviza „Pe aici nu se trece!”, au apărat cu propriile vieți acest pământ binecuvântat. Să îi ajutăm să înțeleagă ce înseamnă iubirea de țară și repectul pentru istorie!

Armata Română este unul dintre simbolurile naționale cu rădăcini adânci în inimile românilor, forțele militare ale țării noastre bucurându-se, din generație în generație, de respectul pe care profesionalismul, dăruirea, puterea de sacrificiu și realizările îl sădesc și îl consolidează în cugetul celor care își caută un punct de echilibru, un reper și un deziderat pentru construcția României.

Astăzi, mai mult ca oricând, trebuie să dăm cu toții dovadă de responsabilitate, să arătăm că ne pasă de noi și cei dragi nouă! Pandemia COVID-19 nu reprezintă una dintre provocările care țin de securitatea militarizată, dar am putut vedea cu toții rolul armatei în momentele dure ale acestei provocări mondiale.

Ca și în cazul dezastrelor naturale, forţele armate au devenit un pilon de susținere și în cazul acestei provocări nemiloase, cauzată de virusul SARS-CoV-2. Încă de la începutul acestei pandemii, forțele armate au sprijinit autoritățile locale și centrale, atât prin expertiza calificată a medicilor militari, cât și prin sprijinul acordat la instalarea unităților de triaj epidemiologic sau a montării de spitale multirol. Pentru toate aceste eforturi, vă mulțumim și ne înclinăm cu respect”, a fost mesajul președintelui CJD Corneliu Ștefan.

La marcarea Zilei Armatei Române au mai participat vicepreședinții CJD – Luciana Cristea și Antonel Jîjîie, secretarul județului – Dănuț Nicolae Popa Stănescu, administratorul public al județului – Cristian Avanu, primarul municipiului Târgoviște – Daniel Cristian Stan, viceprimarul Monica Ilie, prefectul județului – Aurelian Popa, reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, Arhiepiscopiei Târgoviște, Inspectoratului de Jandarmi Dâmboviţa, Inspectoratului pentru Situații de Urgență Basarab I, veterani de război și cadre militare.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Tabără de creație la Centrul Județean de Cultură Dâmbovița. Detalii aici

Publicat

pe

de

Centrul Județean de Cultură Dâmbovița organizează, în perioada 11 – 15 iulie 2022, cea de-a X-a ediție a Taberei de creație „O vară de poveste”.

„Atelierele de creație – olărit, dans, micul artizan, decorațiuni hârtie, cusături, mărgele și pictură icoane pe sticlă – vă vor oferi, ca în fiecare an, experiențe de neuitat.

Programul se desfășoară în intervalul orar 08:00 – 12:00. Taxa de participare pentru întreaga săptămână de activități este de 30 lei / copil.

Copiii, cu vârsta minimă de 6 ani, se pot înscrie până la data de 7 iulie, la nr. de telefon 0726.901.944″, se precizează într-un comunicat remis către mass-media.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

A început construcția primului hotel de 5 stele din Stațiunea montană Peștera-Padina

Publicat

pe

Moment istoric, luni – 27 iunie 2022, în Munții Bucegi. Este ziua când a fost pusă piatra de temelie a primului hotel de 5 stele ce va fi construit în cadrul Stațiunii montane Padina-Peșrera. Este un proiect implementat fe cunoscutul om de afaceri Valentin Calcan.

Evenimentul a debutat cu o slujbă de sfințire, apoi s-a dat citire actului de temelie, pe care investitorul l-a plasat într-o capsulă a timpului ce a fost zidită la temelia viitorului otel Peștera Wellness&SPA, împreună cu două ziare de astăzi și o fotografie de grup.

Valentin Calcan a declarat că își dorește ca hotelul să fie gata până în toamna anului viitor, când se împlinesc 100 de ani de la ridicarea primei cabane turistice în Bucegii dâmbovițeni – Casa Peștera.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT