Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Primăria Gura Ocniței, anul investițiilor finalizate!

Publicat

pe

Primarul de la Gura Ocniței, județul Dâmbovița, Sorin Vasile Ioniță, a venit în fața locuitorilor comunei, astăzi – 27 octombrie 2021, când se împlinește 1 an de la depunerea jurământului pentru noul mandat de edil, cu un raport de activitate, în care relevă principalele investiții realizate în perioada 2020-2021. Concluzia este una excelentă pentru cetățeni: A fost un an al investițiilor finalizate!

„Am îndrăznit să cred, atât eu, cât și colegii mei, la lucruri mărețe pentru comuna Gura Ocniței. Pe unele le-am reușit, la altele încă lucrăm. Timpul a dovedit că promisiunile noastre s-au transformat în fapte.

Printre obiectivele pe care mi le-am propus în noul mandat se regăsesc: atragerea de fonduri europene și guvernamentale, îmbunătățirea infrastructurii rutiere, îmbunătățirea calității vieții, îmbunătățirea infrastructurii școlare, siguranța cetățenilor, dezvoltarea culturii și oferirea de servicii publice din ce în ce mai bune.

Mi-ați acordat încrederea, iar pentru asta vă sunt recunoscător și vă mulțumesc”, a scris primarul Sorin Ioniță pe pagina sa de Facebook.

Investiții realizate în comuna Gura Ocniței, în ultimul an:

1. Înființare bază sportivă în comuna Gura Ocniței cu accent pe incluziunea socială a romilor;
2. Amenajare exterioară peisagistică și dotare mobilier urban aferent spațiului Cămin Cultural Gura Ocniței;
3. Inființare Centru de zi de tip club pentru toate categoriile sociale din Comuna Gura Ocniței;
4. Modernizare, renovare și dotare Cămin Cultural Scuieni, Comuna Gura Ocniței;


5. Construire și dotare grădiniță în sat Adânca, Comuna Gura Ocniței;
6. Construire grădiniță cu program normal cu doua săli de grupe în Comuna Gura Ocniței, satul Săcuieni, Județul Dâmbovița;
7. Extindere sistem de monitorizare video stradal, de la 51 la 63 de camere;
8. Înființare zonă de agrement și amenajare trotuare în sat Gura Ocniței, Comuna Gura Ocniței;
9. Implementarea proiectului ”Măsuri integrate pentru dezvltarea Comunei Gura Ocniței”, din care s-au realizat până acum:
– Recrutare 450 persoane pentru grupul țintă;
– Grădinița estivală;
– Școală după Școală;
– Evenimente sportive;
– Excursie ”La Arțar”
– Tabără pentru copii ”O nouă zi, un nou început”;
– Sprijin pentru menținerea pe piața muncii;
– Atelier rural.

„Știu că așteptarea a fost grea și mai știu și faptul că mai sunt multe de făcut într-o comună care este într-o continuă dezvoltare. Nu ne oprim aici. Împreună vom lupta pentru bunăstarea cetățenilor, pentru asigurarea viitorului, pentru siguranța unui trai mai bun”, a promis primarul de la Gura Ocniței – Sorin Vasile Ioniță.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Zeci de străzi din Târgoviște, incluse în diferite programe de reabilitare și modernizare

Publicat

pe

Primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, a anunțat, astăzi – 22 septembrie 2022, că au început lucrările de reabilitare a străzilor din cartierul Prepeleac. Este vorba despre o investiție în valoare de 3,7 milioane de lei. Termenul de execuție, spune edilul, nu va depăși 6 luni.

Intervențiile vizează refacerea terasamentului, turnarea a două straturi de asfalt, sistem de preluare a apelor pluviale și realizarea trotuarelor, a spațiilor verzi sau a marcajelor rutiere – precizează primarul Daniel Cristian Stan, care a vorbit, de asemenea, despre celelalte proiecte ale administrației publice locale, pe componenta infrastructură rutieră.

„17 străzi, cu o lungime de peste 12 km, vor fi reabilitate și modernizate în cadrul Programului Național de Investiții ”Anghel Saligny”. Bulevardele Independenței și Libertății, străzile Calea Domnească, 9 Mai, Virgil Drăghiceanu, Aleea Grivița, Gabriel Popescu, Boerescu Zaharia, Maior Brezișeanu Eugen, Calea Câmpulung, Ana Ipătescu, Locotenent Pârvan Popescu, Mihai Eminescu, Barăției, Ilfovului, Porumbeilor, Costache Olăreanu vor face obiectul unor ample lucrări de reabilitare și modernizare, intervenții care vor viza atât partea carosabilă, cât și trotuarele.

Cererea de finanțare a fost deja aprobată de către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, valoarea cumulată a intervențiilor depășind 42.000.000 lei. Durata de execuție nu va depăși 12 luni, din momentul predării amplasamentului către constructor, iar în perioada imediat următoare va fi lansată licitația de execuție.

Dacă acestor investiții adaugăm și lucrările care au în vedere străzile Pădurii, Plantelor (realizate) și Liniștei, investiția care vizează modernizarea și reabilitarea străzii Calea București, realizată în parteneriat cu Consiliul Județean Dâmbovița, dar și lucrările de reabilitare care au vizat bulevardul Regele Carol, bulevardul Mircea cel Bătrân, străzile Lt. Stancu Ion, Gării sau lucrările în derulare la pasajul peste calea ferată pe DN 72, lângă Pavcom, avem imaginea unei strategii bine articulate de modernizare a infrastructurii stradale a orașului nostru.

În plus, în perioada următoare va fi demarată licitația publică de execuție aferentă proiectului care vizează reabilitarea străzilor Nicolae Dobrin, Crizantemei, Profesor Cornel Popa (tronsonul de legatură cu Centura), Regele Carol I (ramura adiacentă), Regele Carol I (tronsonul de legatură cu I.C. Brătianu), Oituz, Vidin, Teilor (completare), Apusului, Prisecii (completare), Calea Câmpulung (nr. 178), Înfrățirii (completare), Lămâiței, în lungime de 2.925 ml”, precizează primarul Daniel Cristian Stan.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Teren de sport multifuncțional pus la dispoziția copiilor și tinerilor din comuna Hulubești

Publicat

pe

Președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a participat, astăzi – 22 septembrie 2022, la inaugurarea unui teren de sport multifuncțional în comuna Hulubești, construit în această vară. La eveniment au mai fost prezenți: deputata Carmen Holban, vicepreședinții CJ Luciana Cristea și Antonel Jîjîie, administratorul public al județului Cristian Avanu și primarii de la Valea Mare și Gura Foii.

Investiția, în valoare de aproximativ 500.000 de lei, a fost implementată prin Programul Județean de Dezvoltare Locală (PJDL), ceea ce înseamnă că jumătate din sumă a fost suportată de Primăria Hulubești, iar cealaltă jumătate a fost asigurată de Consiliul Județean Dâmbovița.

„PJDL este cel mai ambițios program județean de dezvoltare locală, pe care îl îndeplinim în cadrul parteneriatului dintre Consiliul Județean Dâmbovița și unitățile administrativ-teritoriale. Suntem singurul Consiliul Județean din România care am inițiat un astfel de program pentru dezvoltarea tuturor comunităților locale. Aici, la Hulubești, avem un exemplu de bună practică. Îl felicit pe domnul primar și pe toți cei care s-au implicat în derularea acestei investiții. Sper ca, de astăzi, cât mai mulți copii și tineri să vină aici să practice activități sportive”, a spus președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan.

La rândul său, edilul Ion Cursureanu i-a mulțumit șefului administrației județene pentru faptul că sprijină proiectele de dezvoltare inițiate de Primăria Hulubești.

„Tinerii din comuna noastră și-au dorit de foarte mult timp o astfel de bază sportivă. Evenimentul de astăzi nu era posibil fără ajutorul Consiliului Județean, în special al domnului președinte Corneliu Ștefan care a fost întotdeauna aproape de comuna noastră. În curând, vom construi peste stradă un părculet și un loc de joacă pentru copii, o investițiede circa 570.000 lei. Tot domnul președinte Corneliu Ștefan ne-a ajutat și cu o asociere pentru modernizarea drumului comunal de la Păișeni, lucrare care este realizată în proporție de 95%. De asemenea, am fost sprijiniți de domnul președinte și cu cele două proiecte depuse pe Programul Național de Investiții Anghel Saligny pentru asfaltarea a două drumuri, DC104A – Butoiu de Jos și DC27 – de la biserica Hulubești până la Măgura”.

Terenul de sport multifuncțional inaugurat astăzi la Hulubești măsoară 40 m lungime și 30 m lățime, este acoperit cu gazon artificial și împrejmuit cu un gard din plasă bordurată, înalt de 6 m. Imediat ce terenul a fost deschis oficial, copiii din comună au încins un meci de fotbal.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT