Connect with us

ACTUALITATE

Se redeschide Centrul de vaccinare anti-COVID din comuna Corbii Mari

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Joi – 28 octombrie 2021, se va redeschide Centrul de vaccinare anti-COVID din comuna Corbii Mari, județul Dâmbovița. Doritorii se vor putea imuniza aici cu serul Pfizer. Programul de funcționare va fi zilnic, câte șase ore. De luni până vineri, între 14:00 și 20:00, iar sâmbăta și duminica, de la 09:00 la 15:00. Persoanele care doresc să se vaccineze pot merge direct la centru (Sat Corbii Mari, strada Principală, Nr. 23) sau se pot programa fie accesând platforma online rovaccinare.ro, fie la numărul de telefon 0731.231.531.

Având în vedere că au început să apară discuții între oameni, în contextul noilor restricții, primarul comunei Corbii Mari, Ionuț Bănică, face apel la toleranță și respect față de decizia celuilalt.

„Eu cred că vaccinarea este opțiunea voluntară a fiecărei persoane și nu vreau să cădem în capcana unei învrăjbiri fără sens. Nu vreau să împărțim comuna în vaccinați și nevaccinați, pentru că eu trebuie să fiu primarul tuturor. Vă respect pe fiecare dintre dumneavoastră și sunt la dispoziția oricui, oricând, în orice condiții.

Da, pot să vă spun că eu, familia mea și prietenii mei ne-am vaccinat încă din primăvară; suntem bine, sănătoși, fără nicio problemă ulterioară, mulțumim lui Dumnezeu. Pe cei hotărâți să facă asta, îi încurajez; pe cei îndoielnici, îi îndemn să se gândească foarte serios și să decidă în cunoștință de cauză. Până la urmă, obiectivul comun al tuturor este să depășim această perioadă urâtă din viața noastră”, este mesajul transmis de primarul Ionuț Bănică.

ACTUALITATE

CAS Dâmbovița, mesaj cu prilejul Zilei Naționale a României

Publicat

pe

de

La mulți ani, România!

La mulți ani, români, indiferent unde vă aflați!

Să fim sănătoși cu toții și să avem grijă de patria noastră!

 

CASA DE ASIGURĂRI DE SĂNĂTATE DÂMBOVIȚA

Citește în continuare

ACTUALITATE

170 de ani de la înființarea comunității bulgarilor de la Târgoviște

Publicat

pe

de

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a participat astăzi, 30 noiembrie 2021, alături de vicepreședintele Antonel Jîjîie și administratorul public al județului, Cristian Avanu, la evenimentul organizat de Asociația ZAEDNO a bulgarilor din Târgoviște pentru sărbătorirea a 170 de ani de la întemeierea acestei comunități la Târgoviște și ridicarea cartierului Matei-Voievod.

De asemenea, sărbătoarea de astăzi a cuprins și o ceremonie de depunere de coroane la cele două monumente înălțate în memoria celor 97 de eroi, ostași români de etnie bulgară, care au căzut pe câmpul de luptă pentru independența, apărarea și reîntregirea României.

Cu acest prilej, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a transmis: „Avem bucuria azi de a ne reuni în acest cadru festiv pentru a ne aminti despre identitatea pe care dumneavoastră ați reușit să o mențineți în timp ca pe o carte de vizită nu numai a comunității bulgărești, dar și a orașului Târgoviște și a Județului Dâmbovița însuși. Îmi doresc să purtați în suflet această identitate a bulgarilor târgovișteni, identitate ce se regăsește în cultura, educația și istoria – repere ce mențin vie identitatea poporului nostru.

Chiar dacă pandemia și-a pus amprenta asupra vieții de zi cu zi, mă bucur că putem să marcăm jertfa înaintaşilor noştri, care s-au sacrificat pentru realizarea unui vis măreţ – unitatea naţională. Printre aceşti eroi, în amintirea cărora ne plecăm fruntea cu respect, se numără şi cei 97 de ostaşi români de etnie bulgară, căzuţi la datorie pentru reîntregirea României. Evenimentul de astăzi îmi întăreşte credinţa că, în ciuda inevitabilelor frământări din jurul nostru, suntem o naţiune solidară, care îşi respectă trecutul şi îi onorează pe cei care au contribuit la construirea prezentului și viitorului ei. Curajul și demnitatea celor care au contribuit la realizarea acestor idealuri nu trebuie nicicând uitate.

Vă asigur de respectul meu pentru ceea ce ați făcut de-a lungul secolelor pentru acest oraș și pentru acest județ, pentru faptul că strămoșii dumneavoastră au contribuit la Războiul de Independență din 1877 și la cele două războaie mondiale.

Felicit comunitatea bulgară din Municipiul Târgoviște pentru modul în care a reușit să se integreze în acest spațiu geografic, pentru modul în carea a știut să se consolideze de-a lungul celor 170 de ani de la stabilirea în cartierul Matei Voievod și, nu în ultimul rând, pentru conservarea și promovarea tradițiilor străvechi.

Închei prin a vă spune că sunteţi un bun exemplu de urmat – oameni muncitori, harnici, care v-aţi clădit prin trudă tot ceea ce aveți astăzi.

Vă urez mulți ani cu sănătate și împliniri și, de asemenea, transmit la mulţi ani tuturor acelora ce poartă numele Sfântului Andrei! Să ne revedem de fiecare dată cu bine!”

Compartimentul Imagine, Relații Externe – Consiliul Județean Dâmbovița

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT