Connect with us

ACTUALITATE

PERPLEX. Contrast al nepăsării: președintele în alb și sacii negri!

Publicat

pe

Am văzut niște imagini care m-au lăsat mască. Președintele României Klaus Iohannis și prima doamnă a țării, înțoliți ca niște îngerași, luminoși, zâmbitori, se plimbau printre piramidele egiptene. Este ceva cum numai în cărțile de anticipație forțată întâlnești sau în scenariile de film cu dictatori insensibili la durerile poporului. Detașați.

Mai, frate, cum poți da dovadă de un astfel de comportament curat, nepăsător, când știi că românii tăi mor cu sutele și zac puși în saci prin morgile care au devenit neîncăpătoare? Cum poți să te afișezi într-o astfel de ținută veselă, relaxată, când țara este îndoliată?

Nu era normal, firesc, decent, omenesc până la urmă și obligat prin jurământ, ca neamțul nostru să fie în țară, să se implice în totul? Să îl vezi la capul celor care nu pot să mai respire? Să dea în semnal încurajator? Să viziteze spitalele care ard și să decidă cu simț prezidențial ce trebuie făcut? Să pună capăt crizei politice pe care tot el a declanșat-o prin mofturi și orgolii care nu au de-a face cu domeniul slujirii cetățeanului?

Mă întreb, de ce în astfel de condiții Parlamentul României nu cere suspendarea lui Iohannis, care, s-a văzut, și-a cam uitat atribuțiile și responsabilitățile?

Țara fierbe de boală, de moarte, de sărăcie, de incertitudine și primul om în stat, ca și cum nu se întâmplă nimic, se plimbă relaxat prin deșertul Egiptului. Asta să fie normalitatea?

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Creșterea salariilor din învățământ ar trebui condiționată de performanța actului educativ!

Publicat

pe

FOTO CU CARACTER ILUSTRATIV

Auzim din când în când intervenții pertinente din partea parlamentarilor care, de obicei, pentru a nu deranja prea mult anumite segmente de electoeat, se feresc să spună lucrurilor pe nume.

Deputatul PSD Dan Cristian Popescu a precizat, cu subiect și predicat, în cadrul emisiunii „Politica zilei” de la B1 TV, că este de acord cu mărirea salariilor cadrelor didactice, dar ar trebui să se facă în anume condiții, după niște reguli, după rezultate. Acordarea unor beneficii să fie efectuată în funcție de eficiența actului de educație, de performanță.

„Este un lucru acceptat și sunt multe țări care operează cu acest sistem de bonusare pentru performanță. Sunt două lucruri diferite. Pe de o parte, salariile trebuie crescute, pe de altă parte trebuie o anumită parte din salariu să fie condiționată de performanță”, a spus parlamentarul social-democrat.

Pe bună dreptate. Vrei retribuție mărită, beneficii, forțezi mâna guvernului cu proteste, greve, că, deh, doar prin sistemul bugetar au mai rămas sindicate care luptă, de obicei, doar pentru salarii, dar ce oferi în schimb?

Sunt școli cu promovabilitate scăzută sau zero la examenele naționale, ies pe bandă rulantă doar pseudo-teoreticieni, analfabeți funcționali.

O spun și statisticile internaționale că stăm prost la capitolele astea ce țin de practică, de pregătirea profesională, dar cerem mereu venituri mai mari. Ce ne pasă de restul? Noi să fim bine! Dacă nu ne dă Guvernul, punem repede de o grevă și se rezolvă.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Târgoviște: S-a dus la ceruri profesorul de muzică Fidel Cătălin. Dumnezeu să-l odihnească!

Publicat

pe

De

Cu mare întristare, ne luăm rămas-bun de la colegul și prietenul nostru, Cătălin Fidel, profesor de muzică al liceului nostru…

A fost liniște deplină astăzi în cancelarie și pe holurile liceului… Copii s-au strâns la Bibliotecă, ne-am șters lacrimile unii altora, ne-am alinat cum am putut tristețea… Beculețele vesele și colorate din brazii împodobiți au rămas în bezna…

Începând de astăzi, o chitară nu va mai cânta… După o lungă suferință, sufletul său s-a ridicat în împărăția Tatălui…

Sincere condoleanțe familiei îndurerate! Și multă putere în a depăși aceste clipe atât de grele… Odihnă veșnică și drum lin, Cătălin!

Biblioteca Liceului Ion Heliade Rădulescu Târgoviște

Cei care doresc să își ia rămas bun de la el, îl pot vizita la Capela Bisericii Sfântul Nicolae Andronesti (Str. Pârvan Popescu, Nr 11), Târgoviște, acolo unde va fi depus. Detalii referitoare la ora slujbei de înmormântare o voi comunica ulterior – a anunțat soția.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite