Connect with us

Dâmboviţa

Deputatul Gabriel Plăiașu a părăsit grupul parlamentar PNL

Publicat

pe

Mă așteptam ca primul liberalval județului Dâmbovița, și anume președintele Virgil Guran, să se fi alăturat din prima lui Ludovic Orban. Din păcate, nu s-a întâmplat așa. Sub motivația că nu vrea să rupă partidul, să facă pe plac dușmanilor, Guran s-a lipit de Florin Cîțu.

Credeam că lucrurile rămân în PNL Dâmbovița, organizație care jurase credință lui Ludovic Orban, în nemișcare. Toată lumea în poziție de drepți, amorțită, cu excepția celor care, am auzit că au ajuns cu năframa albă la Cîțu.

Uite că nu a fost chiar așa! S-a trezit deputatul Gabriel Plăiașu care, după ce a analizat probabil cum stau lucrurile în PNL, a decis să părăsească grupul parlamentar liberal. Cu siguranță, intră în mica armată a lui Orban.

„Dragi prieteni,

Am avut cu dumneavoastră – simpatizanți PNL sau dâmbovițeni fără simpatii politice, dar preocupați de soarta comunității din care faceți parte – un dialog direct, deschis și sincer. Când v-am prezentat proiectele noastre economice și sociale, v-am privit în ochi și v-am spus, fără ocolișuri, ce se poate și ce nu se poate realiza imediat, încredințat fiind că Partidul Național Liberal înseamnă garanția unei bune guvernări care poate să asigure dezvoltarea țării, a fiecărei localități în parte. Am crezut cu tărie că Partidul Național Liberal, care a guvernat România în momente dificile și a reușit să așeze bazele dezvoltării economice a țării, va fi și acum partidul spre care românii pot privi cu încredere. Date fiind istoria, valorile, experiența, principiile acestui partid nu aveam cum să dăm greș, în ciuda perioadei grele prin care trece România. Și, tocmai dată fiind această perioadă dificilă, nu aveam voie să dăm greș.

Însă ceea ce n-am crezut că se poate întâmpla vreodată se petrece acum, sub privirea consternată a unei țări întregi: agenda Partidului Național Liberal este dusă de noua conducere, într-un mod absurd și nepermis, foarte departe de problemele și grijile oamenilor. Noii lideri ai partidului, rătăciți prin birourile din Modrogan, par să aibă o singură preocupare: cum ar putea dl Cîțu să rămână premierul României. Trebuie blocată o țară întreagă pentru asta, chiar dacă este un moment extrem de dificil și trebuie luate măsuri urgente, în contextul exploziei prețurilor și a crizei sanitare? Nu-i nicio problemă, blocăm țara! În paralel, se fac febril calcule politice și negocieri, iar cei care ne-au votat văd cum e posibil să se contureze și o alianță cu stânga, deși nu ne-au dat încrederea lor ca să se trezească, la nici un an de la alegeri, cu o astfel de variantă ”pe masă”. Și toate acestea, sub privirile îngăduitoare, venite din Dealul Cotrocenilor.

Dragi prieteni,
Vă simt dezamăgirea profundă, fiindcă o trăiesc și eu. Personal, ca om care face parte, în mod activ, din Partidul Național Liberal încă din 1992, resimt această dezamăgire cruntă ca pe o imensă durere sufletească. N-am părăsit PNL nici atunci când partidul era în opoziție, perioadă grea, în care nu mai deschidea aproape nimeni ușa sediului județean. N-am părăsit partidul nici atunci când am fost scos, în ultima clipă, de pe lista de candidați pentru Camera Deputaților, deși mi s-a oferit posibilitatea de a candida din partea altei formațiuni politice. Am rămas credincios partidului din care fac parte de 30 de ani și i-am dedicat suflet, energie și timp, fiindcă știam în acele momente că, dincolo de istorie și principii, reprezintăînsumarea speranțelor și încrederii oamenilor care ne-au susținut și ne-au votat.

Numai că, acum, istoria și principiile au fost înlocuite cu mărunte orgolii personale și calcule meschine. În schimbul încrederii pe care ne-au acordat-o, românii primesc acum griji și incertitudini și văd pe noii lideri ai PNL cum se joacă de-a guvernarea, irosind nepermis ore și zileprețioase în bătălia care ar fi trebuit dată cu criza din ce în ce mai profundă.

Cum nu pot accepta să se întâmple așa ceva, am hotărât să mă retrag din grupul parlamentar al PNL. Nu mi-a fost și nu-mi este deloc ușor să iau această decizie. Cred, însă, că importante sunt problemele dumneavoastră și, în ultima perioadă, vă spun sincer, nu mai știu ce să răspund la întrebarea pe care mi-o adresați din ce în ce mai des: ”Am avut încredere în PNL, dar PNL ce face pentru noi?”.

Vă asigur, dragi prieteni, că nu mă voi îndepărta nicio secundă de principiile liberalismului, de valorile autentic liberale, de oamenii cu care am muncit în ultimii ani, așa cum nu voi abandonaideile pe care mi le-ați împărtășit și proiectele de dezvoltare a comunităților locale pe care mi le încredințați. Le voi susține cu toată puterea!

Și, nu în ultimul rând, adresez un mesaj aparte colegilor mei. Am făcut împreună o echipă redutabilă și am obținut, cu ajutorul dumneavoastră, al tuturor, rezultate frumoase, pe care mulți nu le credeau posibile. Vă mulțumesc pentru tot și vă asigur că rămân același om în care veți găsi întotdeauna un prieten și un partener pentru proiectele importante.

Cu speranța că eforturile noastre vor face să putem depăși, în curând, acest moment dificil, vă asigur de toată prietenia mea!”, a scris deputatul Gabriel Plăiașu pe pagina sa de Facebook.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Autoturism, răsturnat la Mija. Un copil a fost transportat la spital

Publicat

pe

Un copil de 7 ani a fost rănit în urma unui accident de circulație petrecut pe DN72, Târgoviște-Ploiești, în zona localității Mija, comuna IL Caragiale.

Din primele cercetări, se pare că un autoturism condus de un bărbat de 50 de ani a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat într-o râpă.

Micuțul a fost transportat la spital pentru efectuarea unor investigații suplimentare. De asemenea, au fost răniți și doi adulți.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Ion Dumitru spulberă Regia Națională a Pădurilor într-un proces de răsunet

Publicat

pe

Fostul director general al Regiei Naționale a Pădurilor, Ion Dumitru, singurul manager al acestei unități mamut care a reușit, în numai câțiva ani, să refacă de la zero o serie de subunități lăsate în paragină, numim aici Herghelia de la Jegălia, Muzeul Cinegetic Posada și multe sedii de ocoale etc., de ani de zile, luptă cu sistemul nevăzut ce le pune imediat piedică acela care se remarcă, care capătă notorietate mai mult decât li se permite.

Realizările sale în domeniului silvic, faptul că a ținut cu mână de fier Romsilva și nu a cedat la presiunile celor care ar fi vrut să acapareze pădurile și o serie de proprietăți ale RNP-ului, vorbim și de terenuri din inima Capitalei, l-au purtat pe Ion Dumitru ani întregi pe culoarele pașilor pierduți, l-au dus în fața instanțele cu dedicație, numite special pentru a spulbera caractere și personalități.

Ion Dumitru a fost un luptător și, chiar dacă o serie de foști colegi politici i-au întins capcane, l-au îndepărtat (nu dăm acum numele unui fost ministru de la Mediu și Păduri, din același partid, după ce Ion Dumitru a câștigat în instanță dreptul de a-l repune în funcție, a făcut tot ce i-a stat în putere pentru a-l îndepărta de o astfel de oportunitate.

Și, uite așa, un om dedicat meseriei, un specialist prin excelență, care ar fi putut, în toți acești ani, să aducă plus valoare Regiei Naționale a Pădurilor condusă de mulți neaveniți, a fost ținut în umbră de sistem.

Aflăm acum că fostul lider social-democrat, fost deputat în Parlamentul Românei, om care a stat tot timpul alături de cei mulți și necăjiți, a câștigat la Curtea de Apel București procesul cu Regia Națională a Pădurilor Romsilva.

Instituția, după cum a scris Ion Dumitru pe pagina sa de Facebook, este obligată să îi plătescă despagubiri egale cu salariile indexate, majorate și reactualizate și cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat în calitate de director general al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva.

Este incredibil. Fostul director general al Regiei Naționale a Pădurilor trebuie să primească despăgubiri calculate de la data de 17 aprilie 2001 până la data de 15 august 2020. Curtea de Apel București a constatat că raporturile de muncă dintre Ion Dumitru și RNP nu au fost deloc viciate. Oare, ce zice acum doamna fost ministru pe la Mediu și Păduri care a refuzat să îl repună în drepturi pe profesionistul Ion Dumitru, târât nedrept de statul paralel într-un scandal juridic și mediatic, doar cu scopul de a-l discredita și elimina?

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT