Connect with us

ACTUALITATE

A trecut la cele veșnice părintele Chiril de la Schitul „La Stejari”, județul Dâmbovița

Publicat

pe

A trecut la cele veșnice, la Spitalul Militar din București, după o îndelungată suferință, în urma unei boli grave, Pcuv. Ieromonah Chiril Aionei, fost slujitor la Schitul Sf. Mc. Filofteia și la Mânăstirea Dealu.

Părintele s-a născut la 16 iulie 1963, în comuna Negrești, județul Neamț, în familia bunilor creștini Mihai și Ana Aionei, de la care a deprins atașamentul față de credința strămoșească. Cursurile școlii primare și ale celei gimnaziale le-a parcurs la școala Călăria/Dobreni, iar apoi a urmat cursurile Liceului „Calistrat Hogaș”, specializarea filologie-istorie, din Piatra Neamț. Între anii 2000-2004, a urmat cursurile Facultății de Teologie a Universității „Valahia” din Târgoviște,  devenind licențiat în teologie, după aceea, în anul 2005, a obținut diploma de master în teologie, specializarea „Pastorală și misiune”, iar în anul 2009 a devenit doctor în teologie la Universitatea „Ovidius” din Constanța. A fost tuns în monahism în anul 2001, la Mânăstirea Bistrița din Moldova, primind și ascultarea de eclesiarh. În anul 2003, a fost numit egumen al Schitului” Sfânta Ana” din județul Neamț. A fost hirotonit întru ieromonah pe seama Mânăstirii Bistrița, în anul 2008, de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, pe atunci Mitropolit al Moldovei și Bucovinei. În anul 2009, a fost numit preot slujitor la Mânăstirea Dealu, iar în anul 2014, cadrul Schitului „Sf. Mc. Filofteia” (La Stejari).

Slujba de înmormântare va avea loc în ziua de joi, 4 noiembrie 2021, ora 12:00, la biserica Schitului „La Stejari”, din apropierea Municipiului Târgoviște. A slujit cu râvnă în ogorul Sfintei Biserici, dedicându-și în totalitate viața slujirii monahale și propășirii credinței străbune, pe culmile binecuvântate ale Bucegilor.

Rugăm pe Milostivul Dumnezeu să așeze sufletul său împreună cu drepții și fericiții rugători ai Bisericii Lui Hristos Cel Înviat din morți, întru lumina, pacea și bucuria Împărăției Preasfintei Treimi! Veșnica lui pomenire!

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI

 

 

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

10 posturi disponibile la Jandarmeria Teleorman

Publicat

pe

de

Jandarmeria Teleorman organizează concurs pentru ocuparea a 10 funcții de subofițer pază principal prin încadrare directă / rechemare în activitate.

Cererile de înscriere se depun în perioada 27.06.2022 – 08.07.2022.

Mai multe detalii legate de componența dosarului, tematica și bibliografia, puteți afla accesând următorul link:
http://www.jandarmeriateleorman.ro/1440-2/.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Târgoviște: 400 de înotători participă la Campionatul Național de Cadeți

Publicat

pe

Complexul Turistic de Natație Târgoviște găzduiește în aceste zile Campionatul Național de Cadeți, care reunește aproape 400 de înotători din toată țara. Este vorba despre o competiție care se organizează la Târgoviște de mai mulți ani. Un concurs în cadrul căruia sportivul momentului în România, campionul mondial David Popovici, a stabilit, în ultimii ani, multe recorduri naționale – după cum au punctat Camelia Potec – președinta Federației Române de Natație și primarul municipiului Târgoviște – Daniel Cristian Stan.

„Putem spune că o mică parte din ceea ce înseamnă pregătirea lui David Popovici se datorează și participării la competiția organizată în bazinul olimpic de înot de la Târgoviște. Încet-încet, având o bază care este bună, se naște și performanța. La Târgoviște, un oraș care, în urmă cu 10 ani, nu spunea foarte mult pe harta înotului românesc.

Mă bucur că la Târgoviște, în momentul în care în țară nu prea se vorbea de natație, aici se construia un bazin olimpic de înot. Am fost inspirați. Îi mulțumesc Cameliei Potec pentru faptul că, atunci când acest bazin avea nevoie de promovare, a venit alături de noi și a adus aici câteva competiții importante și am creat un parteneriat benefic pentru comunitatea locală și pentru performanța sportivă”, a declarat edilul Daniel Cristian Stan.

Președinta Federației Române de Natație, Camelia Potec, a spus că a găsit la Târgoviște condiții excelente pentru organizarea competițiilor la înot, dar și sprijin necondiționat din partea reprezentanților Primăriei, care nu au spus niciodată nu atunci când a propus un proiect.

„În momentul de față, înotul este pe buzele tuturor. David Popovici este deja unul dintre cei mai cunoscuți sportivi ai României și, da, toate lucrurile construite până acum au dus la rezultatele lui și ale natației românești. Este foarte important să organizăm competiții pentru acești copii, pentru că aici putem face selecția, putem găsi talentele pe care să le sprijinim în vederea participării la competițiile internaționale de obiectiv. David Popovici a reușit multe recorduri naționale în acest bazin de la Târgoviște. Fac această precizare pentru persoanele care întreabă de unde a ieșit David Popovici”, a precizat Camelia Potec.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT