Connect with us

ACTUALITATE

Părintele Chiril știa să îți insufle curaj, răbdare și, mai ales, credință!

Publicat

pe

Trecerea la cele veșnice a părintelui Chiril de la Schitul „La Stejari” a lăsat un gol imens în sufletul meu, în preajma mea, în comunitatea drept credincioșilor care îi admirau și prețuiau harul și curățenia morală.

Părintele Chiril a fost duhovnicul meu, al soției și al fetiței mele, slujitorul demn al lui Dumnezeu căruia îi împărtășeam neliniștile mele, încercările la care sunt supus, bucuriile și tristețele.

Părintele Chiril avea vorbe curate, un amestec de blândețe și duritate. Era făuritor de pilde. Povețele și sfaturile sale se prelingeau către minte și suflet, lin și dulce, precum mierea. Nu puteai să stai în fața duhovnicului Chiril decât cu casa sufletului deschisă, cu gândurile care te frământă la vedere. Dacă încercai să le ascunzi, să nu i le destăinui spre îndreptare, te afla imediat și te certa blajin. Îți pătrundea cu spiritul său, alimentat cu har dumnezeiesc, direct în inimă și îți ostoia focul. Îți debloca cărările închise de tarele existențiale. Harul divin cu care era înzestrat era completat de o vastă cultură teologică și umanistă. Broda minunat din cuvinte. Vindeca prin vorbe.

Părintele Chiril știa cum să te repună pe linia de plutire, să îți insufle curaj, răbdare și, mai ales, credință. Încrederea în Dumnezeu era esențială pentru părintele Chiril. Indiferent în ce situație te-ai fi aflat, nu aveai voie să te abați de la credință și încrederea în Mântuitorul Nostru Iisus Hristos. Părintele Chiril era un Arsenie Boca al nostru, al dâmbovițenilor. Dumnezeu l-a vrut în grădina lui și ni l-a luat.

Sunt mulțumit că acum se află, în mijlocul Universului, alături de Dumnezeu. Sunt trist că am pierdut un reazăm al sufletului, un duhovnic, un vindecător de suflete, un prieten și un frate.
Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Dr. Claudiu Dumitrescu,
Manager Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște

ACTUALITATE

IMM-urile vor beneficia de compensarea energiei electrice și a gazelor naturale

Publicat

pe

Deputatul PSD de Dâmbovița Radu Popa îi anunță, într-o postare pe pagina sa de Facebook, pe reprezentanții Întreprinderilor Mici și Mijlocii că, începând de astăzi -28 noiembrie, pot depune cereri pentru compensarea consumului de energie electrică și gaze naturale.

Mai precizează parlamentarul, membru în Comisia pentru Industrii a Camerei Deputaților, că este absolut obligatoriu ca IMM-urile să adreseze solicitări în acest sens furnizorilor de energie electrică sau gaze naturale. În caz contrar, nu vor putea beneficia de măsurile compensatorii.

Pentru perioada noiembrie 2021 – martie 2022, se compensează următoarele cantități de energie electrică și gaze naturale: 300 kwh/lună – 1500 kWh energie electrică și echivalentul în kWh a 1000 mc de gaze naturale.

„Plafonarea prețurilor se va aplica la toți consumatorii casnici, spitale publice și private definite conform Legii nr. 95/2006, unităţi de învăţământ publice și private definite conform Legii educaţiei naţionale nr. 1/2011, creșe, organizaţii neguvernamentale, unitățile de cult astfel cum sunt reglementate de Legea nr. 489/2006 și furnizori publici şi privaţi de servicii sociale prevăzute în Nomenclatorul serviciilor sociale.

Pe lângă prețul plafonat, aproximativ 70% dintre consumatorii casnici vor beneficia și de schema de compensare, pentru lunile noiembrie 2021 – martie 2022. Aici va fi luat un preţ de referinţă de 0,68 lei/kwh la energie electrică, respectiv un preţ de referinţă al gazului natural de 125 lei/Mwh. Mai trebuie reținut faptul că se acceptă o abatere în favoarea beneficiarului compensaţiei de maximum 10%”, a precizat deputatul PSD Radu Popa.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Ministrul de Interne l-a demis pe șeful Poliției Rutiere Giurgiu după scandalul „porcul de Crăciun”

Publicat

pe

Lucian Bode - ministrul de Interne (Foto: Inquam Photos / George Călin)

Șeful Poliției Rutiere Giurgiu a fost demis din funcție, iar un ofițer și cinci subofițeri din subordinea acestuia vor fi cercetați disciplinar după scandalul „porcul de Crăciun”, iscat ca urmare a unei glume pe care un polițist a luat-o de bună și a înaintat raport către comandant, să i se repartizeze un porc de Crăciun.

Decizia a fost luat de ministrul de Interne, Lucian Bode, care a declarat că „este nedrept pentru zecile de mii de polițiști care sunt zi de zi la datorie să fie subiect de glume pe seama unor nefericiți de la Serviciul Rutier Giurgiu”.

„Până o zbura porcul, am decis să-i zbor eu pe câțiva din funcție. Am decis încetarea împuternicirii șefului Serviciului rutier din cadrul IPJ Giurgiu, începând cu data de 26 noiembrie, și am decis declanșarea cercetării prealabile în conformitate cu statutul polițistului față de un ofițer și 5 agenți de poliție pentru a stabili existența sau inexistența unor abateri disciplinare”, a mai spus ministrul de Interne.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT