Connect with us

ACTUALITATE

S-a început administrarea de anticorpi monoclonali pacienților cu COVID la Spitalul Județean din Târgoviște

Publicat

pe

Pentru județul Dâmbovița, ieri, 2 noiembrie 2021, a fost cea mai negră zi de la declanșarea pandemiei. 22 de persoane de diferite vârste au fost răpuse de coronavirus! COVID-19, spun specialiștii, te pune la pământ rapid, dacă nu soliciți imediat sprijin. Acum ești bine și, câteva zeci de minute mai târziu, ajungi intubat la ATI, cu șanse minime de supraviețuire!

Directorul Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște, dr. Claudiu Dumitrescu, face apel la toți cetățenii care manifestă chiar și simptome ușoare de răceală sau gripă să se testeze și să se adreseze imediat medicului de familie sau unităților spitalicești. Orice întârziere sau tratament aplicat după ureche, empiric, poate fi fatal.


Managerul unității medicale ne-a mai informat că, de ieri, au fost administrați și la Târgoviște, pentru prima oară, unui pacient bolnav de COVID-19, anticorpi monoclonali. Spitalul Județean de Urgență a primit 40 de doze cu care vor fi tratate 10 persoane infectate.

„Trebuie reținut faptul că acest tip de tratament se administrează doar pacienților aflați într-o formă incipientă de boală. De asemenea, bolnavul trebuie să își dea consimțământul pentru aplicarea acestui tratament. Nu putem administra anticorpi monoclonali pacienților cu stadii medii sau avansate de boală. Sunt și alte condiții care trebuie respectate. Pacientul trebuie să aibă peste 65 de ani, saturația peste 93%, să se încadreze în primele 7 zile de boală, să sufere cu alte afecțiuni și indicele de masă corporală crescut. Practic, se are în vedere salvarea oamenilor care au forme ușoare de boală, dar care din cauza comorbidițăților prezintă risc ridicat de agravare. Selecția pacienților cărora li se administrează anticorpi monoclonali se face în conformitate cu regulile medicale”, ne-a precizat Claudiu Dumitrescu.

Managerul Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște ne-a mărturisit, cu bucurie, că a reușit să aducă la Târgoviște doi medici pentru Terapie Intensivă. Este vorba de două tinere doctorițe care au decis să își continue activitatea profesională la spitalul din Târgoviște.

Am mai aflat că în această perioadă deosebit de dificilă, încărcată de mult neprevăzut, la Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște se fac angajări. Este nevoie urgent de personal, în special la secțiile unde sunt internați și tratați pacienții COVID. Nu mai puțin de 45 de asistenți medicali, infirmieri și brancardieri, selectați chiar astăzi – 3 noiembrie 2021, vor lucra în spital în următoarea perioadă. Contractele sunt încheiate în conformitate cu legile în vigoare doar pe perioada pandemiei.

Conducerea spitalului târgoviștean a hotărât să întărească și efectivul de pază și protecție. În perioada de pandemie se remarcă, în special în rândul aparținătorilor, o stare ridicată de neliniște și nervozitate, care pot conduce la dezvoltarea spontană a unor atacuri asupra personalului medical, generate de situații pe care, de obicei, unor familii le este greu să le înțeleagă și atunci au tendința de a se descarca cu furie asupra cadrelor sanitare. Pentru a preîntâmpina astfel de manifestări și pentru a proteja angajații, s-a decis înființarea unor posturi de pază și protecție în zona Secției ATI COVID din perimetrul Secției de Ortopedie, unul la Departamentul Dializă și altul la Spitalizare de Zi, în preajma Departamentului Primiri-Urgențe. Un alt agent va patrula în perimetrul dintre poarta de intrare în spital și bariera din fața UPU. Personalul firmei specializate care asigură acest tip de serviciu dar și agenții de pază ai Spitalului au fost dotați cu echipament corespunzător.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Ion Dumitru spulberă Regia Națională a Pădurilor într-un proces de răsunet

Publicat

pe

Fostul director general al Regiei Naționale a Pădurilor, Ion Dumitru, singurul manager al acestei unități mamut care a reușit, în numai câțiva ani, să refacă de la zero o serie de subunități lăsate în paragină, numim aici Herghelia de la Jegălia, Muzeul Cinegetic Posada și multe sedii de ocoale etc., de ani de zile, luptă cu sistemul nevăzut ce le pune imediat piedică acela care se remarcă, care capătă notorietate mai mult decât li se permite.

Realizările sale în domeniului silvic, faptul că a ținut cu mână de fier Romsilva și nu a cedat la presiunile celor care ar fi vrut să acapareze pădurile și o serie de proprietăți ale RNP-ului, vorbim și de terenuri din inima Capitalei, l-au purtat pe Ion Dumitru ani întregi pe culoarele pașilor pierduți, l-au dus în fața instanțele cu dedicație, numite special pentru a spulbera caractere și personalități.

Ion Dumitru a fost un luptător și, chiar dacă o serie de foști colegi politici i-au întins capcane, l-au îndepărtat (nu dăm acum numele unui fost ministru de la Mediu și Păduri, din același partid, după ce Ion Dumitru a câștigat în instanță dreptul de a-l repune în funcție, a făcut tot ce i-a stat în putere pentru a-l îndepărta de o astfel de oportunitate.

Și, uite așa, un om dedicat meseriei, un specialist prin excelență, care ar fi putut, în toți acești ani, să aducă plus valoare Regiei Naționale a Pădurilor condusă de mulți neaveniți, a fost ținut în umbră de sistem.

Aflăm acum că fostul lider social-democrat, fost deputat în Parlamentul Românei, om care a stat tot timpul alături de cei mulți și necăjiți, a câștigat la Curtea de Apel București procesul cu Regia Națională a Pădurilor Romsilva.

Instituția, după cum a scris Ion Dumitru pe pagina sa de Facebook, este obligată să îi plătescă despagubiri egale cu salariile indexate, majorate și reactualizate și cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat în calitate de director general al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva.

Este incredibil. Fostul director general al Regiei Naționale a Pădurilor trebuie să primească despăgubiri calculate de la data de 17 aprilie 2001 până la data de 15 august 2020. Curtea de Apel București a constatat că raporturile de muncă dintre Ion Dumitru și RNP nu au fost deloc viciate. Oare, ce zice acum doamna fost ministru pe la Mediu și Păduri care a refuzat să îl repună în drepturi pe profesionistul Ion Dumitru, târât nedrept de statul paralel într-un scandal juridic și mediatic, doar cu scopul de a-l discredita și elimina?

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

ISU Giurgiu angajează 18 șoferi pentru autospecialele de intervenție

Publicat

pe

de

Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Vlașca” al județului Giurgiu organizează concurs pentru ocuparea a 18 posturi de conducător auto (autospeciale), prin încadrare directă. Pot participa la concurs persoanele cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani, împliniți anul acesta, care dețin permis de conducere categoriile B și C și au absolvit liceul cu diplomă de bacalaureat.

Toate actele necesare pentru constituirea dosarului de recrutare în vederea participării la concurs trebuie transmise la adresa de e-mail recrutare@isugiurgiu.ro, exclusiv în format electronic (pdf.), astfel:
– cererile de înscriere, completate lizibil și semnate, alături de copii ale actului de identitate, permisului de conducere categoriile B și C, declaraţia de confirmare a cunoaşterii şi acceptării condiţiilor de recrutare și CV-ul, până la data de 06.07.2022, ora 14:00, inclusiv în zilele nelucrătoare;
– dosarul de recrutare, cu toate documentele prevăzute în anunțul postat pe pagina www.isugiurgiu.ro, până la data de 19.07.2022, ora 14:00.

În eventualitatea depăşirii mărimii maxime a capacităţii de ataşamente (50 de megabytes), vor fi transmise e-mail-uri succesive, numerotate crescător. E-mail-urile de înaintare a documentelor vor cuprinde la rubrica ,,Subiect” sintagma ,,Cerere de înscriere” sau ,,Dosar”, în funcţie de situaţie, urmat de numele şi prenumele candidatului și de postul pentru care candidează (exemplu: Dosar_Ionescu Ion_Conducător auto).

Concursul constă în:
– o probă practică ce are caracter eliminatoriu (testarea abilității de a conduce un autovehicul care necesită permis de conducere categoria C). Aceasta se va desfășura în perioada 29.07 – 03.08.2022. Locația, data, ora prezentării vor fi comunicate ulterior, în funcție de numărul candidaților, conform planificării;
– test scris ce va fi susținut în data de 11.08.2022, din tematica şi bibliografia de concurs;
– un interviu pe subiecte profesionale (doar în situaţia în care se impune departajarea candidaţilor).

Examinarea medicală și evaluarea psihologică efectuate de structurile de specialitate ale M.A.I. se vor realiza doar de către candidații declarați „Admis”.

Pentru detalii, accesați: bit.ly/Concurs_conducator_auto

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT