Connect with us

ACTUALITATE

Compania de Apă Târgoviște Dâmbovița a început implementarea efectivă a proiectului POIM

Publicat

pe

Compania de Apă Târgoviște Dâmbovița a semnat, astăzi – 8 noiembrie 2021, primul contract (furnizare de utilaje și echipamente) din cadrul proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Dâmbovița în valoare de aproape 450 de milioane de euro (2,23 miliarde de lei), fonduri europene nerambursabile prin POIM.

Alături de directorul Adrian Dumitru s-au aflat: Corneliu Ștefan – președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Daniel Cristian Stan – primarul municipiului Târgoviște și Claudiu Popescu – administrator public al ADI Apă Dâmboviţa.

Contractul de furnizare semnat astăzi are o valoare de aproape 30 de milioane de lei. Vor fi livrate utilaje și echipamenre de uz general și special care vor contribui la îmbunătățirea activității Companiei de Apă Târgoviște Dâmbovița din punct de vedere calitativ, dar și al rapidității – a precizat directorul Adrian Dumitru.

Primarul Daniel Cristian Stan a felicitat conducerea Companiei de Apă Târgoviște Dâmbovița pentru faptul că a reușit, iată, în termen de aproximativ o lună de la semnarea contractului european de finanțare, să înceapă implementarea efectivă a celui mai mare proiect de dezvoltare din istoria județului.

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a asigurat conducerea Companiei de Apă Târgoviște-Dâmbovița că se poate baza pe sprijinul administrației județene astfel încât proiectul de dezvoltare a infrastructurii de apă și canalizare, de care vor beneficia 52 de localități, să fie finalizat cât mai rapid.

„În momentul de față, sunt în desfășurare alte 5 licitații pentru surse de apă, rezervoare, stații de clorinare și aducțiuni de peste 124.000.000 de lei. Vorbim despre investiții care vor duce la îmbunătățirea condițiilor de operare și întreținere ale sistemelor de alimentare cu apă și canalizare în 31 de localități dâmbovițene din cele 52 care sunt incluse în proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul nostru.

Beneficiarii acestui proiect sunt peste 250.000 de dâmbovițeni. Se vor realiza peste 300 de km de rețele noi de apă, dar și sute de km de rețele de canalizare. La acestea se adaugă alte 9 localități cu investiții complementare. În mai puțin de un an, am reușit deblocarea acestui proiect foarte important pentru Dâmbovița”, a precizat președintele CJ Dâmbovița – Corneliu Ștefan.

Principalii indicatori tehnici ai proiectului:
– 300,5 km de rețea nouă de distribuție a apei potabile
– 59,9 km de rețea de apă reabilitată;
– 198 km de conducte de aducțiune extinse și reabilitate;
– 8 stații de tratare nou-construite;
– 11 rezervoare de înmagazinare reabilitate;
– 17 rezervoare de înmagazinare a apei potabile, nou-construite.
– 448 km rețea de canalizare (înființare și extindere)
– 133 km conductă colectoare de transfer – refulare sub presiune
– 2 stații de epurare nou-construite;
– 7 stații de epurare extinse
– Înființare dispecerat regional SCADA și 18 dispecerate locale.

Citește mai departe
Reclamă
1 Comentariu

1 Comment

  1. Andrei

    decembrie 9, 2021 at 6:42 pm

    Din nou, vorbe, vedem ce se va face vreodata.

    In zona de case strada Cernauti 16, presiunea la apa a ramas dintotdeauna la cismeaua lu’ mamaia de la tara. In schimb, baietii astia in costume frumoase isi incaseaza cu regularitate salariile si primele grase.

    Ca la Romanica.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Primăria Gura Ocniței a premiat „Cuplurile de aur” ale acestui an, de „Ziua internațională a persoanelor vârstnice”

Publicat

pe

Momente frumoase și pline de emoție, astăzi – 1 octombrie 2022, de „Ziua internațională a persoanelor vârstnice”, la Primăria Gura Ocniței, din județul Dâmbovița. La inițiativa edilului Sorin Vasile Ioniță, au fost premiate cele 13 familii din comună care își aniversează anul acesta „Nunta de aur”, un exemplu de iubire adevărată și sinceră pentru generațiile tinere.

Sărbătoriților le-au fost înmânate flori, diplome de excelență și câte 500 de lei, împreună cu urări de sănătate și fericire mulți, mulți ani de acum înainte.

De asemenea, primarul comunei a transmis un mesaj de felicitare și celorlalți seniori din comună, și nu numai.

„Ziua internațională a persoanelor vârstnice reprezintă întotdeauna încă un prilej de a ne aminti de cei care au pus bazele la ceea ce suntem noi astăzi, oamenii de la care am învățat și învățăm zilnic tainele vieții, tradițiile și cultura țării noastre. Ei sunt cei care ne-au născut, crescut și care au reușit să ne creeze un mediu bun și un viitor pentru noi! Tuturor seniorilor, vă urez din suflet la mulți ani, multă sănătate, fericire și liniște alături de cei dragi, iar bunul Dumnezeu să vă binecuvânteze!”.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Senatorul Titus Corlățean, mesaj cu prilejul „Zilei internaționale a persoanelor vârstnice”

Publicat

pe

de

Oameni care au trecut prin viață, așa cum este ea construită… Cu bune și cu mai puțin bine, cu multă muncă, suflet, energie, speranțe, dar și deziluzii, dezamăgiri, cu aspirații și vise la tinerețe, cu împliniri, dar și cu eșecuri, cu o viață în familie, dar și uitați de cei dragi… O viață de om…

De ziua dumneavoastră, cu respect pentru părul argintat pe care îl aveți, vă doresc sănătate, ca cel puțin ziua de azi să vă aducă în memorie doar ce a fost frumos în viața dumneavoastră și, pentru cei care încă nu știu, să realizați că există un Mântuitor pentru toți, singurul care nu ne-a uitat sau abandonat vreodată și care așteaptă încă să reverse peste dumneavoastră dragostea și binecuvântările Sale! La mulți ani!

Titus Corlățean,
Senator PSD de Dâmbovița

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT