Connect with us

ACTUALITATE

Compania de Apă Târgoviște Dâmbovița a început implementarea efectivă a proiectului POIM

Publicat

pe

Compania de Apă Târgoviște Dâmbovița a semnat, astăzi – 8 noiembrie 2021, primul contract (furnizare de utilaje și echipamente) din cadrul proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Dâmbovița în valoare de aproape 450 de milioane de euro (2,23 miliarde de lei), fonduri europene nerambursabile prin POIM.

Alături de directorul Adrian Dumitru s-au aflat: Corneliu Ștefan – președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Daniel Cristian Stan – primarul municipiului Târgoviște și Claudiu Popescu – administrator public al ADI Apă Dâmboviţa.

Contractul de furnizare semnat astăzi are o valoare de aproape 30 de milioane de lei. Vor fi livrate utilaje și echipamenre de uz general și special care vor contribui la îmbunătățirea activității Companiei de Apă Târgoviște Dâmbovița din punct de vedere calitativ, dar și al rapidității – a precizat directorul Adrian Dumitru.

Primarul Daniel Cristian Stan a felicitat conducerea Companiei de Apă Târgoviște Dâmbovița pentru faptul că a reușit, iată, în termen de aproximativ o lună de la semnarea contractului european de finanțare, să înceapă implementarea efectivă a celui mai mare proiect de dezvoltare din istoria județului.

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a asigurat conducerea Companiei de Apă Târgoviște-Dâmbovița că se poate baza pe sprijinul administrației județene astfel încât proiectul de dezvoltare a infrastructurii de apă și canalizare, de care vor beneficia 52 de localități, să fie finalizat cât mai rapid.

„În momentul de față, sunt în desfășurare alte 5 licitații pentru surse de apă, rezervoare, stații de clorinare și aducțiuni de peste 124.000.000 de lei. Vorbim despre investiții care vor duce la îmbunătățirea condițiilor de operare și întreținere ale sistemelor de alimentare cu apă și canalizare în 31 de localități dâmbovițene din cele 52 care sunt incluse în proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul nostru.

Beneficiarii acestui proiect sunt peste 250.000 de dâmbovițeni. Se vor realiza peste 300 de km de rețele noi de apă, dar și sute de km de rețele de canalizare. La acestea se adaugă alte 9 localități cu investiții complementare. În mai puțin de un an, am reușit deblocarea acestui proiect foarte important pentru Dâmbovița”, a precizat președintele CJ Dâmbovița – Corneliu Ștefan.

Principalii indicatori tehnici ai proiectului:
– 300,5 km de rețea nouă de distribuție a apei potabile
– 59,9 km de rețea de apă reabilitată;
– 198 km de conducte de aducțiune extinse și reabilitate;
– 8 stații de tratare nou-construite;
– 11 rezervoare de înmagazinare reabilitate;
– 17 rezervoare de înmagazinare a apei potabile, nou-construite.
– 448 km rețea de canalizare (înființare și extindere)
– 133 km conductă colectoare de transfer – refulare sub presiune
– 2 stații de epurare nou-construite;
– 7 stații de epurare extinse
– Înființare dispecerat regional SCADA și 18 dispecerate locale.

Cititi mai mult
Reclamă
1 Comment

1 Comment

  1. Andrei

    9 decembrie 2021 at 18:42

    Din nou, vorbe, vedem ce se va face vreodata.

    In zona de case strada Cernauti 16, presiunea la apa a ramas dintotdeauna la cismeaua lu’ mamaia de la tara. In schimb, baietii astia in costume frumoase isi incaseaza cu regularitate salariile si primele grase.

    Ca la Romanica.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Creșterea salariilor din învățământ ar trebui condiționată de performanța actului educativ!

Publicat

pe

FOTO CU CARACTER ILUSTRATIV

Auzim din când în când intervenții pertinente din partea parlamentarilor care, de obicei, pentru a nu deranja prea mult anumite segmente de electoeat, se feresc să spună lucrurilor pe nume.

Deputatul PSD Dan Cristian Popescu a precizat, cu subiect și predicat, în cadrul emisiunii „Politica zilei” de la B1 TV, că este de acord cu mărirea salariilor cadrelor didactice, dar ar trebui să se facă în anume condiții, după niște reguli, după rezultate. Acordarea unor beneficii să fie efectuată în funcție de eficiența actului de educație, de performanță.

„Este un lucru acceptat și sunt multe țări care operează cu acest sistem de bonusare pentru performanță. Sunt două lucruri diferite. Pe de o parte, salariile trebuie crescute, pe de altă parte trebuie o anumită parte din salariu să fie condiționată de performanță”, a spus parlamentarul social-democrat.

Pe bună dreptate. Vrei retribuție mărită, beneficii, forțezi mâna guvernului cu proteste, greve, că, deh, doar prin sistemul bugetar au mai rămas sindicate care luptă, de obicei, doar pentru salarii, dar ce oferi în schimb?

Sunt școli cu promovabilitate scăzută sau zero la examenele naționale, ies pe bandă rulantă doar pseudo-teoreticieni, analfabeți funcționali.

O spun și statisticile internaționale că stăm prost la capitolele astea ce țin de practică, de pregătirea profesională, dar cerem mereu venituri mai mari. Ce ne pasă de restul? Noi să fim bine! Dacă nu ne dă Guvernul, punem repede de o grevă și se rezolvă.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Târgoviște: S-a dus la ceruri profesorul de muzică Fidel Cătălin. Dumnezeu să-l odihnească!

Publicat

pe

De

Cu mare întristare, ne luăm rămas-bun de la colegul și prietenul nostru, Cătălin Fidel, profesor de muzică al liceului nostru…

A fost liniște deplină astăzi în cancelarie și pe holurile liceului… Copii s-au strâns la Bibliotecă, ne-am șters lacrimile unii altora, ne-am alinat cum am putut tristețea… Beculețele vesele și colorate din brazii împodobiți au rămas în bezna…

Începând de astăzi, o chitară nu va mai cânta… După o lungă suferință, sufletul său s-a ridicat în împărăția Tatălui…

Sincere condoleanțe familiei îndurerate! Și multă putere în a depăși aceste clipe atât de grele… Odihnă veșnică și drum lin, Cătălin!

Biblioteca Liceului Ion Heliade Rădulescu Târgoviște

Cei care doresc să își ia rămas bun de la el, îl pot vizita la Capela Bisericii Sfântul Nicolae Andronesti (Str. Pârvan Popescu, Nr 11), Târgoviște, acolo unde va fi depus. Detalii referitoare la ora slujbei de înmormântare o voi comunica ulterior – a anunțat soția.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite