Connect with us

ADMINISTRAŢIE

PJDL, o șansă de dezvoltare pentru comunitățile din județul Dâmbovița

Publicat

pe

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, este primul șef al unei administrații județene care, într-un timp scurt, a reușit să acopere golul lăsat de dispariția Programului Național de Dezvoltare Locală, înăbușit de guvernarea PNL – USRPLUS, care nu a mai vrut să mențină acest mecanism deosebit de important pentru accesul comunităților locale către confort, către civilizație.

Programul Județean de Dezvoltare Locală, primul implementat la nivel național, gândit și pus în practică de președintele CJ Dâmboviţa, are deja pe tapet 61 de proiecte care se derulează în 41 de localități. Valoarea finanțărilor acordate de Consiliul Județean este de 58 milioane de lei.

Astăzi – 17 noiembrie 2021, președintele Corneliu Ștefan, însoțit de administratorul public Cristian Avanu, de deputata Carmen Holban și de alți reprezentanți ai administrației publice județene, a efectuat o vizită în județ, având ca țintă o suită de investiții derulate în comunele Hulubești, Dragodana, Mătăsaru, Gura Șuții și Ulmi, prin Programul Județean de Dezvoltare Locală.

Prima oprire – în Hulubești unde, prin PJDL, se lucrează în forță la reabilitarea și modernizarea unui drum comunal. Valoarea investiției este de 1.867.243 de lei, din care 867.943 de lei finanțarea CJ Dâmbovița.

Primarul localității, Ion Cursureanu, a mulțumit conducerii CJ Dâmboviţa pentru faptul că a gândit acest program, o adevărată gură de oxigen pentru administrațiile locale care nu ar mai fi reușit să pornească niciun proiect util pentru comunități. A mai vrut să precizeze edilul de la Hulubești că nicio altă conducere până la administrația județeană Corneliu Ștefan nu a acordat sprijin financiar în vederea dezvoltării infrastructurii localității.

De la Hulubești, am ajuns la Dragodana unde, prin PJDL, se materializează două proiecte, respectiv amenajarea unui trotuar în satul Cuparu, investiție în valoare de 644.844 de lei, și un loc de joacă în satul Străoști pentru care s-au alocat 591.759 de lei. Cofinanțarea asigurată de Consiliul Județean pentru ambele proiecte depăsește 500.000 de lei.

Am mers apoi la Mătăsaru, unde Primăria construiește, în colaborare cu CJ Dâmboviţa, un pasaj pietonal care leagă satul Odaia Turcului de stația CFR Mătăsaru, aflată pe ruta feroviară București-Titu-Pitești. Valoarea lucrărilor este de 280.318 lei, din care 120.045 lei – contribuția CJ Dâmbovița. În afară de trotuarul asfaltat, proiectul mai cuprinde și montarea unor lămpi pentru iluminatul pe timp de noapte. După cum ne-a spus primarul comunei Mătăsaru, Naie Radu, această investiție este necesară sutelor de cetățeni din mai multe sate ale comunei care fac naveta cu trenul către locurile de muncă și școli sau care merg la oraș pentru rezolvarea anumitor probleme personale. Trotuarul străbate o zonă nelocuită și are o lungime de aproape un kilometru.

La Gura Șuții, prin PJDL, se desfășoară lucrări de reparații pe DJ 57, un drum local care a fost stricat, ca urmare a montării rețelei de canalizare. Costurile reabilitării și turnării unui nou strat de asfalt se ridică la 1.186.364 de lei. Segmentul de drum care este reparat și modernizat are o lungime de 2, 4 km.

Primarul Constantin Dinu consideră că Programul Județean de Dezvoltare Locală pornit la inițiativa președintelui Corneliu Ștefan trebuie să reprezinte un exemplu pentru multe administrații județene din țară. Modelul aplicat în Dâmbovița trebuie multiplicat. La Gura Șuții, a mai spus edilul, tot în colaborare cu Consiliul Județean, urmează să mai fie materializat un proiect care prevede reabilitarea și modernizarea DJ 721, tronsonul care străbate localitatea.

Ultima oprire a fost făcută astăzi în comuna Ulmi, unde se află în derulare 4 proiecte de interes local. Vorbim aici despre extinderea rețelei de canalizare în satul Matraca, de-a lungul DJ 720B, investiție care are o valoare de 1.579.405 lei, din care CJD asigură 574.224 de lei, amenajarea de șanțuri și podețe de acces în curți în satul Matraca. Pentru acest proiect au fost alocați 3.284.591 de lei, partea Consiliul Județean fiind de 1.555.077 de lei. Se mai lucrează la amenajarea unui teren de fotbal tot în Matraca, investiție în valoare de 499.332 de lei și la amenajarea trotuarului și a intersecției cu drumurile laterale pe strada Soarelui, proiect ce se ridică la 560.570 de lei, din care 261.800 de lei – contribuția Consiliul Județean Dâmbovița.

„Valoarea totală a celor 9 proiecte care au făcut obiectul vizitei de astăzi este de 10.465.822 lei, iar finanțarea totală a consiliului județean fiind de 4.802.482 lei. Vorbim aici de lucrări variate, de la modernizări și reparații drumuri, amenajări de trotuare, extinderi de rețele de canalizare, amenajări de locuri de joacă și terenuri de minifotbal.

Am conceput PJDL astfel încât toate localitățile dâmbovițene să se dezvolte în mod unitar. Trebuie să micșorăm decalajele dintre comunele noastre. Anul acesta, doar prin Programul Județean de Dezvoltare Locală, am aprobat unui număr de 41 de primării solicitări de peste 58.000.000 lei, bani care vor merge pentru finanțarea a 61 de proiecte de dezvoltare a comunităților locale”, a declarat Corneliu Ștefan.

Consiliul Județean Dâmbovița a investit, prin PJDL, pentru:

– Construirea, modernizarea și reabilitarea a 31 de drumuri publice

– Realizarea, reabilitarea, modernizarea și dotarea a 5 unități sanitare

– Realizarea, reabilitarea și modernizarea a 4 sisteme de alimentare cu apă și canalizare

– Construirea, modernizarea și reabilitarea a 2 centre civice

– Realizarea, reabilitarea și modernizarea a 4 poduri și pasaje.

– Construirea, amenajarea și reabilitarea a 9 baze sportive și piste de biciclete.

– Execuția, modernizare și reabilitare a 5 sisteme colectoare ape pluviale

– Realizarea, reabilitarea și modernizarea unei instituții culturale.

ADMINISTRAŢIE

Stagiari la Consiliul Judeţean Dâmboviţa. Contractele de internship au fost semnate

Publicat

pe

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a semnat, în data de 29 septembrie 2022, contractele de internship cu cei șase tineri admiși în program, anul acesta, la finalul perioadei de selecție. În total, au fost 18 candidați, doi dintre ei depunând dosare pentru câte două direcții din cadrul administrației județene.

„Să știți că acest program de internship este unul important pentru instituția noastră. Din cei 7 tineri care, anul trecut, au lucrat alături de noi, în cadrul programului de intenship, 6 s-au angajat astfel: 4 în administrația publică și 2, în mediul privat. Acest lucru înseamnă că experiența celor 3 luni petrecute în direcțiile și serviciile Consiliului Județean Dâmbovița le-a fost de folos. Sunt sigur că la fel se va întâmpla cu cei 6 tineri care, din 3 octombrie, vor lucra cot la cot cu noi. Le va fi mult mai ușor să-și găsească un loc de muncă după cele trei luni de activitate în Consiliul Județean Dâmbovița. Ne vedem la serviciu!”, a spus președintele Corneliu Ștefan.

Cei șase stagiari admiși – Georgiana Alexandra Minciunescu, Carmen Vălu, Ioana Pastor, Alexandru Mihai Durlea, Ana Mihaela Radu și Elena Mădălina Stoica – își vor desfășura activitatea în structurile aparatului de lucru al Consiliului Județean Dâmbovița, astfel: Direcția Juridică, Contencios, Administrarea Patrimoniului – 2 posturi, Serviciul Tineret, Sport, Turism, Asociații, Fundații, Coordonare Societăți Comerciale – 1 post, Direcția Strategii, Programe și Investiții – 1 post și Direcția Economică – 2 posturi. Timpul de muncă va fi de 20 ore pe săptămână, 4 ore pe zi, pentru care vor beneficia de o indemnizație pentru internship, plătită de Consiliul Județean Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Primăria Titu are în construcție o creșă cu cinci săli de grupă și multe facilități moderne

Publicat

pe

În orașul Titu, din județul Dâmbovița, sunt în desfășurare, în această perioadă, lucrările de construcție a unei creșe cu cinci săli de grupă. Proiectul Primăriei mai cuprinde: două zone de acces cu vestiare, zonă filtru, două săli multifuncționale, zona bucătărie și depozitare alimente, zona îngrijire medicală, gospodărie de apă – construcție subterană, platforme pentru amplasarea grupului electrogen, platformă de gunoi, locuri de joacă, spaţii verzi şi gard pentru împrejmuirea incintei. Capacitatea creșei va fi de 75 de locuri pentru copii cu vârsta între 1 și 3 ani.

„Fiecare sală de grupă va avea grup sanitar propriu și ieșire pe o terasă acoperită, de pe care se va realiza accesul către curtea de joacă în aer liber. Pentru evitarea încălzirii excesive, pe timpul sezonului cald, terasele vor fi prevăzute cu sisteme de umbrire fixe (în copertină acoperitoare) și mobile (panouri glisante – trafor din lemn) amplasate în dreptul ferestrelor, pe terasă”, ne informează Primăria Titu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT