Connect with us

SOCIAL

Dâmbovița și Giurgiu: Prinși în flagrant când ridicau coletele cu cannabis. VIDEO

Publicat

pe

Polițiștii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Ilfov au documentat, împreună cu procurorii DIICOT – Structura Centrală, activitatea infracțională a unor persoane bănuite de trafic internațional de droguri de risc și mare risc și trafic intern de droguri de risc.

Din cercetări, a reieșit că persoanele bănuite ar fi introdus în România, din Spania, mai multe colete, care conțineau droguri, ce urmau a fi comercializate în municipiul București și în județul Ilfov.

Ieri – 17 noiembrie 2021, oamenii legii au prins în flagrant delict, în județele Giurgiu și Dâmbovița, două persoane care ridicau de la o societate de curierat, două colete, ce conțineau 15,65 kilograme de cannabis și aproximativ 500 de grame de cocaină.

„Ulterior, în urma cercetărilor efectuate, au mai fost ridicate aproximativ 52 de kilograme de cannabis. Procurorii au dispus reținerea a 4 persoane, pentru 24 de ore, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic internațional de droguri de risc și mare risc și trafic intern de droguri de risc și mare risc. În cursul zilei de astăzi, persoanele bănuite urmează să fie prezentate Tribunalului București, cu propunere de arestare preventivă, pentru 30 de zile”, se precizează într-un comunicat transmis de Poliția Română.

VIDEO

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Argeș

Incendiu de proporții în Pitești. Pompierii au acționat cu 13 autospeciale de stingere

Publicat

pe

Pompierii din Argeș au intervenit, astăzi – 27 mai 2022, cu 13 autospeciale pentru stingerea unui incendiu care se manifesta cu flacără deschisă la trei imobile de pe strada General Toma Ghenea, din municipiul Pitești. De asemenea, au deplasat la fața locului și o ambulanță SMURD.

„Intervenția a fost una dificilă deoarece hidranții din zonă nu acopereau necesarul de apă, neavând presiunea suficientă, motiv pentru care a fost nevoie ca autospecialele să se alimenteze de la hidranți aflați la distanțe mai mari de locul evenimentului”, se precizează într-un comunicat remis de ISU Argeș.

Cu toate aceste greutăți întâmpinate la locul intervenției, pompierii au reușit să oprească extinderea flăcărilor la clădirile din apropiere. Au ars trei case și o anexă gospodărească, toate cu o suprafață totală de circa 800 mp. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului este în curs de stabilire.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

SOCIAL

Indemnizație de șomaj pentru absolvenții din promoția 2022. Informare AJOFM Dâmboviţa

Publicat

pe

de

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Dâmbovița informează absolvenții din promoția 2022 că sunt așteptați să se înregistreze in evidențele instituției pentru a beneficia de serviciile gratuite prevăzute în legislația din domeniul de activitate, în scopul integrării pe piața forței de muncă.

Precizăm că înregistrarea ca persoană în căutarea unui loc de muncă ca etapă prealabilă și obligatorie pentru obținerea indemnizației de șomaj, se va face în termen de 60 de zile din ziua următoare datei absolvirii studiilor, adică de la data de 28.05.2022 având în vedere Ordinul MEC nr.5549/2021 privind structura anului școlar 2021-2022 publicat în Monitorul Oficial.

Absolvenții instituțiilor de învățământ care se înregistrează în evidența AJOFM Dâmbovița, beneficiază de servicii de informare și consiliere profesională, medierea muncii, formare profesională, consultanță pentru deschiderea unei afaceri proprii, alte servicii ( prima de inserție in valoare de 1575 lei conform legislației în vigoare: absolvenții instituțiilor de învățământ și absolvenții școlilor speciale, în vârstă de minimum 16 ani, care, în termen de 60 de zile de la absolvire, se înregistrează la agențiile pentru ocuparea forței de muncă și se angajează cu normă întreagă pentru o perioadă mai mare de 12 luni, beneficiază, din bugetul asigurărilor pentru șomaj, de o primă de inserție egală cu 1575 lei).

Indemnizația de șomaj se acordă pe o perioadă de 6 luni și are valoarea de 263 lei.

De asemenea în sprijinul ocupării unui loc de muncă, AJOFM Dâmbovița acordă subvenții in valoare de 2250 lei acelor angajatori care încadrează în muncă absolvenți în interval de 12 luni de la absolvire.

Actele necesare pentru înregistrare ca persoane aflate in căutarea unui loc de munca, sunt:
– actul de identitate;
– actele de studii și de calificare sau adeverința din care să rezulte data absolvirii;
– Curriculum Vitae;
– declarație pe propria răspundere privind starea de sănătate;
– acord de utilizare a datelor cu caracter personal.

Prin absolvent al unei instituții de învățământ se înțelege persoana care a obținut o diplomă sau un certificat de studii, în condițiile legii, în una dintre instituțiile de învățământ gimnazial, profesional, special, liceal, postliceal sau superior, de stat ori particular, autorizat sau acreditat în condițiile legii.

Elevii care nu au situația școlară încheiată la toate materiile, se pot înregistra în evidența AJOFM Dâmbovița în termen de 60 de zile de la data promovării examenului de corigență, data fiind înscrisa în adeverința eliberată de instituția de învățământ.

Detalii suplimentare se pot obţine:
– site: www.anofm.ro – ajofm dambovita – secțiunea formulare persoane fizice/indemnizații de șomaj și venituri de completare.
– telefon: 0245/620635.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT