Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Școală, apă, canalizare și asfaltare drumuri – proiectele pe care se axează Primăria Malu cu Flori

Publicat

pe

Ion Constantin a preluat în 2016, când a fost ales primar al comunei Malu cu Flori – județul Dâmbovița, o moștenire ciudată, respectiv investiții scăpate de sub control, dar care, în acte, erau „acoperite”. Despre unele dintre aceste proiecte încâlcite, abia acum, după 5 ani, se poate spune că au fost puse pe un făgaș normal. Perioada 2016-2021 a fost așadar una cu multe piedici, dar pe care edilul de la Malu cu Flori și echipa sa de colaboratori au reușit să le depășească, iar astăzi, în sfârșit, administrația locală poate vorbi despre investiții care să însemne dezvoltarea comunității.

Proiecte de peste 27 milioane de lei, depuse pe Programul Național Anghel Saligny

Ne-a mărturisit primarul Ion Constantin că, în prezent, își concentrează toată forța de muncă pentru materializarea a patru proiecte noi, extrem de importante. Este vorba despre: reabilitare, modernizare, extindere și dotare Școala Malu cu Flori; asfaltare 22 de străduțe din comună; extindere, modernizare și dotare sistem de apă potabilă și canalizare și asfaltare drum în Micloșanii Mari.

„Am finalizat de curând două depuneri de proiecte pe Programul Național Anghel Saligny. Unul pentru asfaltarea a 22 de străduțe în toate satele, cu o lungime totală de 4 km, proiect cu o valoare de 6.904.000 lei. Este vorba de căi de acces înguste, care nu pot fi incluse în proiecte cu finanțare europeană. Odată finalizată această investiție, vom ajunge la un grad de asfaltare de 90%.

Al doilea proiect depus pe Programul Anghel Saligny vizează modernizarea, extinderea și dotarea sistemului de apă și canalizare. Este vorba despre 13 km de canalizare și 14 km de apă. Se merge pe un program integrat: canalizare și refacere sistem de alimentare cu apă. Proiectul are o valoare de 20.714.358 lei. Se înlocuiește rețeaua de apă, acolo unde nu avem canalizare, se vine cu branșamente noi, și realizăm, totodată, sistemul de canalizare.Avem, de asemenea, extindere rețea de apă în două zone.

Tot prin acest proiect, vom achiziționa pompe noi pentru puțuri și stațiile de repompare. De-a lungul drumului național, vom avea canalizarea pe șanț, cu sistemul de apă deasupra, șanț betonat și accese în gospodării, să dăm o estetică modernă comunei”, ne-a precizat primarul Ion Constantin.

Încep lucrările de reabilitare, extindere și modernizare a Școlii Malu cu Flori

Cât privește proiectul de la Școala Malu cu Flori, în valoare de peste 5 milioane de lei, în mare parte fonduri europene nerambursabile, s-a intrat în linie dreaptă, în sensul că, în scurt timp, încep lucrările propriu-zise. Edilul speră ca investiția să fie finalizată anul viitor. În această perioadă, copiii vor învăța, în două schimburi, în Căminul Cultural. Exista și varianta să fie duși cu microbuzul la Voinești, dar s-ar fi pierdut prea mult timp pe drum și ar fi fost mult prea obositor pentru ei. Prin urmare, s-a luat decizia adaptării spațiilor existente la Căminul Cultural.

„Proiectul implică renovarea a patru clase existente și a fațadei vechi, fiindcă suntem în zonă istorică și trebuie să păstrăm arhitectura. Apoi, vom avea în spate un corp nou de clădire, pe două etaje, cu opt săli de clasă și laboratoare, plus cancelarie. De asemenea, vom achiziționa dotările necesare. Lucrările ar trebui să înceapă în decembrie. Proiectarea este gata, îl depunem la ADR pentru verificare și apoi emitem ordin de începere. Se poate lucra și pe timp de iarnă, la demolări, săpături etc. Sper ca într-un an să finalizăm acest proiect și să renunțăm la învățământ în două schimburi”, ne-a declarat primarul Ion Constantin.

Micloșanii Mari, singurul sat în care nu s-a turnat nici măcar 1 m de asfalt

În fază avansată este și proiectul privind modernizarea drumului din Micloșanii Mari, singurul sat în care nu s-a turnat până acum nici măcar 1 m de asfalt. De ce? Păi, tot din cauza unui proiect… încâlcit al fostei administrații!

„În 2008, a fost proiectată și aprobată o pietruire, pe care am găsit-o în 2016 nerecepționată, o pietruire care a avut valoare de asfaltare și care trebuia să meargă până la Bărbulețu, dar care nu s-a executat decât până la limita localității noastre. Din această cauză nu am putut să fundamentăm până acum un proiect de asfaltare pentru Micloșanii Mari”, ne-a explicat primarul de la Malu cu Flori.

Ei bine, coșmarul locuitorilor din Micloșanii Mari este pe cale de a lua sfârșit. Primăria a obținut finanțare prin Programul Județean de Dezvoltare Locală inițiat de președintele CJ Dâmbovița – Corneliu Ștefan și drumul va fi asfaltat.

„Proiectul este în licitatie. Dacă nu vom avea contestații, vom declara câștigătorul în scurt timp. Avem 4 km de drum de asfaltat, cu termen de finalizare în 2024. Odată finalizat acest proiect prin PJDL, vor mai rămâne neasfaltați aproape 2 km de drum prin islaz, ca să ne unim cu comuna Bărbulețu. Avem posibilitatea, în următorii ani, să gândim un proiect pe un program pentru drumuri agricole”, spune primarul Ion Constantin.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Zeci de străzi din Târgoviște, incluse în diferite programe de reabilitare și modernizare

Publicat

pe

Primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, a anunțat, astăzi – 22 septembrie 2022, că au început lucrările de reabilitare a străzilor din cartierul Prepeleac. Este vorba despre o investiție în valoare de 3,7 milioane de lei. Termenul de execuție, spune edilul, nu va depăși 6 luni.

Intervențiile vizează refacerea terasamentului, turnarea a două straturi de asfalt, sistem de preluare a apelor pluviale și realizarea trotuarelor, a spațiilor verzi sau a marcajelor rutiere – precizează primarul Daniel Cristian Stan, care a vorbit, de asemenea, despre celelalte proiecte ale administrației publice locale, pe componenta infrastructură rutieră.

„17 străzi, cu o lungime de peste 12 km, vor fi reabilitate și modernizate în cadrul Programului Național de Investiții ”Anghel Saligny”. Bulevardele Independenței și Libertății, străzile Calea Domnească, 9 Mai, Virgil Drăghiceanu, Aleea Grivița, Gabriel Popescu, Boerescu Zaharia, Maior Brezișeanu Eugen, Calea Câmpulung, Ana Ipătescu, Locotenent Pârvan Popescu, Mihai Eminescu, Barăției, Ilfovului, Porumbeilor, Costache Olăreanu vor face obiectul unor ample lucrări de reabilitare și modernizare, intervenții care vor viza atât partea carosabilă, cât și trotuarele.

Cererea de finanțare a fost deja aprobată de către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, valoarea cumulată a intervențiilor depășind 42.000.000 lei. Durata de execuție nu va depăși 12 luni, din momentul predării amplasamentului către constructor, iar în perioada imediat următoare va fi lansată licitația de execuție.

Dacă acestor investiții adaugăm și lucrările care au în vedere străzile Pădurii, Plantelor (realizate) și Liniștei, investiția care vizează modernizarea și reabilitarea străzii Calea București, realizată în parteneriat cu Consiliul Județean Dâmbovița, dar și lucrările de reabilitare care au vizat bulevardul Regele Carol, bulevardul Mircea cel Bătrân, străzile Lt. Stancu Ion, Gării sau lucrările în derulare la pasajul peste calea ferată pe DN 72, lângă Pavcom, avem imaginea unei strategii bine articulate de modernizare a infrastructurii stradale a orașului nostru.

În plus, în perioada următoare va fi demarată licitația publică de execuție aferentă proiectului care vizează reabilitarea străzilor Nicolae Dobrin, Crizantemei, Profesor Cornel Popa (tronsonul de legatură cu Centura), Regele Carol I (ramura adiacentă), Regele Carol I (tronsonul de legatură cu I.C. Brătianu), Oituz, Vidin, Teilor (completare), Apusului, Prisecii (completare), Calea Câmpulung (nr. 178), Înfrățirii (completare), Lămâiței, în lungime de 2.925 ml”, precizează primarul Daniel Cristian Stan.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Teren de sport multifuncțional pus la dispoziția copiilor și tinerilor din comuna Hulubești

Publicat

pe

Președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a participat, astăzi – 22 septembrie 2022, la inaugurarea unui teren de sport multifuncțional în comuna Hulubești, construit în această vară. La eveniment au mai fost prezenți: deputata Carmen Holban, vicepreședinții CJ Luciana Cristea și Antonel Jîjîie, administratorul public al județului Cristian Avanu și primarii de la Valea Mare și Gura Foii.

Investiția, în valoare de aproximativ 500.000 de lei, a fost implementată prin Programul Județean de Dezvoltare Locală (PJDL), ceea ce înseamnă că jumătate din sumă a fost suportată de Primăria Hulubești, iar cealaltă jumătate a fost asigurată de Consiliul Județean Dâmbovița.

„PJDL este cel mai ambițios program județean de dezvoltare locală, pe care îl îndeplinim în cadrul parteneriatului dintre Consiliul Județean Dâmbovița și unitățile administrativ-teritoriale. Suntem singurul Consiliul Județean din România care am inițiat un astfel de program pentru dezvoltarea tuturor comunităților locale. Aici, la Hulubești, avem un exemplu de bună practică. Îl felicit pe domnul primar și pe toți cei care s-au implicat în derularea acestei investiții. Sper ca, de astăzi, cât mai mulți copii și tineri să vină aici să practice activități sportive”, a spus președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan.

La rândul său, edilul Ion Cursureanu i-a mulțumit șefului administrației județene pentru faptul că sprijină proiectele de dezvoltare inițiate de Primăria Hulubești.

„Tinerii din comuna noastră și-au dorit de foarte mult timp o astfel de bază sportivă. Evenimentul de astăzi nu era posibil fără ajutorul Consiliului Județean, în special al domnului președinte Corneliu Ștefan care a fost întotdeauna aproape de comuna noastră. În curând, vom construi peste stradă un părculet și un loc de joacă pentru copii, o investițiede circa 570.000 lei. Tot domnul președinte Corneliu Ștefan ne-a ajutat și cu o asociere pentru modernizarea drumului comunal de la Păișeni, lucrare care este realizată în proporție de 95%. De asemenea, am fost sprijiniți de domnul președinte și cu cele două proiecte depuse pe Programul Național de Investiții Anghel Saligny pentru asfaltarea a două drumuri, DC104A – Butoiu de Jos și DC27 – de la biserica Hulubești până la Măgura”.

Terenul de sport multifuncțional inaugurat astăzi la Hulubești măsoară 40 m lungime și 30 m lățime, este acoperit cu gazon artificial și împrejmuit cu un gard din plasă bordurată, înalt de 6 m. Imediat ce terenul a fost deschis oficial, copiii din comună au încins un meci de fotbal.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT