Connect with us

SOCIAL

Pachete alimentare și de igienă, oferite lunar familiilor nevoiașe din Românești și Curcani

Publicat

pe

Familiile celor 120 de preșcolari de etnie romă, din satele Curcani (județul Călărași) și Românești (Dâmbovița), înscriși în proiectul „Fii parte din comunitate!” implementat de Asociaţia Centrul pentru Educaţie şi Drepturile Omului (ACEDO) primesc lunar pachete cu alimente și produse de igienă, cu condiția ca micuții să meargă la grădiniță.

„Totodată, o parte dintre aceste familii beneficiază de două sau mai multe servicii, cu scopul de a reduce gradul de sărăcie şi excluziune socială a membrilor acestora. Pe scurt, beneficiarii proiectului au acces la servicii de sănătate concretizate în caravane care ajung în fiecare localitate pentru consultaţii stomatologice pentru copii şi analize de sânge pentru adulţi. Serviciile de locuire se adresează beneficiarilor din localitatea Curcani şi propun branşarea a circa 100 de gospodării la serviciul public de apă”, se precizează într-un comunicat remis către mass-media.

Pachetele cuprind alimente neperisabile, folosite în orice gospodărie, adesea cumpărate în fiecare lună – ulei, orez, paste făinoase, conserve de legume etc, dar şi produse pentru igiena personală sau a întregii familii – săpun, pastă de dinţi, dezinfectant, detergent.

Acest stimulent este acordat pe durata întregului an şcolar 2021-2022 şi este condiţionat de trei factori: participarea copilului la programul de grădiniţă, participarea la activităţile proiectului, interesul părintelului faţă de programele de lectură din proiect sau implicarea acestora în activităţi voluntare derulate în grădiniţă.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ialomiţa

Depozit de furaje, mistuit de foc

Publicat

pe

Pompierii militari din Ialomița și Călărași luptă de azi-noapte pentru stingerea unui incendiu care a cuprins un depozit de plante furajere din localitatea Horea, comuna Axintele – județul Ialomița. Au ars aproximativ 150 de baloți de paie. Misiunea de stingere este în dinamică.

Citește în continuare

Dâmboviţa

Filmul evadării deținutului de la Penitenciarul Găești

Publicat

pe

de

Deținutul care a evadat, joi – 25 noiembrie 2021, când se afla la un punct de lucru din orașul Găești ar fi putut să solicite eliberarea condiționată în luna decembrie – scrie Cronica de Găești. Acum, va primi o pedeapsă suplimentară. Bărbatul era condamnat pentru furt calificat.

Marian Popa, 43 de ani, este căutat în continuare. Până acum, autoritățile au verificat peste 20 de piste. Din păcate, acestea s-au dovedit a fi false.

În urmă cu 5 zile, imediat după pauza de masă, de la ora 12:00, deținutul a spus că merge la toaletă. După aproximativ o jumătate de oră, superiorii au realizat că nu s-a întors la treabă și au început să-l caute.

„Când au constatat că a dispărut, au alertat autoritățile. Condamnatul și-a abandonat hainele de lucru și bocancii în curtea firmei unde lucra, a sărit gardul și se pare că a fugit spre câmpul Ioneștiului, ocolind zonele locuite și, implicit, camerele de luat vederi. Bărbatul are experiență a în supraviețui în condiții grele, fiind mai mulți ani cioban. Nu este exclus să se fi refugiat într-o zonă fără tehnologie sau să fi primit ajutor.

Povestea cum că ar fi avut o rudă rănită într-un accident este o pură ficțiune, pe care Popa Marian le-o povestea colegilor. Nici cu familia din Scheiu nu ar fi ținut legătura, pentru că nu avea cu aceasta o relație bună”, relatează Cronica de Găești.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT