Connect with us

SOCIAL

Pachete alimentare și de igienă, oferite lunar familiilor nevoiașe din Românești și Curcani

Publicat

pe

Familiile celor 120 de preșcolari de etnie romă, din satele Curcani (județul Călărași) și Românești (Dâmbovița), înscriși în proiectul „Fii parte din comunitate!” implementat de Asociaţia Centrul pentru Educaţie şi Drepturile Omului (ACEDO) primesc lunar pachete cu alimente și produse de igienă, cu condiția ca micuții să meargă la grădiniță.

„Totodată, o parte dintre aceste familii beneficiază de două sau mai multe servicii, cu scopul de a reduce gradul de sărăcie şi excluziune socială a membrilor acestora. Pe scurt, beneficiarii proiectului au acces la servicii de sănătate concretizate în caravane care ajung în fiecare localitate pentru consultaţii stomatologice pentru copii şi analize de sânge pentru adulţi. Serviciile de locuire se adresează beneficiarilor din localitatea Curcani şi propun branşarea a circa 100 de gospodării la serviciul public de apă”, se precizează într-un comunicat remis către mass-media.

Pachetele cuprind alimente neperisabile, folosite în orice gospodărie, adesea cumpărate în fiecare lună – ulei, orez, paste făinoase, conserve de legume etc, dar şi produse pentru igiena personală sau a întregii familii – săpun, pastă de dinţi, dezinfectant, detergent.

Acest stimulent este acordat pe durata întregului an şcolar 2021-2022 şi este condiţionat de trei factori: participarea copilului la programul de grădiniţă, participarea la activităţile proiectului, interesul părintelului faţă de programele de lectură din proiect sau implicarea acestora în activităţi voluntare derulate în grădiniţă.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Bărbat prins sub o macara, în comuna Mătăsaru

Publicat

pe

Mai multe echipaje de pompieri din Găești, Titu și Targoviste acționează, la această oră, pentru scoaterea unui bărbat care a fost prins sub o macara, în comuna Mătăsaru. Potrivit ISU, victima este conștientă și colaborează cu salvatorii. La fața locului a sosit și un elicopter SMURD.

UPDATE: Bărbatul a fost extras în siguranță și a fost preluat de echipajul Serviciului Județean de Ambulanță Dâmbovița. Ulterior, elicopterul SMURD l-a transportat la un spital din București.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

Ialomiţa

Percheziții la persoane care vindeau țigări pe internet

Publicat

pe

Polițiștii din Ialomița au efectuat, ieri – 22 septembrie 2022, cinci percheziții domiciliare, în județul Călărași, la locuințele unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de deținere în afara antrepozitului fiscal și comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a un kilogram de tutun de fumat. Cinci suspecți au fost duși la audieri.

„În fapt, în perioada iulie – septembrie 2022, persoanele bănuite ar fi desfășurat activități de prelucrare și comercializare, prin intermediul anunțurilor postate pe rețele de socializare și site-uri destinate comerțului online, către diverși clienți din țară, a aproximativ 4 tone de tutun de fumat. Prejudiciul total estimat la acest moment este de aproximativ 430.000 de lei.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate, 680 de kilograme de tutun mărunțit și tocat, preparat pentru fumat, 23.000 de tuburi de țigarete, care urmau a fi confecționate artizanal, un aparat pentru tocarea tutunului, etichete autocolante inscripționate, telefoane mobile, precum și înscrisuri utile cauzei”, se precizează într-un comunicat remis către mass-media.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, iar la percheziții au participat și luptători de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale Ialomița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT